Funeriu, critici dure la adresa președintelui Iohannis și a proiectului România educată: 7 ani de mandat, 200.000 de copii per generație, 1,4 milioane de copii care au trecut prin școală în acești 7 ani. Să judece ei și părinții lor
Critici dure lansate de fostul ministru al Educației Daniel Funeriu la adresa președintelui Klaus Iohannis. Funeriu l-a acuzat pe liderul de la Cotroceni de lipsa îndeplinirii rolului de mediere în societate în conflictele generate de afacerea plagiatelor (calificată drept „problemă de siguranță națională” când în evaluarea de plagiat sunt procurori, șefi de servicii secrete, șefi din armată, șefi din poliție), de absența ca mediator când tema educației sexuale în școli a polarizat societatea, și a lansat un atac voalat cu privire la proiectul cu care Iohannis și-a început acum 7 ani primul mandat de președinte: România educată.
„7 ani [de când Klaus Iohannis este președinte N.Red.], 200.000 de copii per generație, 1,4 milioane de copii care au trecut prin școală în acești 7 ani. Eu sunt un simplu cetățean. Să judece ei și părinții lor. Cât am fost în Ministerul Educației mi-am asumat o reformă integrală de sus în jos. Domnul președinte a avut un demers de jos în sus. Un politician se judecă la finalul mandatului, tot așa cum Barcelona s-a calificat împotriva lui PSG cu 3 goluri în ultimele minute”, a declarat Funeriu în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima Tv, la întrebarea dacă proiectul România educată este doar un slogan.
„Din experiența mea politică, vă spun că îmi permit să judec un politician la final de mandat. Poate dl. președinte are acel plan pe care mi-l doresc să-l aibă. Deci îmi doresc din tot sufletul să fie un succes”, a continuat fostul ministru al Educației care în 2011 a promovat o lege a educației care s-a bazat pe diagnoza realizată de profesorul Mircea Miclea în comisia prezidențială formată de președintele de la acea vreme, Traian Băsescu.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
12 comentarii