G4Media.ro

Furtul de criptomonede în valoare de 1,1 miliarde de lire sterline de…

Sursa foto: Unsplash

Furtul de criptomonede în valoare de 1,1 miliarde de lire sterline de la firma Bybit ar putea fi cel mai mare din istorie

Firma de criptomonede Bybit a declarat că hackerii au furat valută digitală în valoare de 1,5 miliarde de dolari (1,1 miliarde de lire sterline) în ceea ce ar putea fi cel mai mare furt de criptomonede din istorie, scrie BBC.

Fondatorul companiei cu sediul în Dubai le-a spus utilizatorilor că fondurile lor sunt „în siguranță” și că îi va rambursa pe toți cei afectați.

Aceasta a declarat că hackerii au furat din portofelul său digital cu monede Ethereum. Ethereum este a doua cea mai mare criptomonedă după valoare, după Bitcoin.

Fondatorul Bybit, Ben Zhou, a declarat că banii ar putea fi acoperiți de firmă sau de un împrumut de la parteneri. Bybit deține active în valoare de 20 de miliarde de dolari (15 miliarde de lire sterline).

Bybit a declarat că hackerii au exploatat caracteristicile de securitate, apoi au transferat banii la o adresă neidentificată.

După furt, valoarea Ethereum a scăzut vineri cu aproximativ 4%, ajungând să valoreze 2 641,41 $ (2 090 £) pe monedă.

Dimensiunea furtului ar depăși un record anterior, care a fost un furt de 620 de milioane de dolari (490 de milioane de lire sterline) de Ethereum și USD Coin din rețeaua Ronin în 2022.

Bybit a fost fondată în 2018. Președintele american Donald Trump și fostul șef al Paypal, Peter Thiel, ar fi fost printre primii investitori.

Bybit spune că are peste 60 de milioane de utilizatori în întreaga lume și oferă acces la diverse criptomonede.

„Bybit este solvabil chiar dacă această pierdere de hack nu este recuperată, toate activele clienților sunt susținute 1 la 1, putem acoperi pierderea”, a adăugat Zhou.

Compania a declarat într-o postare pe X că a raportat cazul autorităților și că lucrează „rapid și extensiv” pentru a identifica hackerii.

Criptomonedele, care au devenit populare în rândul investitorilor, au stârnit diviziuni, mulți criticându-le valoarea pentru că se bazează exclusiv pe speculații, ceea ce permite manipularea ușoară a valorii lor.

Cel mai recent, Donald Trump a fost criticat pentru că și-a lansat propria monedă digitală, afirmând totodată că „nu știe prea multe” despre criptomonedă.

Moneda digitală denumită TRUMP a apărut pe conturile sale de social media înainte de învestirea sa și a devenit rapid una dintre cele mai valoroase criptomonede, însă de atunci a scăzut semnificativ în valoare.

Acest lucru evidențiază preocupările legate de securitate în cadrul pieței monedelor digitale, care spera la o reînnoire a încrederii după ce Trump și-a lansat moneda. Consilierul său și proprietarul multimiliardar al Tesla, Elon Musk, a vorbit și în trecut despre Bitcoin.

În 2014, bursa de criptomonede Mt Gox a intrat în faliment după ce moneda digitală în valoare de 350 de milioane de dolari (210 milioane de lire sterline) a fost furată din cauza unei lacune în securitatea sa.

În 2019, hackerii au furat Bitcoin în valoare de 41 de milioane de dolari de la bursa Binance într-un alt jaf major de criptomonede.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.