G4Media.ro

Gardul cu prelată care obstrucţionează o privelişte spre Muntele Fuji a fost…

Sursa foto: Philip FONG / AFP

Gardul cu prelată care obstrucţionează o privelişte spre Muntele Fuji a fost deja vandalizat

Autorităţile dintr-un oraş japonez care au construit un gard pentru a ascunde o privelişte spre Muntelui Fuji, foarte apreciată de către turişti, care uneori nu respectă regulile de mediu şi de comportament, au anunţat marţi că aproximativ zece găuri mici au fost deja făcute în prelata acestuia, informează AFP, citată de Agerpres.

Gardul a fost instalat săptămâna trecută într-un loc devenit popular pe reţelele de socializare din oraşul Fujikawaguchiko, unde locuitorii s-au plâns de fluxul de vizitatori care lasă în urma lor multe gunoaie pe jos, fumează în afara zonelor autorizate, traversează pe culoarea roşie a semaforului sau parchează la întâmplare.

Unii dintre turişti s-au urcat şi pe acoperişul unei clinici stomatologice pentru a obţine fotografii mai bune.

„Este o chestiune de comportament. E păcat că se întâmplă aşa ceva”, a declarat pentru AFP un oficial al oraşului nipon, referindu-se la găurile făcute în prelata gardului.

Comunitatea locală a angajat un agent de pază între orele 10:00 şi 16:00, dar, din câte se pare, găurile au fost făcute dimineaţa sau seara, când nimeni nu supraveghea acea zonă, a explicat el.

Cu toate acestea, oficialul japonez consideră că paravanul şi-a atins obiectivul: să reducă aglomeraţia de pe trotuarul îngust aflat în faţa unei privelişti foarte populare pe reţelele de socializare, deoarece combină imaginea maiestuosului vulcan cu cea a unui mini-market în prim-plan, un simbol al Japoniei contemporane.

De când a fost instalat gardul cu prelată, înalt de 2,5 metri şi lung de 20 de metri, „unii oameni au venit să vadă acest paravan. Dar ne-am atins obiectivul: să-i descurajăm pe oameni să rămână pe loc”, a adăugat el.

Oraşul nipon, care prevede să înlăture gardul atunci când acesta va deveni mai puţin popular, vrea de acum să plaseze coduri QR pe acel paravan pentru a prezenta alte atracţii turistice din regiune, inclusiv alte locuri de unde pot fi făcute fotografii cu Muntele Fuji.

Japonia primeşte un număr record de turişti străini, numărul lunar de vizitatori depăşind pentru prima dată pragul de 3 milioane de persoane în luna martie, iar în aprilie a depăşit din nou acest record.

Dar, la fel ca în alte zone turistice, cum ar fi Veneţia, care a introdus recent taxe de intrare pentru vizitatorii de o zi, turismul excesiv este dificil de gestionat.

Accesul la un traseu de drumeţie pentru escaladarea Muntelui Fuji, în perioada iulie-septembrie, va fi de acum înainte contra cost (aproximativ 12 euro) şi va fi limitat la 4.000 de persoane pe zi.

Iar în fosta capitală imperială Kyoto, anumite străduţe din cartierul gheişelor au fost închise pentru public începând de luna trecută.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...