G4Media.ro

Gareth Southgate părăsește postul de selecționer al Angliei după eșecul din finala…

Sursă foto: UEFA Euro 2024

Gareth Southgate părăsește postul de selecționer al Angliei după eșecul din finala Euro 2024

Gareth Southgate a părăsit funcția de selecționer al Angliei după înfrângerea naționalei în finala Euro 2024 împotriva Spaniei, a confirmat marți Federația Engleză de Fotbal (FA), transmite ESPN.

Sub conducerea sa, Anglia a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale 2018 din Rusia, în finala Euro 2020 (jucată în 2021) și în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022 din Qatar, înainte de ultima sa participare la finala Euro 2024 din Germania.

„Ca un englez mândru, a fost onoarea vieții mele să joc pentru Anglia și să conduc Anglia. A însemnat totul pentru mine și am dat totul”, a spus Southgate într-o declarație pe site-ul Asociației de Fotbal.

„Am avut privilegiul de a conduce un grup mare de jucători în 102 meciuri. Fiecare dintre ei a fost mândru să poarte cei trei lei pe tricourile lor și au făcut cinste țării lor în atât de multe moduri”.

„Dar este timpul pentru o schimbare și pentru un nou capitol. Finala de duminică de la Berlin împotriva Spaniei a fost ultimul meu meci ca selecționer al Angliei”, a mai adăugat Southgate.

Anglia a câștigat opt meciuri eliminatorii în timpul mandatului lui Southgate, în timp ce toți ceilalți manageri ai echipei naționale masculine din istorie au câștigat un total de nouă.

Southgate a preluat funcția cu titlu interimar în septembrie 2016, după ce Sam Allardyce a fost demis, iar în cursul aceluiași an a devenit antrenor cu titlu permanent.

FA va începe acum căutarea unui nou antrenor principal care va conduce echipa la Cupa Mondială 2026 din Statele Unite, Mexic și Canada. ESPN afirmă, citând surse, că printre candidații favoriți se numără Eddie Howe, Graham Potter și Mauricio Pochettino.

Următorul meci al Angliei este împotriva Republicii Irlanda în UEFA Nations League pe 7 septembrie.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...