G4Media.ro

General rus: Întreaga responsabilitate în cazul unei eventuale escaladări a situaţiei din…

sursa foto: MApN

General rus: Întreaga responsabilitate în cazul unei eventuale escaladări a situaţiei din regiunea Mării Negre va reveni în totalitate SUA şi aliaţilor lor din NATO/ Moscova, iritată de prezența bombardierelor strategice americane în regiune

Întreaga responsabilitate în cazul unei posibile agravări a situaţiei în regiunea Mării Negre va reveni Statelor Unite ale Americii, a declarat vineri general-colonelul Serghei Rudskoi, şeful Direcţiei principale de operaţiuni din cadrul Statului Major al armatei ruse, citat de agenţia de presă TASS, preluată de Agerpres.

Serghei Rudskoi a avertizat împotriva unei tensionări a situaţiei în regiunea Mării Negre în legătură cu intensificarea activităţilor de recunoaştere a forţelor NATO în apropierea graniţelor Federaţiei Ruse în zona peninsulei Crimeea.

‘Întreaga responsabilitate în cazul unei eventuale escaladări a situaţiei din regiune va reveni în totalitate SUA şi aliaţilor lor din NATO’, a insistat generalul rus în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, indicând că anul acesta avioanele de recunoaştere străine şi-au intensificat operaţiunile de patrulare în regiunea Mării Negre cu 40% faţă de anul trecut.

Referitor la operaţiunile de recunoaştere aeriană în apropierea peninsulei Crimeea, el a spus că „în raport cu luna septembrie a anului trecut, incidenţa acestora a crescut cu 61%’.

‘Numai în ziua de 4 septembrie deasupra Mării Negre se aflau simultan cinci avioane de recunoaştere străine’, a indicat generalul Rudskoi, afirmând că acestea se aflau la doar 15 kilometri distanţă de frontiera rusă.

Moscova este nemulţumită şi din cauza faptului că, în afară de aviaţia de recunoaştere a NATO, în zona Mării Negre operează şi bombardiere strategice americane, conform generalului rus, care susţine că bombardiere strategice americane B-52 Stratofortress au simulat în cadrul exerciţiilor efectuate în august-septembrie atacuri aeriene asupra Rusiei.

Astfel, a indicat el, în zilele de 28 august, 4 şi 14 septembrie, bombardiere americane B-52 Stratofortress au simulat utilizarea rachetelor de croazieră deasupra apelor Mării Negre şi Mării Azov şi aplicarea de lovituri împotriva unor ţinte de pe teritoriul Districtului militar Sud al Rusiei. În cursul acestor zboruri, avioanele americane s-au apropiat de graniţa rusă la o distanţă de până la 11 kilometri, a spus Rudskoi, citat de TASS.

‘Ministerul rus al Apărării a fost întotdeauna favorabil unui curs vizând edificarea unui dialog constructiv cu NATO şi alte ţări’, a declarat reprezentantul Statului Major al armatei ruse, argumentând că Rusia şi-a transferat etapa principală a manevrelor ‘Caucaz-2020’ adânc în interiorul ţării pentru a demonstra că aceste exerciţii nu sunt îndreptate împotriva vreunei ţări.

‘În cadrul contactelor bilaterale cu Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică, am iniţiat în mod repetat discuţii cu privire la prevenirea incidentelor în sfera militară şi am propus măsuri specifice menite să reducă activităţile militare periculoase de-a lungul liniei de contact Rusia-NATO. Propunerile noastre nu au fost înţelese’, a mai declarat generalul Rudskoi în aceeaşi conferinţă de presă.

La rândul lor, SUA au denunţat în repetate rânduri manevre ‘periculoase şi neprofesioniste’ din partea echipajelor ruseşti în timpul interceptărilor avioanelor sale aflate în misiuni de patrulare deasupra Mării Negre şi Mării Baltice, avertizând că astfel de incidente măresc potenţialul de coliziune în aer.

Relaţiile Rusiei cu NATO şi SUA s-au deteriorat îndeosebi în 2014 după anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea şi a rolului acesteia în conflictul din estul Ucrainei. De atunci, Occidentul a instituit sancţiuni împotriva Rusiei şi a denunţat o politică cu accente revanşarde din partea Moscovei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Oare cine ia teritorii cu japca in regiunea marii negre?

  2. Daca sunt „iritati” rusii, atunci e bine.

  3. Aha, că Ucraina nu este invadata de voi sau ceva. Votcari ipocriti

  4. Păi să dați înapoi teritoriile japcuite de la Ucraina, Georgia și Republica Moldova și după aia se retrage și NATO de la granițele voastre. Până atunci, veți parte la frontierele voastre de tot tacâmul, inclusiv de la un președinte American „marionetă a Rusiei” așa cum este, nu-i asa, Donald Trump: bombardiere strategice B-52, tancuri M1-Abrams, Javelin missiles, A-10 Thunderbolt, and so on, and so on.

  5. Sistemul politic corupt manevrat de Putin saraceste rusul obișnuit si-l tine ostatic cu pericolul ”încercuirii Nato” , ”încercuire” care nu e nimic altceva decat o reactie de consolidare defensiva la expansiunea teritorială militară rusească.
    Adică vine hotul si ia cu japca o bucata din curtea vecinului si dacă vecinul își ia caine și camere de luat vederi hotul se isterizeaza ca vezi doamne se pregateste vecinul să-l atace.
    Asta e politica externa bolsevica. Cu jumătate de mileniu in urma ducatul Moscovei era de dimensiunea unui județ și după 500 de ani de Jaf, expansiune și exploatare a ajuns țara cu cel mai întins teritoriu din lume. Iar acum fierb ca cineva le spune stop, pană aici baieti.
    Stați la voi și dezvoltati-va țara, lasati furtul.
    Lasati-i pe ceilalti in pace, vecinii vostri nu mai vor să fie măgari de calarit ca s-o duceți voi bine în cleptocrația de la Moscova !

  6. Au simulat atacuri asupra districtului militar rusesc sud? Crimeea este teritoriu ucrainean, asa ca sa nu uitam cum sta treaba cu invadarile si rapturile teritoriale practicate de USSR si Rusia. Dati Crimeea inapoi Ucrainei, plecati din Moldova si din Abhazia, dati Karelia inapoi Finlandei, Kurilele inapoi Japoniei si Manciuria Chinei.

    Cu ocazia acestor manevre, NATO le-a aratat pisica ciolovecilor care au descoperit ca degeaba au ajuns pana in Crimeea, bazele lor sunt in bataia avioanelor NATO.

  7. Nu e domnu’ Putin…sunt de hârtie. Se mai joaca aia mici cu avioanele de hârtie. Nu mai fiti asa speriat ca de bombe domnu Putin, altfel incepe sa vi se arate….

  8. Fara troli rusi este plictisitor… Cine ne mai spune noua de bani dati mai intai pentru pensii, salarii, spitale…

    Alo, tovarasi, aveti liber azi?

  9. Rusii au pretentia ca tarile riverane marii Negre sa fie lasate fara aparare, prada invaziilor rusesti? Norocul acestor tari este ca au interese de aparare comune cu SUA care este capabila sa le ofere protectie. Iar interesul SUA este de a nu permite Rusiei ca prin anexari teritoriale facute , pas cu pas, bucatica cu bucatiac: cate o Transnistria, o Crimeea, o Moldova, o Romania, o bucata de teritoriu din granita cu Ucraina, etc. si sa ajunga sa domine lumea. O lume dominata de rusi ar fi un cosmar. Acest cosmar este trait acum din plin de etniile subjugate de rusi de la Urali pana la Pacific.