Generalul Gherghe, fost nr. 2 în serviciul de informații al Armatei, trimis în judecată pentru patru capete de acuzare / Procurorii susțin că și-a însușit fără drept 179.470 de dolari din fondurile DGIA
Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel l-a trimis în judecată, joi, în stare de arest preventiv, pe generalul (r) Gherghe Iulian Cristian, fost director adjunct al DGIA, pe care îl acuză de săvârşirea mai multor infracțiuni: delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.
Potrivit unui comunicat de presă transmis joi, procurorii susțin că. în calitate de locțiitor al șefului DGIA, generalul Gherghe și-a însușit, fără drept, 179.470 de dolari din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri oficiale.
Prejudiciul material cauzat a fost reparat în întregime în cursul urmăririi, de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase, precizează Parchetul Militar CAB.
Comunicatul de presă integral:
„Prin rechizitoriul nr. 11/P/2021 din data de 16.06.2021 al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Gherghe Iulian Cristian- fost director adjunct al DGIA, cu privire la săvârşirea infracțiunilor de:
– delapidare, prev. de art. 295 alin. (1) din Codul penal;
– fals material în înscrisuri oficiale, prev. de art. 320 alin. (1) și (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;
– fals intelectual, prev. de art. 321 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;
– uz de fals, prev. de art. 323 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.
În fapt, s-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul Gherghe Iulian Cristian- care avea calitatea de locțiitor al șefului DGIA, și-a însușit, fără drept, suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri oficiale.
Prejudiciul material cauzat a fost reparat în întregime în cursul urmăririi, de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase.
Dosarul cauzei a fost înaintat, pentru judecată, la Curtea Militara de Apel la data de 17.06.2021.
Precizăm că în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, reprezintă o etapă a procesului penal, inculpatul beneficiind în continuare de prezumția de nevinovăție până la soluționarea definitivă a cauzei”.
Citește și:
sursa foto: Pixabay
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii