G4Media.ro

Generaţia ’90, cea mai fidelă pacientă a psihologilor / ”Trăim într-un adevărat…

Sursa foto: Pixabay

Generaţia ’90, cea mai fidelă pacientă a psihologilor / ”Trăim într-un adevărat haos, iar mediul care ne înconjoară poate fi extrem de bulversant pentru cei tineri, neformaţi”

Numărul românilor care apelează la ajutorul psihologilor a crescut considerabil în ultimii ani. Stresul de la locul de muncă, ritmul accelerat al vieţii sau problemele din viaţa cotidiană îi fac pe aceştia să apeleze la specialişti, informează BZB.

Psihologii susţin că au observat o creştere a numărului de pacienţi născuţi în anii ’90 şi au şi o explicaţie pentru acest fenomen.

„Putem spune că tinerii născuţi în perioada 1990-2000 sunt o generaţie de sacrificiu. Sunt copii crescuţi în democraţie, de către părinţi care au trăit, o mare parte a vieţii, în comunism. Astfel, unii părinţi şi-au crescut şi educat copiii în aceeaşi manieră în care au fost crescuţi chiar ei. Între timp, lumea s-a schimbat, iar tinerii de astăzi trăiesc o viaţă cu totul diferită. Astfel, anumite trăiri din copilărie ajung să îşi pună amprenta şi la maturitate. Foarte mulţi dintre cei care ajung la cabinet vin cu această problemă, cu traume din copilărie. Astfel, avem mulţi pacienţi care au ajuns să fie depresivi, anxioşi sau să trăiască cu diverse frici, plantate adânc, încă din copilărie”, a precizat Andreea Coman, psiholog.

Psihologii mai susţin că persoanele născute în perioada menţionată se confruntă, de multe ori, cu dependenţe. Astfel, există tot mai mulţi români care apelează la ajutor de specialitate pentru a scăpa de vicii şi pentru a înţelege apariţia acestora.

„Trăim într-un adevărat haos, iar mediul care ne înconjoară poate fi extrem de bulversant pentru cei tineri, neformaţi. Este greu să distingi binele de rău şi astfel poţi cădea, foarte uşor, în capcana dependenţelor. Vorbim de dependenţe de droguri, dependenţe de jocuri de noroc, de alcool şi chiar de pornografie. Avem pacienţi care se confruntă cu astfel de probleme şi care, într-un final, au înţeles că nu le pot depăşi singuri”, adaugă psihologul ieşean.

Conform statisticilor oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, doar 11% dintre români au ajuns vreodată la psiholog.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 👍🏻
    Foarte bine să se vorbească despre temă!!!

  2. Psihologia inventata de unii ca sa ii studieze pe altii .Paradoxal unii doctori psihologi sunt mai nebuni decat pacientii care vin la ajutor .În mod formal însă, psihologia ca ştiinţă s-a născut la Leipzig, prin laboratorul de psihologie experimentală înfiinţat de Wilhelm Wundt, în anul 1879.Este o meserie recenta cred inutila .10000 de ani de cand homo sapiens a pasit pe acest pamant si nu au avut nevoie de psihologi .Traieste ca si cum ar fi ultima zi pe pamant si fereste-te de popi ,psihologi si banci si o sa fie bine /