![AUR, lansare program de guvernare, George Simion](https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2023/05/FB1A8600-768x512.webp)
George Simion anunță că AUR depune moțiune de cenzură săptămâna viitoare împotriva Guvernului Ciolacu
George Simion a anunțat, luni, după demisia lui Klaus Iohannis, că AUR va depune moțiune de cenzură săptămâna viitoare împotriva Guvernului Ciolacu.
- ”Depunem săptămâna viitoare o moțiune de cenzură și așteptăm aceeași reacție decentă din partea premierului Marcel Ciolacu, să plece”, a transmis șeful AUR, luni, în Parlament.
Simion a amintit de ”parlamentarii de bun simț din Opoziție” care vor semna moțiunea de cenzură alături de parlamentarii AUR și a precizat că cine nu va semna moțiunea de cenzură va fi ”trădător”.
Simion a subliniat că ”nu au nevoie de persoane care se autopropun pentru funcția de președinte”, declarația venind la scurt timp după ce Claudiu Târziu, co-fondator AUR, a declarat că este ”nevoie de un plan B” pentru alegerile prezidențiale.
- ”Nu avem nevoie de trădători în jurul nostru. Nu avem nevoie de persoane care se autopropun pentru funcția de președinte, vrem revenirea la turul doi, vrem revenirea la cursul constituțional și democratic”, a mai declarat George Simion care a mai spus ”Klaus Iohannis este istorie. Săptămâna viitoare vom depune o moțiune de cenzură”, a conchis șeful AUR.
AUR, împreună cu celalalte două partide izolaționiste – SOS și POT – nu au voturile necesare pentru a trece moțiunea de cenzură.
Mai devreme, liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, declarase că nu exclude susţinerea unei moţiuni de cenzură, cu condiţia perspectivei unei guvernări pro-democratice, „responsabile”.
Elena Lasconi a declarat luni că nu vrea ca USR să voteze moțiunea de cenzură anunțată de George Simion AUR.
Context
Este prima dată în ultimii 35 de ani când un președinte al României își dă demisia din funcție.
Reamintim că cel de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis a expirat în 21 decembrie 2024, dar Curtea Constituțională a decis, în 6 decembrie, ca actualul președinte să își exercite mandatul până când va fi ales un nou președinte, potrivit motivării deciziei de anulare a alegerilor prezidențiale.
- ”Curtea, având în vedere complexitatea și durata în timp a operațiunilor electorale necesare ulterior pronunțării prezentei decizii, constată aplicabilitatea art.83 alin.(2) din Constituție, potrivit căruia Președintele României în funcție „exercită mandatul până la depunerea jurământului de Președintele nou-ales”, se arată în decizia CCR.
Citește aici motivarea integrală a CCR.
Cererea de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis a intrat, în 10 februarie, pentru a treia oară în şedinţa Birourilor reunite ale Parlamentului. După ce solicitarea Opoziţiei a fost respinsă de două ori, din motive procedurale, de data aceasta POT, AUR, SOS şi USR au strâns 178 de semnături.
Partidele din opoziţie au redepus, miercuri seară, la Parlament, cererea de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, cu ajutorul semnăturilor de la USR. Solicitarea este însoţită de 178 de semnături ale unor parlamentari de la POT, AUR, SOS şi USR.
În aceeaşi zi, într-o şedinţă de BPR, a doua cerere a Opoziţiei fusese respinsă, din motive procedurale. Doi parlamentari care au plecat din S.O.S România, Alexandrin Moiseev şi Ştefan Alexandru Băişanu, şi-au retras semnăturile de pe solicitarea de suspendare.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii