G4Media.ro

George Soros, personalitatea anului 2018 în opinia Financial Times: Filantropul care setează…

sursa foto: Revista 22

George Soros, personalitatea anului 2018 în opinia Financial Times: Filantropul care setează standardele democrației liberale aflată sub asediul populiștilor

Miliardarul filantrop George Soros a fost desemnat „personalitatea anului 2018” de renumitul cotidian financiar britanic Financial Times.

Portretul lui George Soros, creionat de publicația britanică:

  • Este cel care setează standardele democrației liberale și ale societății deschise. Acestea sunt ideile care au triumfat în războiul rece. Astăzi, aceste idei sunt atacate din toate părțile, de la Rusia lui Vladimir Putin, la America lui Donald Trump. Vreme de peste 30 de ani, George Soros a utilizat filantropia ca instrument de luptă împotriva autoritarismului, rasismului și intoleranței.
  • Prin îndelungatul său angajament pentru deschidere, libertatea presei și drepturile omului, Soros și-a atras furia regimurilor autoritare și, din ce în ce mai mult în ultimul timp, al populiștilor care continuă să câștige teren, în special în Europa.
  • ”Sunt vinovatul de serviciu, sunt numit inclusiv Anticristul”, spune exasperat George Soros. ”Mi-ar plăcea să nu fi avut atât de mulți dușmani, dar consider asta ca pe un semn că fac ceea ce trebuie”.
  • Sunt atât de multe teorii antisemite ale conspirației care îl au în centru pe George Soros, încât este dificil să li se țină socoteala. Cu greu trece o zi fără să apară o declarație, un tweet sau o fotografie care să îl portretizeze drept eminența cenușie din spatele politicii mondiale.

„Alegerea „personalităţii anului” de către Financial Times reflectă în mod normal realizările. Însă persoana selectată în acest an are legătură şi cu valorile pe care George Soros le reprezintă”, a precizat cotidianul financiar.

În vârstă de 88 de ani, George Soros este considerat „părintele industriei fondurilor speculative” dar şi un ” un etalon al democraţiei liberale şi al societăţii deschise” care a utilizat filantropia pentru a combate „autoritarismul rasismul şi intoleranţa”, subliniază FT.

Născut în Ungaria, miliardarul George Soros este renumit pentru că în 1992 a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină. În ultimii ani, Soros a devenit ţapul ispăşitor al naţionaliştilor şi al partizanilor teoriei conspiraţiei, atât în Europa cât şi în SUA, care îl acuză în special de susţinerea imigraţiei ilegale prin intermediul acţiunilor sale umanitare.

Anul trecut, George Soros a decis să transfere 18 miliarde de dolari către Fundaţia pentru o Societate Deschisă, care devine astfel una din cele mai mari organizaţii filantropice din lume. După ce va prelua cea mai mare parte din averea lui Soros, Fundaţia pentru o Societate Deschisă va deveni una din cele mai mari organizaţii filantropice din lume şi a doua din SUA, în funcţie de active, după Bill and Melinda Gates Foundation.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. felicitari Ciolos !! O ajuns tac-tu, care vrea sa distruga toata tarile din lume, personalitatea anului. Huoooo financial times ,huooo

    • Arati din nou cat de dobitoc esti, iar prostia ta este fara margini. Catastrofe si distrugeri mai mari decat mafia psd – alde si putinistii in solda caroara esti nu poate produce nimeni.
      Soros a luptat tordeauna impotriva unor nemernici ca voi si impotriva totalitarismelor de orice fel.
      Pasol na turbinca, ciorti!

    • Bre, asistatule, mai terminați cu vrăjeala asta de doi lei: Batman, Batman; râd și copii de voi! Nici macar tătucul vostru, Ilici, nu crede in prostia asta- a zis că e o invenție a voastră când aveți niște găuri în cap și nu știți cu ce sa le acoperiți!
      Bre, nu există Moș Crăciun!exista doar prostia și incompetența voastră!
      Săracul Soros, un moșuleț de 80 și ceva de ani reușește să se lupte cu toți cvasi-dictatorii din Ungaria, Romania, SUA, etc,etc…noroc că turcii au găsit un alt țap ispășitor, că altfel trebuia să se lupte și cu Erdogan…

  2. Va rămâne în istorie ca inițiatorul unui nou mod de organizare social-economică recte societatea deschisă. Nu cred că există alternativă la falimentul actualelor organizări economico-sociale în afară de societatea deschisă, iar mai devreme sau mai târziu aceasta se va impune.

    • @ LITA (de siguranta)

      shorosika asta al tau va ramane in istorie exact ca hitler care a fost declarat „The man of the year 1938” de revista TIME.

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Time_Person_of_the_Year

      UE = al IV -lea REICH

      cauta dreaqului pe net si vezi ca asta a vrut hitler : o Europa dominata de germanika

    • @ LITA

      DESPRE REVISTA „TIME”:

      „The magazine has nominated several controversial figures as “Man of the Year” since the tradition began in 1927, including ”

      „Joseph Stalin,”

      ” Nikita Khruschchev”

      „and”

      „the Ayatollah Khomeini.”

      „Osama bin Laden was strongly considered in 2001,”

      „but the the title went to New York mayor Rudy Giuliani instead.”

      https://www.snopes.com/fact-check/hitler-time-magazine-1938/

    • @ LITA

      Am uitat sa spun ca STALIN a fost ales de DOUA ORI !

      Asa ca mai usor cu premiile care se acorda de-aiurea.

      OBAMA a primit Nobel pt pace dar a dat ordin sa fie folosite bombe cu uraniu saracit (ca in Yugoslavia, Iraq).

    • X link, te rog înlocuiește X cu ”Russia Today”, ca să fie clar de unde suflă crivățul . Citatele tale englezești de pe snopes – sunt intenționat selective, mint și dezinformează. Mai întâi, în mod voit confunzi Time Magazine, cu Financial Times și nu cred că din prostie ci pentru a dezinforma. Oricum, esența alegerii ”personalității anului” de către Time, citat de tine, se bazează pe criteriul de a selecta o personalitate – pozitivă sau negativă chiar – care a avut cel mai mare impact asupra știrilor în anul respectiv, indiferent dacă acel impact a fost pozitiv sau negativ, iată citatul :
      ”Time‘s standard for the title has been identifying the person who has “had the greatest impact on the news,” regardless of whether that impact was positive or negative”
      Așa au fost aleși de către Time, într-adevăr, multe personalități care au avut o influență hotărâtoare nu numai pe știrile din anul respectiv, ci uneori chiar pe evenimente hotărâtoare din istoria mondială ( de ex. Hitler ). Faptul că Hitler a fost ”omul anului” în 1938, dovedește cât de bine au prevăzut cei de la Time Magazine catastrofalul impact pe care l-a avut Hitler în grozăvia celui de al doilea RM.
      Oricum, prin grija pe care o poartă demagogii, populiștii și autocrații lumii pentru Soros – regurgitate slugarnic de către cozi de topor ca tine – a făcut ca acest bătrân să fie subiectul de multe ori supraaccentuat în știrile lumii. I-ați făcut un servici, proștilor. După ce moare, vedeți cum alegeți următorul dușman care este de vină pentru toate relele din lume, în încercarea voastră ridicolă de a abate atenția de la ce fac gazdele voastre care vă țin lesa.

  3. O personalitate de exceptie a lumii, nu numai a Ungariei, cotropita acum de rinocerii lui orban. Pacat, mare pacat pentru ca nu poate candida la alegerile prezidentiale, ar fi avut o sansa viabila Ungaria, de a se intoarce de pe drumul dictaturii, drum pe care o duce orban in pas alergator. Ungaria a stipulat in constitutia votata in 2012, cand deja orban era la putere(e premier din 2010), ca are ca forma de organizare statala republica parlamentara, ceea ce inseamna ca parlamentul alege presedintele, pe bietii maghiari nu-i mai intreaba nimeni.

    • Nu republica prezidențială este soluția, societatea deschisă are alte principii, a plecat de la K. Popper cu : Umanitarismul – compasiunea pentru semenii noștri . Individualismul – indivizii sunt mai importanți decât grupul sau statul din care fac parte. Drepturile individuale nu vor fi sacrificate în favoarea intereselor de stat sau de grup. Egalitarismul – indivizii trebuie să fie egali în fața legii, iar legea trebuie să nu discrimineze indivizii după apartenența la un grup sau altul. Protecționismul – funcția principală a statului ar trebui să fie protejarea indivizilor împotriva abuzurilor care ar putea veni din partea unor indivizi mai puternici sau mai bine înarmați decât alții. Contractualismul – statul ar trebui să funcționeze ca o înțelegere între indivizi care își garantează reciproc drepturile. Soros spune așa: „În concepţia mea, societatea deschisă e bazată pe ideea că noi toţi acţionăm în virtutea unei înţelegeri imperfecte. Nimeni nu deţine adevărul absolut. Deci, avem nevoie de o gândire critică, de organizaţii şi reguli ce permit oamenilor cu păreri şi interese diferite să trăiască în bună înţelegere; avem nevoie de o formă democratică a statului, care asigură o ordine a divizării puterii. Avem nevoie de o economie de piaţă, care oferă o legătură inversă şi permite corectarea greşelilor: e nevoie ca minorităţile să fie apărate şi părerile lor să fie respectate. Şi pe lângă toate, e nevoie de o respectare a legii.”

  4. multa sanatate si viata lunga!

  5. „Sa moara dusmanii mei”…ii canta Salam iar Soros il asculta si se gandeste cat sa-i dea ! :)))