G4Media.ro

Germania: 6% dintre locuitorii unui oraş care a fost focar de COVID-19…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Germania: 6% dintre locuitorii unui oraş care a fost focar de COVID-19 au anticorpi / 40% dintre pozitivi nu mai au anticorpi

Circa 6% dintre rezidenţii unui oraş german care a fost un focar timpuriu de coronavirus au anticorpi pentru COVID-19, în timp ce 40% dintre cei care anterior au fost testaţi pozitiv acum nu mai au deloc anticorpi, a anunţat marţi Institutul german pentru boli infecţioase Robert Koch, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

În oraşul Bad Feilnbach, din sudul Germaniei, unul dintre primele focare de COVID-19 la începutul epidemiei, au fost testate 2.153 de persoane între 23 iunie şi 4 iulie şi s-au descoperit astfel de 2,6 ori mai multe infectări decât se ştia anterior. În acest oraş a fost nevoie de evacuarea unui cămin de bătrâni în urma declanşării focarului.

Unele persoane infectate cu COVID-19 sunt asimptomatice ori au avut numai simptome uşoare, aşadar testele de anticorpi pot contribui la stabilirea adevăratei prevalenţe a bolii.

Studiul efectuat a relevat cea mai ridicată prevalenţă a virusului în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, circa 8%, a declarat la o conferinţă de presă Claudia Santos-Hoevener, şefă de proiect în cadrul RKI. Din rândul celor care au anticorpi, 14,5% nu au avut niciun simptom, în timp ce 40% dintre cei care anterior au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus acum nu mai au deloc anticorpi.

Prevalenţa bolii în oraşul Bad Feilnbach este mai redusă faţă de cea observată în urma unui studiu similar efectuat mai devreme în oraşul Kupferzell, unde 7,7% dintre rezidenţi aveau anticorpi, o posibilă explicaţie avansată de Claudia Santos-Hoevener pentru această diferenţă fiind faptul că nivelul anticorpilor scade odată cu trecerea timpului.

Cercetarea face parte dintr-un studiu mai amplu pe care RKI îl efectuează în oraşe germane şi institutul afirmă că doreşte să vadă şi alte rezultate înainte de a trage concluzii mai ample.

Spre deosebire de alte state europene, Germania a reuşit să menţină la un nivel relativ scăzut numărul cazurilor de COVID-19 şi al deceselor atribuite acestei boli, dar de la începutul lunii iulie înregistrează o creştere susţinută a noilor contagieri, creştere care s-a accelerat în ultimele săptămâni. Numărul noilor cazuri confirmate marţi este de 1.278.

”Actualele evoluţii trebuie luate în serios”, a avertizat la conferinţa de presă epidemiologul din cadrul RKI Osamah Hamouda, adăugând că regiunea din apropierea oraşului Bad Feilnbach cunoaşte o creştere a numărului contagierilor provocate de revenirea unor localnici din călătorii în străinătate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. pare logic, Feilnbach e rau

  2. Absolut normal că nu mai au anticorpii! Organismul e un mijloc foarte eficient de conservare a energiei, nu ține toți anticorpii pentru toate bolile cu care să întâlniți în viață în permanență activi! De memoria limfocitei T ați auzit? Așa funcționează și vaccinul, tine aia minte virusul și când îl întâlnește genereaza anticorpii necesari! Sincer, am impresia că vă bateți joc de noi cu știri din astea, ne considerați pe toți niște proști care habar nu avem nimic și putem fi manipulați cum vreți voi. Totul se rezumă la”aveți grijă, nu vă relaxați, purtați mască, că ete au dispărut si anticorpii”!

    • ciprian copile, vezi nu limfocitele T sunt responsabile pentru producerea de anticorpi 😀 ai dat cu nuca’n perete 🙂 dar sunt extrem de importante si limfocitele T, sunt de mai multe tipuri si se pare ca imunitatea mediata celular in care sunt implicate o parte din aceste limfocite T este cheia neutralizarii acestui virus nenorocit.

    • Ciprian, G4media n-au facut decat sa publice niste date statistice care anterior nu erau disponibile. In ce fel e asta manipulare? Oi fi stiind tu alte lucruri din alte parti, dar probabil sunt multi altii care nu le stiu. Nu te enerva asa usor cand vezi date. Preferai sa nu le vezi?

    • M-am exprimat greșit. Am vrut sa spun că ele rețin/memorează și semnalizează sistemului imunitar să facă ceva, când apare un virus! Cert e, ca anticorpii nu sunt prezenți permanent în organism, că e normal să dispară și să reapară când e cazul.

    • Da, Vasilake, dar sunt total inutile, e ca si cum ai spune ca apa e uda, de aia bănuiesc că au o legătură cu „sperierea” populației! „mama, nu rezista anticorpii, chiar daca am făcut, trebuie sama feresc in continuare” si in 99% din cazuri, nu e cazul! 🙂

    • @ciprian deci, exista limfocite B si limfocite T. ambele au capacitatea de a memora antigeni. anticorpii sunt produsi de asa numitele plasma cells care rezulta din limfocitele B. pana la acest moment nu este clarificat pe deplin rolul acestor limfocite in imunitatea la covid. e si normal, trebuie sa treaca mai multi ani sa se poata studia. omenirea are tendinta sa se concentreze pe anticorpi, e si normal, se pot studia mult mai usor comparand cu imunitatea celulara in care sunt implicate limfocitele T. dar in ultima perioada sunt tot mai multe semnale ca de fapt imunitatea celulara e cheia acestei pandemii. sa speram ca se confirma acest lucru, ar fi o veste buna. memoria T e mai de durata fata de memoria limfocitelor B si in plus e posibil sa existe si o reactivitate T de la alte coronavirusuri (care nu este prezenta la nivel de anticorpi). ar insemna ca imunitatea de grup se atinge la procente mult mai mici, undeva sub 50% si in plus e mai durabila. deci .. sa speram ca asa stau lucrurile 🙂

  3. Nu inteleg de ce atata mirare privind anticorpii, cand era deja demonstrat prin studii de acum 3 luni ca cei infectati cu COVID nu produc anticorpi sau produc pentru o perioada foarte scurta (2-3 luni). Se pare ca a descoperit si Europa acum acest lucru demonstrat mai demult de americani si sud coreeni. Am o colega care a facut COVID si care dupa internare a plecat cu 0 (zero) anticorpi.

    • @mike: Nu e nicio mirare, sunt pur si simplu date noi adunate din teren care trebuie publicate. Chiar daca nu modifica concluziile anterioare, vrei sa fie publicate ca sa poti corobora/verifica mai usor informatiile pe care le primesti din diverse parti. In plus, virusurile sufera mutatii iar anticorpii pot exista mai mult sau mai putin, in functie de multi factori. Deci cu cat mai multe date cu atat stii mai multe, iar statistica este cu atat mai precisa. Nu va mai opuneti publicarii de informatii ca pe urma incep unii sa vada conspiratii.

    • Mi se pare perfect normal ca colega ta sa nu aiba anticorpi daca a primit tratament cat timp a fost internată. În acest caz virusul a fost răpus de medicamente si nu de sistemul imunitar prin anticorpi.