G4Media.ro

Germania afirmă că Uniunea Europeană nu își mai poate permite ca deciziile…

Sursa foto: Unsplash / Guillaume Périgois

Germania afirmă că Uniunea Europeană nu își mai poate permite ca deciziile importante să fie blocate de statele membre individuale

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat miercuri că Uniunea Europeană nu își mai poate permite ca deciziile să fie blocate de statele membre individuale, relatează Reuters.

„Votul cu majoritate calificată poate duce la rezultate mai echitabile… pentru noi toți”, a declarat Baerbock în cadrul unei conferințe în capitala Portugaliei, Lisabona. „Trebuie să fim capabili să acționăm eficient și rapid”.

Baerbock a spus că, de multe ori, țările UE nu sunt capabile nici măcar să redacteze un comunicat de presă „pentru că nu pot cădea de acord asupra aceleiași formulări”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ca de obice Baerbock bate campii.

  2. este doar o declaratie si cred ca trebuie luata ca atare

  3. Cred ca votul majoritar nu poate fi introdus atât de devreme.

    Aderarea României la Schengen mai trebuie blocată de Germania, apoi de Franța, de Olanda, pe urma de Finlanda, de Suedia, de Austria…

    …Și după aceea, o iau de la capăt .

  4. Adica ce am semnat la aderare nu mai are nicio o valoare. :))) fain

  5. Ungaria imediat afară din UE, Orban trebuie alungat din clubul european.

  6. Vorba romaneasca „Calul moare de drum lung

  7. Cum se trece peste: lasata UE asa cum este si crearea unei noi entitati. Numai tarile doritoare sa avanseze. 6-8 maxim. Simplu.

  8. Votul majoritatii calificate sa fie valabil cand se iau decizii privind politica externă si privind statul de drept,de care sa depinda (de respectarea lui) alocarea de fonduri europene.Sa se defineasca mai bine nedreptatea si atunci cand aceasta există,dapa ce este constatata de Curtea de Justitie UE,prin procedură de urgentă,sa opereze automat dreptul de veto.In felul acesta,pe de o parte,influenta tarilor puternice este limitată,iar pe de alta parte,blocajul decizional,care slabeste coeziunea tarilor membre,este redus substantial.Evident,dreptul de a se adresa instantei UE trebuie sa apartină fiecarui stat membru.