G4Media.ro

Germania intenţionează să se abţină la vot cu privire la tarifele UE…

Sursa foto: Pixabay

Germania intenţionează să se abţină la vot cu privire la tarifele UE pentru vehiculele electrice din China

Germania urmează să se abţină la votul de luni al statelor membre ale Uniunii Europene privind impunerea de tarife provizorii pentru vehiculele electrice din China, au declarat vineri surse oficiale pentru Reuters, transmite News.ro.

Uniunea Europeană impune tarife provizorii de până la 37,6% pentru vehiculele electrice importate din China, intensificând tensiunile cu Beijingul în cel mai mare conflict comercial al UE de până acum.

Germania se va abţine deoarece investigaţia antisubvenţie continuă şi negocierile între Comisia UE şi guvernul chinez sunt în desfăşurare, au spus sursele.

Producătorii germani de maşini, care îşi vând o treime din maşinile lor pe an în China, sunt îngrijoraţi de măsurile de retorsiune şi se tem de un conflict comercial cu al doilea cel mai important partener comercial al său. Acest prim vot nu este obligatoriu.

În etapa provizorie, Comisia are puterea deplină de a impune tarife şi, deşi consultă membrii UE şi ar trebui să ţină seama de poziţiile acestora.

Aceasta va fi urmată de un vot final la sfârşitul anchetei, când Comisia poate propune taxe definitive, care se aplică în mod normal timp de cinci ani.

Propunerea sa ar putea fi blocată dacă s-ar opune o majoritate calificată a celor 27 de membri ai Uniunii Europene. O majoritate calificată are nevoie de 15 membri ai UE, reprezentând 65% din populaţia UE pentru a fi în favoare.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. China se joacă de-a războiul cu Belarus împotriva UE și noi facem mișcări care să nu-i „supere”!
    Aceeasi strategie folosită si la Rusia! Care unde-a dus?