G4Media.ro

Germania își reduce drastic dependența energetică față de Rusia

Foto: Energy.gov

Germania își reduce drastic dependența energetică față de Rusia

Germania a anunțat vineri un program de reducere drastică a dependenței de resursele energetice ale Rusiei, care vizează renunțarea la importurile de cărbune până în toamnă. În ceea ce privește importurile de petrol din Rusia, Germania ar urma să fie „aproape independentă” până la finalul acestui an.

„Primii pași importanți pentru eliberarea de sub influența importurilor rusești au fost făcuți”, a declarat vicecancelarul și ministrul Economiei, Robert Habeck, citat de Le Figaro.

Acesta a adăugat că „până în toamnă putem deveni independenți de cărbunele rusesc”.

„Până la jumătatea anului, importurile de petrol rusesc în Germania ar trebui să se reducă la jumătate, iar până la sfârșitul anului ne propunem să fim aproape independenți”, a declarat ministrul său. Înainte de invazia Ucrainei, Germania importa din Rusia o treime din petrolul său și aproximativ 45% din necesarul de cărbuni, potrivit statisticilor guvernului german.

Cu toate acestea, procesul pare mai lent în cazul gazelor. „Mai este un drum lung de parcurs și vom putea să ne descurcăm fără gaz rusesc doar dacă vom face un efort colectiv”, a declarat guvernul. Potrivit Berlinului, Germania va fi „în mare măsură independentă” de gazul rusesc „până la jumătatea anului 2024”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Germania este mai sprintenă decât „independenta energetica” Românie! Bravo lor!

    • Ce bravo lor, prietene? Bravo că politicienii germani au făcut țara dependentă de gazul rusesc? Bravo că singuri și-au închis centralele nucleare ca idioții, devenind și mai dependenți? Bravo că, în timp ce oamenii mureau, nemții încă se gândeau dacă să impună sancțiuni rușilor, ca să nu le afecteze afacerile?

      Are Romania problemele ei, nu zic că nu ai dreptate. Dar Germania nu merită nicio laudă și nici să dea lecții de moralitate cuiva. Bine măcar că le-a venit mintea la cap in ceasul al 57-lea.

  2. Singura deosebire intre situatia de acum si cea de la toamna este ca Odesa va fi eliberata. Banderistii vor fi lasati sa fiarba in suc propriu, semiasediati in Chiv/Harchiv. Asemenea Hamasului si Hezbolahului, tinerii buni de munca din Ucraina vor freca pustile de lemn, sub inalta indrumare a lui Zelea Postatorul. Nemtii vor manca sparanghelul si romanii il vor culege.

    • si rusii vor infunda gulagurile ca pe vremea lui stalin. 🙂
      inclusiv astia care se cred la adapost pentru ca ling dosul dictatorului putin.
      amintiti-va ca pe vremea lui stalin nici colaboratorii cei mai apropiati nu erau in siguranta, iar stalin este un model pentru putin.

    • Penalii din Rusia vor infunda Siberia. Unii vor fi chiar penali, iar la ceilalti, penalitatea va decurge din opozitia la actuala putere.

      Si Gigi Becali, si Dan Diaconescu au constatat pe pielea lor ce inseamna sa ai sanse bune in alegeri, intr-o tara in care „alesii poporului” includ viermi intestinali ca Stolojan, MRU, Ciolos sau Ciuca.

      Donald Trump a trebuit sa isi gratieze vreo 10 acoliti, care faceau puscarie politica. Puscaria e pentru om, nu pentru girafa.

  3. Cu această ocazie rușii vor descoperi că valoarea zăcămintelor din subsol în lipsa pieței de desfacere este egală cu zero.

    • Stai linistit ca au piata de desfacere in Asia.
      Noi ca europeni trebuie sa ne facem griji de unde vom importa energia de care avem nevoie si chiar mai important la ce pret? Una din solutii ar fi sa se dea green light la exploatarea de gaze naturale, petrol, carbune, aur, argint, curpu, potasiu, fosfor indiferent de impactul asupra mediului. Avem de ales, ori salvam mediul ori platim facturi mult mai mari de acum inainte.Eu cred ca vom ajunge sa platim mai mult pentru toate produsele de pe piata pentru ca Europa produce foarte putina materie prima necesara pentru producerea acestor produse.

    • Eu le doresc mult succes și baftă pe piața de desfacere din Asia.