G4Media.ro

Germania poartă discuții cu Israelul pentru a cumpăra sistemul de apărare antirachetă…

Sursa foto: Twitter / Bundeskanzler Olaf Schol

Germania poartă discuții cu Israelul pentru a cumpăra sistemul de apărare antirachetă Arrow 3, menit să distrugă în siguranță rachetele nucleare / Interceptorii sistemului israelian pot zbura dincolo de atmosfera terestră

Germania este în discuții cu Israelul pentru a cumpăra sistemul de apărare antirachetă Arrow 3, ca parte a eforturilor Berlinului de a-și întări forțele armate după invazia Rusiei în Ucraina, a declarat luni premierul israelian Yair Lapid, în cadrul unei vizite în capitala germană, relatează Reuters.

Germania și-a sporit cheltuielile militare după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina în februarie, trimițând în același timp ajutoare și arme grele la Kiev ca parte a unui răspuns internațional.

„Israelul … va juca un rol în construirea noii forțe de apărare a Germaniei, în principal în domeniul apărării aeriene”, a declarat Lapid reporterilor, vorbind alături de cancelarul german Olaf Scholz.

„… are de-a face cu angajamentul nostru total față de siguranța Germaniei, față de siguranța Europei, față de capacitatea democrațiilor liberale de a se apăra”, a adăugat el.

Lapid a descris discuțiile lor ca ducând la un „viitor posibil acord”, dar a refuzat să schițeze costurile. Scholz a declarat că Germania își va consolida apărarea prin cumpărarea mai multor sisteme de apărare aeriană în viitor și a numit sistemul Arrow 3 o „ofertă de înaltă performanță”, dar a refuzat, de asemenea, să intre în detalii.

Interceptorii Arrow 3 sunt proiectați să zboare dincolo de atmosfera terestră, unde focoasele lor se detașează pentru a deveni sateliți „kamikaze”, sau „vehicule ucigașe” care urmăresc și se izbesc de ținte. Astfel de doborâri la mare altitudine sunt menite să distrugă în siguranță rachetele nucleare, biologice sau chimice care se apropie.

O sursă guvernamentală germană a declarat pentru Reuters: „Da, există planul de a cumpăra Arrow 3, dar nu s-a semnat nimic”.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre eforturile bâlbâite de relansare a acordului nuclear încheiat în 2015 cu Iranul, Scholz îndemnând Teheranul să nu refuze propunerile făcute de Europa.

Lapid urma să viziteze, de asemenea, în cursul zilei de luni, locul unde a avut loc Conferința Wannsee din 1942, care a stabilit „soluția finală” – planul Germaniei naziste de exterminare a evreilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. probabil se aduce la lumina o colaborare deja existenta .

  2. 🙂 ce conteaza ca interceptezi o arma nucleara din moment ce radiatile duc la un esec umanitar de proportii. Sunt rupti de realitate acesti extremisti de stanga.

    • ai citit inainte de a comenta? distrugerea rachetei ar avea loc in afara atmosferei terestre. adica si o euglena ca tine ar fi protejata. Pentru ca radiatiile solare (mai puternice decat radiatiile emise de explozia unei nucleare) trec intr-o foarte mica masura de filtrul pe care l-a realizat atmosfera terestra pentru Pamant.

    • E clar ca nu avem habar nici eu si nici voi cum fonctioneaza arrow3. Ce știm, din text, e ca fac o interceptare in afara atmosferei. Spune gica “radiatiile solare …puternice.” Ce elemente fuzionează in prezent in Soare? Spre sfârșitul vieții sale , 4 miliarde ani, Soarele va fuziona pana pe la Fe. Ce crezi ca trimite Soarele când ejecteaza parte din corona sa? Exista si radiatia cosmica, mult mai energica decât cea solară dar din particule la fel de ușoare.
      Ce elemente sunt folosite in armele nucleare? Uraniu, plutoniu, din capătul celălalt al tabloului Mendeleev. Crezi ca elementele din componenta atmosferei vor opri (diminua energia) fragmentele astea, asa cum se întâmpla in cazul radiației cosmice sau solare? Câmpul magnetic face mare parte din treaba si deflecteaza radiatia încărcată ce intra in câmpul magnetic terestru, asa vezi aurora borealis-acolo forma câmpului magnetic face ca interactia radiației solare cu azotul , oxigenul din atmosfera sa fie vizibila de la sol. Cred ca in articolul asta expresia cheie e ‘sateliții “kamikaze” ‘. Cum funcționează, naiba știe, dar e bine ca funcționează.

  3. cu conditia ca racheta sa zboare in afara atmosferei. daca zboara la 200m inaltime, sub radar, aleluia interceptare

    • dab,dar asta nu va ajunge prea departe.
      Probabil că acele „kamikaze”sau „masini ucigase”sunt mai tot timpul pe sus,sau,fiind mai ușoare,ajung dincolo de admosferă înaintea „satanei”,sființită de Kiril,cum bine zicea un inteligent comentator(Andrei,parcă).

  4. Cine poate sa garanteze interceptarea a 10 focoase nucleare care ies dintr-o racheta care zboara la viteze de Mach 28?? A facut cineva un test cu sistemul asta in conditii necontrolate (adica sa nu stie dinainte cand si de unde se lanseaza racheta, cu ce viteza zboara, pe ce traiectorie, cate focoase transporta etc…)?? Ca asa toata lumea are cate ceva care pretinde ca intercepteaza rachete balistice, dar realitatea e ca niciun sistem nu a fost testat in conditii reale de lupta cu 500 de rachete care zboara catre tinta in acelasi timp.