Germania pregătește o reducere a impozitelor pentru angajații aflaţi în telemuncă
Guvernul german pregătește o deducere fiscală forfetară pentru angajații constrânşi la telemuncă din cauza pandemiei, pentru a compensa costurile suportate, a declarat, luni, un oficial conservator bavarez pentru AFP.
În declarația de impozitare, angajații vor putea deduce 5 euro pe ziua efectuată prin telemuncă cu un plafon de 500 sau 600 de euro pe an, la sfârșitul acestui acord între specialiștii în finanțe din cele două partide ale coaliției de guvernământ, creștin-democrații (CDU) și social-democrații (SPD). Normele actuale pentru munca la domiciliu „nu mai corespund lumii muncii actuale”, a justificat expertul parlamentar al CSU bavarez, partidul frate al CDU, Sebastian Brehm. Proiectul de deducere fiscală, care ar trebui aprobat de ambele camere ale Parlamentului în luna decembrie, este, prin urmare, „un răspuns flexibil”, în opinia acestuia.
Ministrul Finanțelor, Olaf Scholz, a salutat acest proiect, asigurând că este „un bun ajutor” care nu ar constitui „o povară fiscală semnificativă pentru statul federal”. Această reducere fiscală, legată de consecințele directe ale pandemiei, ar trebui totuși limitată la doi ani. De asemenea, guvernul trebuie să decidă dacă această reducere va fi inclusă în tariful forfetar al cheltuielilor profesionale pe care angajații le pot declara în fiecare an sau vor fi adăugate la acesta.
În prezent, contribuabilii germani care exercită o activitate salarizată pot deduce din factura fiscală cheltuielile comerciale corespunzătoare cheltuielilor de transport pentru a ajunge la locul lor de muncă sau cumpărarea hainelor de lucru. Această rată forfetară, aproape automată, se ridică la 1.000 de euro pe an. În Germania, milioane de angajați sunt cel puțin parțial în telemuncă din primăvară, ceea ce determină costuri suplimentare, în special pentru încălzire și electricitate.
Coaliția guvernamentală lucrează, de asemenea, la o lege care să reglementeze recurgerea la telemuncă. Dar ministrul Muncii, Hubertus Heil (SPD), a trebuit să renunțe, din lipsă de unanimitate, la ideea sa inițială de a acorda un „drept” la o cotă anuală de 24 de zile de muncă de acasă. Textul aflat în prezent în studiu prevede, potrivit presei germane, ca angajații care doresc să lucreze în mod regulat în telemuncă să facă o cerere în acest sens către angajatorul lor.
Sursa: Le Figaro / Traducerea: Rodezia Costea (Rador)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii