G4Media.ro

Germania respinge ideea unui transfer al licenţei vaccinului Pfizer-BioNTech pentru creşterea producţiei

Sursa Foto: G4Media.ro

Germania respinge ideea unui transfer al licenţei vaccinului Pfizer-BioNTech pentru creşterea producţiei

Guvernul de la Berlin consideră că societatea farmaceutică germană BioNTech şi partenerul ei american Pfizer îşi vor putea spori producţia de vaccin împotriva COVID-19 şi exclude o cedare a licenţei acestui vaccin către alte companii, în timp ce preconizează începerea vaccinării populaţiei generale în Germania de la jumătatea anului 2021.

”Obiectivul nostru este ca începând din februarie şi martie să poată fi produse mai multe vaccinuri în Germania”, a declarat luni ministrul german al sănătăţii Jens Spahn la postul public ZDF, citat de agenţia EFE.

El a respins sugestia social-democraţilor de a fi transferată licenţa acestui vaccin către alte companii farmaceutice în vederea suplimentării producţiei. ”Vorbim despre o producţie foarte complexă, cu înalte standarde de calitate şi securitate, care nu poate fi transferată niciunei alte firme”, a susţinut ministrul german, amintind că BioNTech a cumpărat la Marburg (vestul Germaniei) o unitate de producţie a companiei farmaceutice elveţiene Novartis, având astfel perspectiva creşterii capacităţii.

Comisia Europeană a contractat în numele statelor membre ale Uniunii Europene 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, cu o opţiune pentru încă 100 de milioane de doze. Cele 200 de milioane de doze vor fi livrate până în septembrie 2021. Acestea vor fi suficiente pentru vaccinarea a 100 de milioane din cele aproape 450 de milioane de persoane cât numără împreună statele UE.

Guvernul de la Berlin estimează că începând din ianuarie vor fi livrate Germaniei săptămânal circa 700.000 de doze de vaccin.

La fel ca majoritatea ţărilor europene, Germania începe vaccinarea cu persoanele cu vârste de peste 80 de ani, cu personalul sanitar şi alte categorii foarte vulnerabile. Se va coborî apoi pe grupe de vârstă şi niveluri de vulnerabilitate, în luna februarie fiind estimată începerea vaccinării grupei de vârstă de peste 70 de ani.

În ce priveşte populaţia generală, ministrul Spahn a spus că obiectivul guvernului german este ca de la jumătatea anului 2021 să ofere posibilitatea vaccinării tuturor cetăţenilor neincluşi în categoriile vulnerabile.

Pe de altă parte, a adăugat el, faptul că nu există deocamdată posibilitatea ca toţi cetăţenii să se vaccineze nu permite instituirea unor excepţii privind restricţiile de mobilitate în cazul persoanelor vaccinate.

Sursa: Agerpres

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Bine ca vor control pe toti prin „rule of law”(nu la toti e atata coruptie ca la noi si bulgari) dar cand tre sa lase de la ei, nimic! Nein!

  2. Germania inteligenta, sustine companiile nationale si productia interna !
    Romania privatizeaza si cumpara importuri de 2 lei si calitate de ceva maroniu, de aia nu mai are lumea in Romania incredere in vaccinuri, din cauza statului

  3. Cum le este lor mila de refugiați și ii critica pe cei care nu susțin cotele obligatorii, apelând la argumente umanitare (bineînțeles fără niciun interes ascuns privind deficitul de forță de munca) și, ce sa vezi, acum nu le mai pasa de cei care mor de Covid…..
    Tipic nemțește, pragmatic.

  4. E si penibil sa bagi bani atatia in prevenția unei boli pe care jumătate o au „asimptomatic”, din moment ce dispui vaccinarea in masa si e platita deja acoperirea celor care chiar pot face forme severe.

  5. Toata lumea astepta pomana de la Germania!Dupa ce tine Europa in cârcă…
    Luati bre sputnic gratis la urss!

    • Transferul de licență nu e gratis…… interesant, nu?

    • Bai saracii, cum ii exploateaza lumea asta!

    • Unde bai sa-l transfere? In China? In Rusia?
      Ce dracului mai luam de acolo? Apa chioara, daca nu mai rau, Noviciok.

  6. Banii nu pot fi impartiti cu nimeni! Ca doar nu pentru asta fu toata zbaterea.

    • Tu cu cine îți împarți banii ?
      Mulți stângiști pe aici

    • Amice, ce faci cu atatea ruble, le mananci ? Nu te-ai saturat inca ? Mai bine schimba-le in lei si mai cumpara-ti niste medicamente ca ai mare nevoie, se vede ca esti decompensat.

  7. Si iată cum noțiunea de proprietate intelectuala nu e numai corupta, creând artificial monopoluri în loc sa încurajeze concurenta, cu complicitatea statului, dar în cazul asta omoară oameni.
    Rușine guvernului german, se pare ca e adânc în buzunarul Big Pharma.

  8. Cam asta e diferenta intre chinezi carr au pus la dispozia lumii intregi genomul covid si Germania care tine secreta licenta vaccinului.
    Traiasca capitalismul si prostii care cred in el.

  9. Dom’le, neamtu de cand mama lui l-a facut e chibzuit, nu da vrabia de pe gard pe cioara din mana..hmm, sau invers, ma rog, ati inteles domniile voastre …avem si noi neamtu’ nost’, ..cum zic, doar nu credeti ca-si DAU PATENTUL SAU CE-O FI EL ACOLO..CIOCANU’,.., VACCINULUI, ASA, SA MAI IA SI ALTII MILIOANE DE BANET DE LA EUROPA, SI ALTE CONTINENTE…
    Io zic ca nu trebuie sa te pui in calea , hiccc, hic, ..ih, progresului!! Si prosperitatii, mai ales, nu???

  10. Ești incoerent, vrei să fie încurajată concurența, dând concurenței de-a gata proprietatea intelectuală obținută cu multă cercetare și evident multă cheltuială.
    Dacă ai fi produs în viața ta ceva original, ai înțelege că ce vrei tu seamănă a comunism, lipsa PROPRIETĂȚII (de orice fel) e opusul concurenței, și contrară naturii umane. Nimeni nu vrea să își doneze munca și proprietatea altora. Doar asistații visează la generozitatea altora.