G4Media.ro

Germanii trebuie să se pregătească pentru 4-5 luni de restricţii severe, potrivit…

sursa foto: Pixabay

Germanii trebuie să se pregătească pentru 4-5 luni de restricţii severe, potrivit ministrului german al Economiei: „Toate ţările care au ridicat restricţiile prea devreme au plătit un preţ mare în privinţa vieţilor pierdute”

Germanii trebuie să se pregătească pentru alte 4-5 luni de restricții severe pentru oprirea creşterii infecţiilor cu noul coronavirus şi nu ar trebui să se aştepte că actualele reguli vor fi relaxate rapid, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier, publicaţiei Bild am Sonntag, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Nu am scăpat încă de probleme. Nu ne putem permite o închidere repetată, cu o economie care este închisă şi redeschisă în mod constant”, a spus Altmaier.

Germania a impus un set de măsuri, considerat ”o carantină uşoară”, pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei care are loc în majoritatea Europei. Restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele îşi continuă activitatea.

Datele publicate duminică de Robert Koch Institute (RKI) arată că numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 16.947, la 790.503. Datele din weekend tind să fie mai scăzute pentru că nu toate datele sunt raportate de autorităţile locale.

Altmaier a spus că Germania trebuie să fie atentă să nu relaxeze prea devreme restricţiile.

”Dacă nu vrem zile cu 50.000 de infecţii noi, aşa cum s-a întâmplat în Franţa acum câteva săptămâni, trebuie să înţelegem acest lucru şi să nu speculăm în mod constant despre ce măsuri pot fi relaxate”, a declarat ministrul.

El a adăugat că ”Toate ţările care au ridicat restricţiile prea devreme au plătit un preţ mare în privinţa vieţilor pierdute”.

Comentariile acestuia susţin afirmaţiile altor lideri germani. Între aceştia, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat, sâmbătă, în timpul unui eveniment organizat online de partidul conservator al cancelarului Angela Merkel, că urmează săptămâni, posibil luni grele.

Preşedintele german al Asociaţiei Medicale Mondiale, Frank Ulrich Montgomery, a avertizat în privinţa unui posibil deficit de paturi şi de personal în spitalele germane.

”Estimarea mea este că va trebui să vorbim despre mai multe restricţii, nu despre vreo relaxare”, a declarat Montgomery publicaţiei Augsburger Allgemeine.

Poliţia germană a tras sâmbătă cu un tun cu apă în timpul unei demonstraţii anti-restricţii din Frankfurt, pe care a risipit-o pentru că participanţii nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea.

sursa: News.ro

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Numai România e o țară aparte. Are de ales aceleași figuri șterse. Dar aprig la furat.

    • Masurile care se iau in germania, franta, belgiasunt pentru a limita si ingreuna activitatile teroristilor islamici. Dar se iau sub numele de anticovid, pentru a nu genera reactii adverse in societate

  2. ,,Poliţia germană a tras sâmbătă cu un tun cu apă în timpul unei demonstraţii anti-restricţii din Frankfurt, pe care a risipit-o pentru că participanţii nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea” – la ei se poate.
    ,,Preşedintele german al Asociaţiei Medicale Mondiale, Frank Ulrich Montgomery… ”Estimarea mea este că va trebui să vorbim despre mai multe restricţii, nu despre vreo relaxare” – cunoaște cineva vreo estimare a specialistului nostru OMS, proaspăt mahăr PSD, Alexandru Rafila? Stă România mai bine decît Germania? Rafila și streinu’ Cercel se dovedesc a fi mai specialiști în sinecuri decît în medicină.

  3. Masurile care se iau in germania, franta, belgiasunt pentru a limita si ingreuna activitatile teroristilor islamici. Dar se iau sub numele de anticovid, pentru a nu genera reactii adverse in societate

  4. Prin relaxarea prematura de asta vara, Europa a crezut ca-si va reveni economic si ca totul va fi ca inainte, doar ca, magazinele si mall-urile erau tot goale si oamenii nu s-au inghesuit sa cumpere. Lacomia ieftina costa, si costa vieti de data asta. Toate declaratiile si actiunile guvernelor europene si companiilor producatoare de vaccinuri sunt politice. Incearca sa creeze o imagine de normalitate si sa diminueze importanta acestui virus, insa minciuna are picioare scurte.

  5. ”Toate ţările care au ridicat restricţiile prea devreme au plătit un preţ mare în privinţa vieţilor pierdute”.
    Adevarul e ca toate tarile care au tinut infectiile foarte jos in vara au avut cifre mari in toamna. Daca noi am fi fost disciplinati si ne-am fi mentinut la o suta- doua sute de cazuri pe zi am fi avut acum nu zece mii de cazuri pe zi ci 27000 (adica nu vad de ce nu am fi fost in cazul Cehiei, ei cu 15000/zi noi cu 15000×1.8, ca sintem mai multi). Oricum Cehii au trecut de virf si par a fi in scadere.