G4Media.ro

Gheorghe Stan a fost numit judecător CCR cu 174 de voturi de…

Gheorghe Stan

Gheorghe Stan a fost numit judecător CCR cu 174 de voturi de către Camera Deputaților / În favoarea lui Stan au votat 30 de deputați din afara PSD-ALDE / La Senat, Cristian Deliorga a fost numit cu 70 de voturi ”pentru”

Șeful Secției speciale de investigare a magistraților, Gheorghe Stan, a fost numit marți în funcția de judecător al Curții Constituționale cu 174 de voturi ”pentru”.

De asemenea, judecătorul de la Curtea de Apel Constanța, Cristian Deliorga, a fost numit judecător CCR de către Senat cu 70 de voturi ”pentru”.

Atât Stan, cât și Deliorga, au fost propuși de PSD pentru funcțiile de judecători constituționali.

PSD și ALDE au împreună doar 159 de deputați, dar la votul final pentru numirea judecătorului CCR au fost prezenți doar 144 dintre ei, ceea ce înseamnă că 30 parlamentari de la alte partide au votat în favoarea lui Gheorghe Stan. La un vot anterior similar, pentru adoptarea Codurilor penale, au votat alături de PSD și ALDE deputați de la UDMR și minorități.

Candidaţii propuşi la Camera Deputaților din partea PNL şi USR – Ioan Cupşa şi, respectiv, Vlad Ştefan – au fost respinşi de plen. Cupşa a primit 63 de voturi ”pentru” şi 205 contra, iar Vlad Ştefan a obţinut 25 voturi ”pentru” şi 243 ”împotrivă”.

Gheorghe Stan, procuror şef al Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, îl va înlocui pe Ştefan Minea, căruia îi expiră mandatul pe 15 iunie.

Votul a fost secret, cu buletine.

La Senat, în favoarea candidatului PSD, Cristian Deliorga, au votat 70 de senatori, iar împotrivă – 34. Candidatul PNL Daniel Fenechiu a fost votat de 24 de parlamentari, 80 fiind împotrivă, în timp ce Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban – propus de USR, a fost votat de zece parlamentari, iar 95 au votat împotrivă. Deliorga o va înlocui pe judecătoarea Maya Teodoroiu.

La audierile de la Comisia juridică din Senat, Deliorga a fost întrebat de senatorul liberal Alina Gorghiu dacă a informat CSM despre faptul că a primit propunere din partea PSD să candideze la CCR.

„Când am ales să candidez pentru acest post, ca orice cetăţean al României care îşi doreşte o reuşită în viaţă după 36 de ani şi jumătate de magistratură, m-am gândit că singurul grup parlamentar mai numeros de la Senat este cel al PSD şi atunci m-am gândit că pentru şanse de reuşită ar trebui să fac această solicitare grupului parlamentar al PSD. Nu am avut întâlniri cu niciunul din liderii PSD, dar nu pot să nu afirm că îl cunosc pe domnul Şerban Nicolae de peste 20 de ani, că îl cunosc pe domnul Cazanciuc, cu care am lucrat când a fost procuror, secretar de stat la Externe sau când a fost ministru”, a afirmat Deliorga.

Întrebat cum a luat legătura cu PSD, Deliorga a spus că a fost”foarte simplu”.

„Foarte simplu. Am venit şi am depus la domnul Şerban Nicolae toate documentele. E vreo problemă?”, a replicat Deliorga.

Citește și:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

27 comentarii

  1. Daca se mai mira cumva, cineva !
    SS a fost doar topoganul , rampa de lansare spre slugarirea ciumetilor !

  2. Parca idiotul ala de ciolacu era in mare sucar la un moment dat cu draknea, a pupat inelul si-acu e cerber la vot, fir-ati ai dracului de psd-draknea-alde-udmr, vine el 26 mai, azi avem AMR 19 si maine AMR 18! Scarbosii de psd-alde au 159 de deputati, or pentru adoptare era nevoie de 165, asadar cei 6 deputati ai rusinii nationale au fost chiar 15 lingai imputiti si infractori!

  3. Din opozitie au lipsit 13 deputati.
    La asemenea prezenta (absenta) din partea opozitiei, PSD-ALDE ar fi castigat chiar si daca cei 40 din afara coalitiei ar fi votat impotriva lui Stan.
    Se pare ca opozitia nu si-a votat nici macar proprii candidati!
    PNL si USR au avut 86 de deputati prezenti, iar candidatii propusi de ei au obtinut doar 63, respectiv 25 de voturi.
    Despre ce opozitie vorbim?
    Rahat cu perje.

    • Daca te uiti mai sus, de la opozitie au fost aproape toti, la PNL 61/68 si la USR 25/27….

      In plus nu conteaza majoritatea celor prezenti, conteaza majoritatea din totalul nr de deputati, daca votau de ex 150 pentru si 70 contra, nu trecea pt ca trebuie sa aiba 165 pentru.

    • Cum ai ajuns la concluziile acestea? Incerc sa iti inteleg rationamentul dar e imposibil . PSD + ALDE nu ar fi putut impune omul lor daca niste mizerii de la UDMR si minoritati nu ar fi votat pentru el. Pe de alta parte , fiecare formatiune din opozitie si-a votat candidatul propus, si astfel se explica cele 63 ,respectiv 25 voturi. Este simplu de tot. Singura propunere normala era un om cu pregatire juridica si constitutionala si fara inregimentare politica, dar cu actuala majoritate parlamentara nu este posibil. Se va rezolva totul dupa alegeri.

    • @Catalin: Totusi, poate ar afla ziaristii care e lista cu cei 30 de votanti „extra”, sa vedem si noi, poate ne uimeste vreo aparitie de la PNL sau PMP … ca n-ar fi prima oara! Prima intuitie este ca ar fi UDMR (max. 21 buc, daca au fost toti prezenti) si minoritati (max. 16 buc, daca au fost toti prezenti, ca pe Pambuccian l-am trecut deja ca a votat pentru).

    • @Catalin

      Nu e deloc complicat.
      „Este desemnat judecător CCR candidatul care întrunește jumătate plus un vot din numărul deputaților care au votat”
      Au fost prezenti 285 de deputati in total. Jumate +1 inseamna 143
      PSD+ALDE, adica 126+18=144.
      Asta inseamna ca din toti cei prezenti, cei 144 de deputati PSD-ALDE ar fi obtinut majoritatea chiar si fara niciun ajutor de la UDMR si de la celelalte minoritati.
      Ce nu ti-e clar?

      Iar referitor la candidatii opozitiei, trebuie sa fii de-a dreptul tampit ca sa iti imaginezi ca mergand fiecare cu un candidat propriu, acesta ar fi avut vreo sansa.
      Daca se puneau de acord, cu un candidat comun, macar dadeau impresia de seriozitate.
      Dar asa, opozitia iar s-a faultat singura.

  4. Am voie sa „make a photo” cu buletinul meu de vot ?
    Doar pentru colectia mea de aminiri, sau este ilegal ?

  5. Ponta, cu ai lui 20 de viteji, tace ca rahatu-n iarba!

  6. Inca un accident al istoriei

  7. Ne-am fript.
    Nu cred că m-aș supăra dacă ar lua poporul justitia în mâinile proprii.

  8. La cum a functionat,in ultimul timp,nu este un fapt rau ca se decredibilizeaza si mai mult.
    Si cei de la minoritati ne arata unde suntem.
    Seful lor parca era Catavencu la tribuna parlamentului cand isi rupea hainele de pe el( stramte de altfel) si nu permitea nimanui sa l acuze de lipsa de patriotism.
    Parca suntem intr o centrifuga care scoate tot ce i rau la suprafata.Nu e rau pentru ca ne trebuie multa suferimta sa ajungi acolo unde altii sunt de sute de ani.Inca mai vad oameni de buna credinta cautionand politicieni care au dus tara asta aici; politicieni care nici gand sa si asume esecurile,ba mai mult ,mai cer niste voturi.Centrifuga merge inca ,si daca cineva isi inchipuie ca vor veni cei de afara sa indeparteze mizeria se insala.

    • Asa pare sa fie. Cred ca ai dreptate, nu se poate sari peste etapele istoriei. Deci, cu putin noroc, candva vom avea o democratie functionala. Nu noi, ca noi nu vom mai fi atunci. 🙁

      Aia care sunt de sute de ani acolo, n-au ajuns in 30 de ani de la nimic la democratie, iar dupa aceea au stagnat. Si la ei a durat, doar ca vorbind despre trecut, pare ca nu e asa mult …

  9. iti transmite degetul lui dragnea cum sa votezi. tu sa-ti iei aparat de numarat banii. ca te prinde luna urmatoare pana termini

  10. ASA o sa faca opozitia si la locale: nu o sa fie capabila sa aiba in candidat comun. Si pzd o sa conduca la nesfarsit aceasta Tara. Lipsa neuronilor, boala romanashului.

  11. Si asta i adevarat. Trebuia sa vina cu nume absolut de nerefuzat( pentru oamenii dreptului nu pentru astia)Domnii Stanomir si Diaconescu erau pliati pe aceasta functie.Daca pui militanti politici si divizati e greu sa arati ca esti ALTCEVA.

    • Exact, ai dreptate intrutotul pentru acesti oameni extraordinari : Cristian Diaconescu si Ioan Stanomir. Jos palaria amandoi, opozitia ar fi trebuit sa-i propuna, unul la camera, unul la senat, si ar fi fost cu adevarat oameni potriviti, nu muhaielele alea infecte – stan si deliorga. Probabil ca nu ar fi fost votati de hoti, dar ar fi fost persoane impecabile si potrivite pentru ccr, iar opozitia credibila in treaba. PNL a sustinut doi combinationisti, si cupsa si fenechiu, care au relatii bune si cu aia, si cu aia, si-au mers pe ideea ca ar fi votati de psd-alde fix pe ideea asta, in fapt, amandoi ar fi trebuit demult dati afara. USR-PLUS au venit cu doi necunoscuti, la fel de neadecvati si ei.

  12. Felicitari !dar reamintesc ca nici-un cetatean roman nu este scutit de condamnare daca incalca legea sau tradeaza tara.

  13. Cum trece timpul ăștia ne umple numai cu venin.

  14. Așa și cum poate asta fi dat jos?Eu nu am chef să plătesc ditamai salariul unui analfabet slugoid!Pensie specială nici atât!Poate cineva sa ne lămurească?Un OUG dat de opoziție odată ajunși la guvernare?

  15. Se înmulțesc scriitorii de Constitutie.
    Plus doi.

  16. In aceste conditii nu avem de ales, atentie usr ca de la voi am așteptări. O reorganizare schimbare de nume si toti vor pleca acasa. Ei si au facut o. In loc de curtea constitutionala se va numi cumva altfel si la revedere.

  17. Deliorga nu prea suna a nume romanesc. Nu ca as avea o problema dar ei sunt cei care au zis ca johanis nu e roman. Mai consecventi Baieti!

  18. Problema nu este alegerea celor doi; vor schimba barca in 5 secunde( vorba motociclistului).
    Problema este cea reclamata de dna profesoara,adica,nu se vede un alt mod de a face politica.Poate usr plus va invata ceva din aceste evenimente; asta conteaza mai mult decat INCA doi.

  19. Un CCR pentru liniștea lor.

  20. la senat unde se spune că nu mai ai majoritate…ha, ha, ha…țară de cârpe

  21. La tot ce se intampla in tara noastra ,cand psd isi face justitia proprie, este clar,nu mai avem patrotism, spirit civic, opozitia -ca o barca in mijlocul oceanului, presedinte tarii-anesteziat, am ajuns sa fim la mana udmr. In Ungaria, exista un grup politic romanesc ,care sa hotărască destinele acelei tari ? Udmr se foloseste de politica slaba din Romania si joaca la doua capete,nu mi se pare normal.