Gigantul german Infineon Technologies construieşte în Bucureşti cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare în semiconductori din Europa de Sud-Est. Livrarea clădirii este programată pentru al doilea trimestru din 2026
Gigantul german Infineon Technologies, lider global în semiconductori pentru sisteme de putere şi IoT, a desemnat Colliers ca manager de proiect pentru noul său sediu din România, care va fi construit în Bucureşti de către devoltatorul imobiliar One United Properties. Valoarea totală a contractului, semnat pentru o perioadă de 15 ani începând din 2026, este de 57 de milioane de euro (fără TVA). Viitorul sediu al Infineon Technologies România, One Technology District, va deveni cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare în semiconductori din Europa de Sud-Est, cu o suprafaţă totală închiriabilă de aproape 20.600 de metri pătraţi, transmite News.ro.
”Gigantul german Infineon Technologies, lider global în semiconductori pentru sisteme de putere şi IoT, a desemnat Colliers ca manager de proiect pentru noul său sediu din România, care va fi construit în zona Dimitrie Pompeiu din Bucureşti de către One United Properties, unul dintre cei mai importanţi investitori şi dezvoltatori imobiliari. Valoarea totală a contractului, semnat pentru o perioadă de 15 ani începând din 2026, este de 57 de milioane de euro (fără TVA), ceea ce îl face unul dintre cele mai mari acorduri de pre-închiriere înregistrate vreodată pe piaţa locală de birouri”, anunţă compania de consultanţă imobiliară Colliers.
Viitorul sediu al Infineon Technologies România, One Technology District, va deveni cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare în semiconductori din Europa de Sud-Est, cu o suprafaţă totală închiriabilă de aproape 20.600 de metri pătraţi, incluzând 3.000 de metri pătraţi de laboratoare şi 280 de locuri de parcare.
Clădirea va respecta cele mai înalte standarde de sustenabilitate şi va integra tehnologii de ultimă generaţie pentru a asigura un mediu de lucru optim. Divizia de Construction Services a Colliers va oferi servicii de management de proiect, reprezentând Infineon în toate etapele de dezvoltare — de la proiectare şi construcţie până la amenajările interioare, inginerie de valoare şi management de valoare, până la predarea finală. Colliers se va asigura că proiectul este livrat la cele mai înalte standarde de calitate şi eficienţă, respectând termenele şi bugetul stabilit.
„România este o regiune de interes pentru Infineon în activităţi de cercetare şi dezvoltare a cipurilor semiconductoare. Suntem încântaţi să începem faza de construcţie a celui mai mare centru de R&D pentru semiconductori din sud-estul Europei. Ne aşteptăm ca acesta să devină un punct de referinţă în inovaţia high-tech din România”, spune Guenter Krasser, director general şi vicepreşedinte al Infineon România.
Livrarea clădirii este programată pentru al doilea trimestru din 2026.
„Această tranzacţie, una dintre cele mai mari închirieri de birouri înregistrate vreodată pe piaţa locală, evidenţiază importanţa strategică a României pentru Infineon Technologies şi consolidarea prezenţei companiei în regiune. Suntem încântaţi să fim implicaţi ca manageri de proiect într-un contract de asemenea amploare, colaborând cu Infineon Technologies şi One United Properties pentru a livra un spaţiu de birouri modern, eficient energetic şi perfect adaptat nevoilor unui lider global în tehnologie. Livrarea clădirii este programată pentru al doilea trimestru din 2026, iar finalizarea acesteia va marca o realizare majoră pentru toate părţile implicate, consolidând poziţia României ca hub regional pentru companiile din sectorul tehnologic. Proiectele de tip built-to-suit sunt destul de rare în sectorul de birouri, ceea ce face să ne simţim privilegiaţi că putem sprijini Infineon de la început, din faza de autorizare a construcţiei, până la finalizare”, spune Alexandru Atanasiu, board member & head of construction services în cadrul Colliers.
Clădirea de birouri construită de One United Properties pentru Infineon Technologies va integra soluţii tehnologice inovatoare, adaptate pentru a îndeplini şi noile obiective ESG ale liderului global. Vor fi utilizate tehnologii şi materiale de ultimă generaţie, cum ar fi sistemul geoexchange, caracteristici structurale avansate şi certificarea LEED Platinum. One Technology District este un proiect de birouri fără conexiune la gaz, care va include un sistem de geoexchange, capabil să acopere complet necesităţile de încălzire şi răcire ale chiriaşului. Acest sistem nu doar că minimizează impactul asupra mediului, dar maximizează şi eficienţa energetică. Abordarea inovatoare reduce semnificativ amprenta de carbon a clădirii şi permite eliminarea sistemelor convenţionale de răcire, creând astfel spaţiu suplimentar de recreere pentru angajaţii Infineon. Clădirea va fi echipată şi cu panouri solare pe acoperiş, precum şi cu unităţi de recuperare a căldurii.
Infineon Technologies AG este un lider global în semiconductori pentru sisteme de putere şi IoT, promovând decarbonizarea şi digitalizarea prin produsele şi soluţiile sale. Cu aproximativ 58.600 de angajaţi la nivel global, compania a generat venituri de aproximativ 16,3 miliarde de euro în anul fiscal 2023. Infineon România este fondată în 2005. În România, are peste 500 de ingineri specializaţi în cercetare şi dezvoltare (R&D) şi competenţă pe întregul ciclu de dezvoltare a produselor..
Echipa Colliers a încheiat anul 2023 cu un portofoliu de peste 17.000 de metri pătraţi de birouri pentru care a oferit servicii de project management şi antrepriză generală, şi cu un portofoliu de peste 700.000 de metri pătraţi pentru care a oferit servicii de monitorizare a fazelor de execuţie şi aprobare a tragerilor bancare.
Această implicare a condus la optimizarea cu cel puţin 10% a valorii finale a proiectelor de amenajare a birourilor şi la reducerea semnificativă a timpului necesar pentru realizarea investiţiilor. În ultimii doi ani, Colliers a gestionat bugete de peste 10 milioane de euro pentru servicii de amenajare a birourilor, iar lucrările de construcţii verificate în cadrul proiectelor de monitorizare şi alte servicii de consultanţă au însumat peste 160 de milioane de euro.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank