G4Media.ro

Google, de acord să plătească 5 miliarde de dolari pentru acuzații de…

Photo 125060407 © Mohamed Ahmed Soliman | Dreamstime.com

Google, de acord să plătească 5 miliarde de dolari pentru acuzații de spionaj la adresa utilizatorilor ”incognito”

Google a fost de acord să soluționeze un proces de 5 miliarde de dolari privind confidențialitatea, în care se susține că a spionat persoanele care au folosit modul „incognito” din browserul său Chrome – împreună cu alte moduri „private” similare din alte browsere – pentru a le urmări activitatea pe internet, scrie Associated Press.

În procesul colectiv intentat în 2020 se afirmă că Google i-a indus în eroare pe utilizatori, făcându-i să creadă că nu le va urmări activitățile pe internet atunci când folosesc modul incognito. Aceasta a argumentat că tehnologiile de publicitate și alte tehnici ale Google au continuat să catalogheze detalii despre vizitele și activitățile utilizatorilor pe site-uri, în ciuda utilizării de către aceștia a navigării presupus „private”.

Reclamanții au acuzat, de asemenea, că activitățile Google au produs o „colecție de informații inexplicabile” despre utilizatorii care credeau că au luat măsuri pentru a-și proteja confidențialitatea.

Înțelegerea, la care s-a ajuns joi, mai trebuie să fie aprobată de un judecător federal. Termenii nu au fost dezvăluiți, dar procesul a cerut inițial 5 miliarde de dolari în numele utilizatorilor; avocații reclamanților au declarat că se așteaptă să prezinte instanței un acord final de soluționare până la 24 februarie.

Google nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la această înțelegere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Incognito iti ferește istoricul căutărilor, dacă te gândești că modul incognito nu este spionat, ești cel puțin naiv. Sau acum cateva zile se discuta că telefonul te ascultă! Pe bune? A avut cineva vreo îndoială ca NU se ascultă VREODATĂ?????

  2. Să nu cădem în teorii conspirationiste.
    E atât de des repetată chestia cu ascultatul telefonului, încât pentru cei mai multi a devenit un fel de evidență, fără niciun fel de dovezi.
    In primul rând că sunt telefoane și telefoane , produse de diverși, cu diverse sisteme de operare sau fără.
    De exemplu, ideea că o aplicație de Android, luată eventual și din Google play, știe ea o șmecherie prin care să dea drumul la microfon , chiar dacă nu are permisiuni acordate, și in plus și pe orice device, e o glumă.