G4Media.ro

Google începe să contorizeze spaţiul ocupat de fotografiile salvate în Google Photos.…

sursa foto: Pexels

Google începe să contorizeze spaţiul ocupat de fotografiile salvate în Google Photos. Serviciul nu mai este gratuit de la 1 iunie

Stocarea imaginilor şi filmărilor personale în Google Photos nu mai este gratuită de la 1 iunie, gigantul american începând să contorizeze spaţiul ocupat de fiecare fişier salvat de utilizatori.

“Minunea” Google Photos a durat 6 ani. Serviciul lansat de Google pe 28 mai 2015, ca o soluţie gratuită de stocare online a fotografiilor făcute cu smartphone-urile, încetează să mai fie gratuită de la 1 iunie.

Aşa cum a anunţat în noiembrie anul trecut, Google începe, de astăzi, să contorizeze spaţiul ocupat de fiecare fişier salvat în Google Photos. Decizia, care nu se aplică retroactiv, va face ca imaginile şi clipurile urcate în Google Photos să fie scăzute din cei 15GB alocaţi fiecărui cont Google, pentru toate serviciile din cadrul acestuia.

Gigantul american şi-a justificat decizia, spunând că nu face decât să se alinieze standardelor pe care le folosesc şi celelalte companii care oferă servicii online.

Pe de altă parte, Google Photos a crescut, în primul rând, datorită stocării gratuite pe care a oferit-o până acum. Astfel, trădarea şi dezamăgirea pe care mulţi utilizatori le simt acum sunt normale.

Dincolo de justificarea oficială, este clar o mutare prin care Google vizează creşterea veniturilor, forţând miliardele sale de utilizatori să închirieze spaţiu de stocare în momentul în care cei 15GB vor fi ocupaţi în întregime.

Pentru mulţi utilizatori, însă, închirierea spaţiului online de stocare nu este o soluţie. Chiar dacă abonamentul lunar (diferit în funcţie de spaţiul ales) nu este unul foarte mare, acesta va creşte în timp, pe măsură ce va fi stocat din ce în ce mai mult conţinut.

În plus, utilizatorii vor fi “prizonierii” politicilor gigantului american, care va putea decide oricând scumpirea spaţiului de stocare. Astfel, este de aşteptat ca o parte a utilizatorilor să caute alternative, inclusiv să-şi descarce conţinutul şi să-l stocheze local.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. Prost sa fii sa-ti tii pozele private, documentele pe servere din strainatate, fie ele ale firmei de publicitate Goagal sau ale Partidului Comunist Chinez.

    • Voi știti ca mai exista si Digi storage, il gasiti pe siteul RDS, cu tot cu instructiunile de configurate, care ofera spatiu destul si poate fi interconectat cu Goagăl si celelalte servicii. Doar cu 5 minute de munca aveti 65 de giga, ceea ce este de ajuns pentru 95% din utilizatorii romani. 😎💬🖕”Don’t be evil!” Hai sictir, goagăl, dar îi inteleg,ca nici noi nu prea ne putem abtine cu ale noastre.

    • De parca ‘Digi’ ar fi ‘Holy’ … B**ch, please ! Pt. inceput, va recomand sa incepeti cu DNS-ul celor de la Quad9(9.9.9.9) pe tot ce misca panza …

  2. Cat au avut nevoie de pozele noastre ca sa antreneze algorimtii de recunoastere au fost moca, acum ne pun la plata..
    Corporatiile

    • Asa si? Nu beneficiezi de pe urma algoritmilor îmbunătățiti de la goagal? Ai vrea să contribui cu nimic dar să fie moca și cel mai bun.

    • @008
      Asa-i omul:
      Cand i se da ceva (gratis), e clar, e sigur o obligatie a aluia care da, iar el nu trebuie sa dea ceva la schimb (chiar si daca asta nu l-ar costa nimic)
      Cand nu i se mai da acel ceva, inseamna ca i se ia…

    • Cum as putea sa beneficiez de pe urma algoritmilor lui Goagal?

      Dupa ce au ucis Flickr, au dat-o cu algoritmul.

    • @Cloud: Baietii clar nu stiu la ce te referi… Problema e ca ‘algoritmii’ au facut-o cand ei erau la baie … No access request … E totul ‘Enabled’, mai ceva ca la Dumnezeu pe tarla !

      Dupa aprox. 100 de setari pe un Android(unde am oprit cat de mult am putut din ‘permisii’) telefonul mi s-a restartat si mi-a cerut resetare din fabrica 😐 !! :)) Am zis: „Gata”, il tin in biblioteca …

      Ar trebui sa fie totul ‘Disabled by default’ si sa fortezi pro_stul sa invete ceva baze, fiecare access sa fie ‘on demand’ dar iti dai seama ca toate oile s-ar muta la cei ce n-o fac …

      In numele „Experientei”, totul e permis. 🙁

    • P.S. : Cred ca atunci cand am oprit setarea cu ‘automatic system updates’ mi s-a restartat … Iti dai seama … :)) (Pt. cine stie niste ” / „) …

  3. Serios? Spațiu limitat la 15 GB era și pina acum, pe contul de google, peste era cu bani, nu știu de unde veniți cu știrea asta….

    • Pozele nu se contorizau până azi în contul celor 15GB.

      Apropos, urmăriți promoțiile Google, în special cele de upgrade de securitate. Eu am prins așa ceva în 2 ani și mi s-a adăugat câte 1GB de fiecare dată la cei 15

    • Ai perfecta dreptate

  4. De fapt, nu este chiar cu totul adevărată/ completă informația.

    Poți opta pentru stocarea gratuita în continuare a pozelor și filmelor la calitate înaltă (high quality) dacă îți convine să renunți la calitatea originală, ceea ce înseamnă că fiecare poză va fi salvată la o rezoluție de maxim 16MP și fiecare film va fi salvat cel mult în format high-definition 1080p.

    Ceea ce, pentru majoritatea utilizatorilor obișnuiți de azi este destul de rezonabil.

    • Permite mi sa te contrazic .
      Așa era înainte acum free e daca rezoluția pozelor e la 3mp și filmarea sub full hd

  5. De ce oamenii adora interpretările și nu informația direct de la sursă?

    Google oferea de mult timp, într-un stil foarte coerent și punctual, toate detaliile pe pagina lor oficială: https://support.google.com/photos/answer/9312312?hl=en

    Fiecărui cont îi este atribuit gratuit 15 GB spațiu de stocare care se partajează între Google Photos, Gmail, Google Drive, Google Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms, etc. Dacă depășesti cota de stocare, Google explica clar ce opțiuni ai in link-ul de mai sus.

  6. Nimic nu e gratis. Când crezi că ceva este gratis, atunci tu, beneficiarul, ești prețul.

  7. Daca tot shreuiti pozele voastre cu Big Btother, msi bine cautati un alt serviciu gratuit. Sau un arduino/pi cu un card SD si legat de un hard de 2-3giga bagat in router.

  8. Eu mi-am luat un NAS RAID 1 de 4TB si imi tin totul acolo. F… big brother!

    • Nu stiu de ce-ti trebuie RAID pt. NAS … Tine-l pe ‘zfs’ si e game over. Oricum, sunt curios cata data e legala din aia 4TB … Cred c-ai ‘seed’-ul pe Filelist de ceva zeci de Terra. :)) (Domeniu de care nu stiu cum de nu se atinge nimeni … Trebuie doar scanata harta infrastructurii la 22:33… Toata tara pirateaza!)

  9. Au facut deep-learning pe ele de le-a dat return 0; … Acum, cer bani …

  10. P.S. : Aveti „Mega.nz” cu un generos 50GB gratuit si ‘Zero Knowledge Encryption’. As zice ca-i un bun start …

  11. Nuj de voi dar am intrerupt sincronizarea Google Photo din 29 mai. M am mutat pe cei 50gb pe care ii am gratis de la Mega :))) nu ma doare capu o perioada lunga