G4Media.ro

GRAFIC Al treilea val? Analiză comparativă pe zile: Numărul cazurilor de COVID-19…

GRAFIC Al treilea val? Analiză comparativă pe zile: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în această săptămână cu 25,46% față de săptămâna precedentă. Peste 4.000 de infectări în plus au fost confirmate

UPDATE: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în această săptămână cu 25,46% față de săptămâna precedentă. Potrivit unei analize comparative realizată de G4Media.ro pentru perioada 20-26 februarie față de 13-19 februarie, 4.289 de infectări în plus au fost confirmate, din care peste 1000 doar astăzi.

În perioada 20-26 februarie au fost confirmate 21.177 de infectări, față de 16.879 în intervalul 13-19 februarie. În fiecare zi s-au înregistrat creșteri de la 12,67% la 38,67% în această săptămână față de ziua corespunzătoare din săptămâna precedentă.

Știrea inițială: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în această săptămână cu 22,93% față de săptămâna precedentă. Potrivit unei analize comparative realizată de G4Media.ro pentru perioada 20-25 februarie față de 13-18 februarie, 3.249 de infectări în plus au fost confirmate.

Dacă în cele șase zile din perioada 13-18 februarie au fost raportate – potrivit datelor comunicate în buletinele zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică – 14.167 cazuri noi de COVID-19, în perioada 20-25 februarie au fost depistate 17.416 infectări. Creșterea a fost de 22,93%.

Analiza compară cazurile din fiecare zi a perioadei 20-25 februarie cu infectările din ziua corespunzătoare din perioada 13-18 februarie – cazurile de sâmbătă 20 februarie față de sâmbătă 13 februarie, duminică 21 februarie față de duminică 14 februarie și tot așa până la joi 25 februarie față de joi 18 februarie. Opțiunea pentru această raportare a avut în vedere faptul că numărul de teste fluctuează în cursul unei săptămâni: un număr foarte mic în weekend și un vârf în mijlocul săptămânii.

Pentru fiecare zi, creșterea a fost între 12,67% și 28,28%.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) estimează, într-o analiză a evoluției epidemiei în țara noastră, publicată miercuri, o creștere constantă a cazurilor zilnice de COVID-19. Specialiștii INSP anticipează trei scenarii, iar în cel mai rău, în 20 martie se va ajunge la o medie de 8.900 de infectări zilnice. Scenariile au în vedere o creștere constantă zilnică a cazurilor noi de 1%, 2% și, respectiv, 4%.

Am intrat în faza de creștere accelerată, a declarat pentru RFI medicul și cercetătorul Octavian Jurma. În opinia sa, în martie, numărul de cazuri va urca la 9 mii. Cifra coincide cu cel mai pesimist scenariu prezentat de Institutul Național de Sănătate Publică, însă doctorul Jurma subliniază că prognoza INSP este realistă, nu pesimistă. El avertizează că România intră în noul val al epidemiei cu resurse mult diminuate, capacitatea la terapie intensivă fiind aproape de maxim.

Citește și

INSP estimează o creștere constantă a cazurilor zilnice de COVID-19. În cel mai rău scenariu, în 20 martie se va ajunge la o medie de 8.900 de infectări zilnice

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

  1. Eu ma iau dupa cazurile de la ATI, sunt cel mai bun indicator. De o saptamana tot cresc si cresc binisor. Inca mai avem loc la ATI, dar trebuie luate masuri urgent.

    Imi pare rau sa spun, dar cred ca trebuie sa intram in lock-down vreo doua saptamani, alta solutie nu vad.

    • Noroc ca nu esti factor de decizie. Atlfe am sta doar in lock down, bani la buget. Ce buget, da-l dracului.

    • sunt de acord

    • Cand a fost incendiul de la Nasta, din cei 7 pacienti internati in unitatea ATI afectata, 5 au fost transferati in saloane normale. Ce concluzie poti trage de aici?

    • Eu propun o carantina de vreo doi-trei ani, poate va trece psihoza.

    • Cand a scazut numarul de infectati guvernul a deschis repede gradinitele, stiind ca acestea sunt un factor de transmitere a bolii. Si copii vor duce virusul acasa si se va reveni la creșterea numarului de infectari. Astfel, vor putea sa isi faca treburilw cu wak tchinurile, cu masile si cu celelalte.
      Guvernele si sistemu medical sunt interesate prolfereze cat mai mult acest vrus

  2. Da o sa tot fie la valuri vreo 10 cred pana ne termina acesti prezicatori cu numaratul persoanelor mi se pare o aberatie de un an de zile se face acelasi lucru asta doar sa tina populatia in frau altfel nu ar respecta masurile propu sa se inchida singuri toti care vor l ock down.

    • Cu cata precizie se face numararea cazurilor o sa vina nenea Jurma si o sa prezica exact cand vine valul 12 si cate cazuri o sa fie.

    • Nu cred, s-a facut suficient de ras. Nu mai risca inca o data. In schimb Chereches ar putea, pare omul tălâmb care nu invata din greseli.
      PS Mai tineti minte cand zicea Jurma ca vor fi 50.000 cazuri pe zi? Dupa 10 transmiteri la un index de transmitere de 3. Teoretic e corect, dar a batut realitatea de 5 ori.

  3. Faceți un lucru minunat.

  4. Cifrele pot fi inselatoare. Deja o parte a populatiei a fost imunizata fie prin vaccin, fie prin auto-imunizare. Si este vorba de segmentele cele mai expuse. Asta inseamna ca la un numar de cazuri relativ mai mic decat in noiembrie, pericolul pentru cei inca neimunizati de fapt sa fie mai mare decat a fost in noiembrie pentru ca inseamna ca raspandirea este mult mai agresiva daca reuseste sa contamineze un numar de oameni relativ asemanator cu cel din noiembrie desi nu mai poate contamina pe cei mai expusi. Ar trebui luate masuri de distantare. Nu ar trebui sa ne luam dupa cei 300 de Sosoci isterici potentati in mediul online de trolli bolsevici. Este doar propaganda, 90% din populatia Romaniei intelege pericolul. Ceilalti, care nu inteleg, in general nu inteleg multe alte lucruri banale, deci nu prea ar trebui sa tinem cont de parerile lor. Au alt rol in societate, nu sa seteze mersul societatii.

    • Bună observație, o populație parțial imunizată și o răspândire mai agresivă înseamnă că e altă tulpină. Dar, cine pricepe, bine, cine nu, ori ajunge imunizat natural, ori contribuie să mai moară din ăia bătrîni sau cei cu niște gene de e mai bine să nu se înmulțească, deci sunt de acord cu cei care nu vor măsuri de izolare. Cu cât se îmbolnăvesc toți proștii mai repede, cu atât mai bine, că vine vara și concediul. Deci, nu vă vaccinați și fără mască, să scăpăm de voi.

  5. Cand a scazut numarul de infectati guvernul a deschis repede gradinitele, stiind ca acestea sunt un factor de transmitere a bolii. Si copii vor duce virusul acasa si se va reveni la creșterea numarului de infectari. Astfel, vor putea sa isi faca treburilw cu wak tchinurile, cu masile si cu celelalte.
    Guvernele si sistemu medical sunt interesate prolfereze cat mai mult acest vrus

  6. Ma simt ca pe bursa cu atatea grafice.

  7. Mare minune sa nu apara varianta romaneasca.

    • Daca apare varianta românească, am dat-o dracului, asta-i mortala 100%🤣

    • Exista, ii zice CoviDorel.
      Iti da doar muci si lasa alte variante straine sa ii faca treaba cu infectarea, ca alea dă pă Anglea sunt mai fraiere.

  8. Marea isterie mondiala vine in valuri, valuri

  9. Dar vai cum e posibil?
    Pai acum 3-4 zile gheorghita ne anunta ca campania lui de vaccinare cu apa de ploaie e un mega succes si ca el deja vede cum scade nr. de cazuri iar acum cum e posibil sa avem crestere de peste 22%?

    • Vorbesti sa nu adormi. Campania merge bine intradevar, limitata fiind doar de numarul dozelor disponibile.

    • Cand ai vaccinat doar 7% din populatie nu ai cum sa ai rezultate extraodinare. E nevoie de o rata mai mare de vaccinare. La inceput inRomania mergea foarte bine vaccinarea acum de la 45 000 pe zi vad ca am ajuns la 20 000 de vaccinari pe zi. E o problema.

  10. Val ca val, sa nu vina tsunami…

  11. Toti care sant contagiati si familiarii lor bagati in carantina ,restul trebuie sa.si continue viata in mod normal,cum adica lockdawn total pentru o mana de bolnavi cu simtome de gripa?Pai sa opresti economia unei tari intregi ,cu tot haosul si pierderile care le provoaca e o decizie responsabila si proportionala la pericolul care.l reprezinta cativa oameni care de fapt nu au mare lucru?

  12. Cine plateste contul acestor blocaje din lockdawn? Simplu ,politicienii se imprumuta si contribuabilii platesc ,fara voia lor,asta se chiama cumva i.mbe.cilit.ate?

  13. Cu s.cu.za acestor b.lo.ca.je sant introduse re.s.tric.tii,l.ips ir.i de li.b.ert.ati si m.ec.anism.e birocratice de tip d.ig it.al care odata introduse vor provoca c.on.stran.ger.i si obl.igati.vita.ti de tip d.icta.to.rial care vor deveni re.g.uli de ne.ati.ns.Ma intreb de ce nu realuzati ca masurile care se iau pentru o pan.de.mi.e nu sant pro.portio.nale cu ceia ce santem o.bli.g.ati sa suportam de un an incoace.Vai si amar cate o.i !

  14. Nu exista nici proportionitate nici logica si nici o conformitate intre asa zisa pandemie si masurile impuse,decat scopul ocult si premeditat de a impune ceia ce vedem cu totii.Daca voi credeti ca e bine atunci sa nu va plangeti de ceia ce in viitor ni se v.a intampla noua si urmasilor nostri ,care ne vor intreba ce am facut pentru a avea un viitor bun si prolific.

  15. G4 apocalipticul de serviciu.
    Poate ar trebui sa intrebati de ce vaccinarea s scazut de la 45k la 25k pe zi. Azi avem o medie de 14k/zi de la inceputul campaniei. Mizerabil.
    Astia stau cu 700k de vaccinuri pe stoc.

    De doua sapatamani raman locuri libere la vaccinare cu AZ in toata tara, dar nu deschid vaccinarea la toti care doresc asta. Sa dea dracu sa le vina idea sa vina iarasi cu restrictii !!!