G4Media.ro

GRAFIC Câte teste pentru coronavirus au făcut diverse țări și câte s-au…

Foto: Parlamentul European

GRAFIC Câte teste pentru coronavirus au făcut diverse țări și câte s-au făcut în România / Ce spun cercetătorii de la Oxford University despre amploarea testării 

Un studiu al Oxford University arată câte teste de coronavirus au făcut mai multe țări din lume, China,  Coreea de Sud și Italia fiind în top trei. Acestea sunt totodată țările în care au fost confirmate cele mai multe cazuri de infectări.

Sursa: Oxford University

Raportările sunt în general din urmă cu 2-3 zile, însă arată că țările în care s-au făcut multe teste în general au depistat și cele mai multe cazuri. De exemplu, în Coreea de Sud au fost confirmate peste 8.000 de cazuri, iar în Italia peste 20.000.

În România, până sâmbătă la ora 16.00 au fost făcute 2929 de teste. Numărul cazurilor de infectări confirmate era, la ora publicării acestui articol, de 123.

Studiul prezintă și numărul de teste raportat la populație.

Sursa: Oxford University

Cercetătorii de la Oxford University explică de ce este importantă testarea:

„Vrem să știm numărul total de persoane infectate cu COVID-19. Pentru a ști acest lucru, este necesar să avem teste pe scară largă.

Atunci când testarea este prea mică, nu avem o imagine clară a ceea ce se întâmplă.

Testarea este crucială, deoarece permite persoanei infectate să evite infectarea celorlalți și să primească rapid îngrijirea de care are nevoie. Și este crucial pentru noi toți să înțelegem prevalența bolii, să înțelegem cum evoluează boala și să ne permită să luăm decizii bazate pe dovezi pentru măsuri care încetinesc răspândirea bolii.

Acest ultim punct este foarte important: testarea este crucială pentru a reduce rata infectării. Atunci când persoanele infectate nu știu că sunt infectate, s-ar putea să nu rămână acasă – riscă astfel să infecteze și altele.

Din păcate, există două motive importante pentru care testarea este încă scăzută în multe țări afectate de COVID-19.

În primul rând, unele persoane care sunt infectate cu COVID-19 au simptome ușoare și, prin urmare, nu merg să fie verificate.

Al doilea motiv este că, în multe locuri, capacitatea de testare pentru COVID-19 este redusă.”

Sursa: Oxford University

Sursa foto: Parlamentul European

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Numar de teste efectuate in Romania 2929, dar cate persoane au fost testate ? pentru ca asta e numaratoarea lui Caragiale…

    • Citeste din nou…..poate ă doua oară înțelegi.

    • Băi Caragiale, ce crezi ca au testat, bovine?

    • pentru un caz confirmat pozitiv se face cel putin un test. Daca se considera vindecat se face cel putin inca un test pentru confirmare, adica doua teste consumate pentru un om.
      Alt exemplu – membrii guvernului au fost testati de doua ori, asadar acel 2929 teste efectuate nu conincide cu 2929 persoane distincte testate.

  2. Unii care par ca se pricep zic: „Atunci când testarea este prea mică, nu avem o imagine clară a ceea ce se întâmplă.”

    Unii care par ca habar n-au de capul lor zic: „În țară (…) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate. Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile”

    Io-te-te aici: https://www.g4media.ro/ministerul-sanatatii-anunta-ca-mai-are-1200-de-teste-de-diagnosticare-pentru-coronavirus-suficiente-pana-la-sfarsitul-saptamanii-atunci-cand-vor-sosi-celelalte-teste-comandate.html

  3. Nu am audit nici un comentariu despre acuratețea testelor, fiindcă niciun test nu este 100% sigur. Avem rezultate fals pozitive și fals negative. În ce pondere?