G4Media.ro

GRAFIC Cum s-au înmulțit cazurile COVID-19 din România după deschiderea teraselor și…

GRAFIC Cum s-au înmulțit cazurile COVID-19 din România după deschiderea teraselor și celelalte măsuri de relaxare. O analiză a lunii iunie

Statisticile COVID-19 în România au început să se schimbe odată cu deschiderea teraselor și celelalte măsuri de relaxare luate de autorități în luna iunie. Cifrele au intrat pe un trend ascendent accentuat în ultimele zile. Pe măsură ce restricțiile au fost ridicate, spitalele din România au început să se umple în mod îngrijorător.

Cazurile noi de infectări zilnice, numărul deceselor, cazurile active, procentul infectărilor din numărul de teste sau cazurile noi raportate la un milion de locuitori, toate datele cresc curbele graficelor și ne readuc în situația de la mijlocul lunii mai, atunci când România se afla încă în stare de urgență.

INFECTĂRILE ZILNICE. Numărul cazurilor zilnice de infectări a început să crească îngrijorător, în ultimele cinci zile fiind raportați peste 300 de pacienți noi. Este cam aceeași situație care se înregistra în România la începutul lunii mai.

 

NUMĂRUL DECESELOR

De asemenea, numărul deceselor înregistrate în rândul persoanelor infectate cu COVID-19 nu a mai scăzut sub 10 de mai bine de o săptămână. În luna iunie, România a avut 245 de decese asociate cu noul virus, adică o medie de 11,6 persoane moarte zilnic.

PROCENTUL INFECTĂRILOR RAPORTATE LA NUMĂRUL DE TESTE 

Numărul de testări zilnice rămâne inconstant, la fel ca în toată criza coronavirus, de la o zi la altă înregistrându-se diferențe mari. Însă procentul infectărilor raportat la numărul de teste ne arată, de asemenea, o creștere îngrijorătoare a răspândirii virusului în România. Spre exemplu, duminică a fost atins cel mai mare indice – aproape 5, un record pentru luna iunie. Trendul, de asemenea, este, fără dubii, în creștere.

INFECTĂRI LA MILIONUL DE LOCUITORI

Cifrele mari înregistrate în ultima săptămână în România au adus țara noastră printre statele care înregistrează între 10 și 50 de cazuri la 1 milion de locuitori. În luna iunie, autoritățile au raportat o medie de 228 de infectări zilnice, adică aproximativ 11 cazuri la milionul de locuitori. Iar în ultimele 5 zile, media depășește 300 de cazuri.

Acest indice, al infectărilor la milionul de locuitori, a fost folosit de autoritățile de la București în evaluarea țărilor cu care România urma să reia zborurile în al doilea pachet de măsuri de relaxare implementat la 15 iunie. Analiza INSP urma să stabilească acele țări care au sub 5 infectări la milionul de locuitori.

Sursa foto: INSP (21 iunie)

CAZURILE ACTIVE

În ceea ce privește cazurile active, România e din nou în situația de la jumătatea lunii mai, cu peste 5.500 de persoane încă infectate. Dacă la 1 iunie România avea 4.702 cazuri active, astăzi acestea au crescut la 5.622 și se află, de asemenea, pe un trend ascendent. Este cu atât mai îngrijorător cu cât, în ultimele zile, mai multe spitale din țară au anunțat că au atins capacitatea maximă și că persoanele infectate din acea zonă urmează să fie internate în alte spitale din regiunile respective.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Nu s-au inmultit dupa deschiderea teraselor; s-au inmultit dupa cresterea numarului de testari. Testele dau erori mari si genomul delimitat de laboratorul din Wuhan este foarte larg. Asa se explica numarul mare de „pozitivi” care de fapt nu spune nimic. Numarul celor cu viroze respiratorii este infim; nimic nu justifica paralizarea Romaniei.

    • Si numarul in crestere al pacientilor de la terapie intensiva tot de la erorile de testare vine?..

    • Cel mai mare numâr de infectați provin din spitalele care sunt adevărate bombe biologice., nu din „relaxare”. De asemenea din stabilimentele de STAT – case de copii și aziluri de bătrâni, unde personalul este incompetent și indeolent, reușind să infecteze sute de pacienti. La ATI nu ajung „profitorii” relaxării, ci tocmai bolnavii infectați in spitale, și batrânii din aziluri. Incetați manipularea – marca Arafat, Tăraru, Gurpul de Dezinfirmare Strategică, INSP Orban șamd.

    • Cei mai multi infectati provin din spitale (adevărate bobmbe biologice), aziluri de batrâni si case de copii (personal indolent si incompetent, neinstruit). Si tot dintre acestia sunt și cei ajunsi la ATI. Incetati manipularea cu „relaxarea” gen Arafat sau Grupul de Dezinformare Strategica

    • Dacă ai fi citit articolul ai fi sesizat că există acolo un grafic numit PROCENTUL DE INFECTĂRI
      RAPORTATE LA NUMĂRUL DE TESTE,care anulează afirmația ta scoasă din burtă că numărul de cazuri s-ar fi înmulțit după creșterea numărului de testări,bla,bla.

    • Daca maine da virusul intr-un azil de batrani aproape toti ajung la terapie intensiva si cu toate astea nu inseamna nimic statistic. Dar sunt sigur ca in 5 minute ar fi Arafat la A3 care sa spuna ca numarul de cazuri grave s-a inzecit, rata de deces e de >90% si e timpul ca toti locuitorii tarii sa fie tratati cu Oscillococcinum ca sa opreasca transmiterea comunitara.

    • Multe teorii, nicio discutie pe dovezi, date concrete. Unul e cu terasel, altul cu spitalele. Totusi, la cum se poarta masca in spatii inchise, un infectat va da mai departe fara niciun dubiu. Portul mastii e chiar la voia intamplarii, mergandu-se pe comfortul meu mai important decat siguranta ta…

    • Iar un destept care le stie pe toate! Ce-ar fi sa taci, sa ai respectul sa asteptam disparitia bolii si atunci sa tragem concluziile.

    • @Valahia, respect/nerespect

      numai unii dintree noi vor trage concluzia la sfarsit, altii nu vor avea aceasta sansa.

      Si presupun ca cei care vor trage concluzia vor zice ca a fost oarecum OK.
      Ceilalti vor fi zis ei ceva contra, dar nu vor mai putea.

  2. Pentru ca numarul de teste scade semnificativ in weekend, ar fi util ca pe grafice sa se afiseze o medie aritmetica pe 7 zile (ziua curenta / -3 / +3) .

  3. @g4media – da, realmente ingrijorator ca de acum incolo nu o sa mai puteti rade baterii de vin la lokal

  4. „Suntem mandri ca suntem romani!” Nr de infectari cu covid si de decese cauzate de covid va tot creste! Dar noi, mandri ca suntem romani, ne vom imbulzi si mai tare pe oriunde se poate, fara masti, fara spalat pe maini….ca asa suntem noi…mandri ca suntem romani. Tara covarsitor populata cu neamuri pro.aste, cu mai.mutoi obraznici si fara nimic in cap!

  5. Acest comentariu este strict opinia mea mea:
    1. Cazuri multe inca aduse de afara(exemplul celor 17 fugiti din carantina din Germania spre Romania);
    2. Daca sunt 2000 de paturi la ATI (toata tara probabil) 197 de bolnavi nu sunt asa wow. Timp in care unii ies altii vin;
    3. Numarul de teste efectuate nu stiu cat de relevant este in conditiile in care trebuie cel putin 3 teste de persoana plus exceptiile (o doamna care are 14 teste);
    4. Sunt de acord cu parerea celor de mai sus cu focarele din azilele de batrani, spitale, centre de copii, etc;
    5. Apoi imi da cu multe semne de intrebare de ce atata secretomanie…imi arunca prin fata niste cifre….nu ma convinge cu nimic;
    6. Si eu am diabet si lucrez intr-un mediu unde iau contact cu ffff multa lume. Respect regulile si ca mine si altii!!!
    7. Autoritatile ar trebui sa fie transparente nu doar cifre. Ceea ce fac se numeste manipulare in masa si atat. Blocam economia si ne dam in cap singuri…

    • „Si eu am diabet si lucrez intr-un mediu unde iau contact cu ffff multa lume. Respect regulile si ca mine si altii!!!”

      Foarte bine, SI eu, la fel. Tot asa cum i-am sfatuit pe toti ai mei sa faca.
      Dar cand trec pe langa terasele „relaxate” nu vad pe nimeni nici cu masca, nici la vreo distanta de bun simt.

      In rest, numai de bine va urez. SI ar fi bine sa nu mai duceti subiectul in derizoriu.
      De covid vor scapa doar cei extrem de norocosi sau cei care se vor vaccina. Cei care se infecteaza…depinde de rezistenta fiecaruia.

  6. Un titlu mai conform cu realitatea ar fi fost: „Cum s-au înmulțit cazurile COVID-19 din România după deschiderea mallurilor și dupa celelalte măsuri de relaxare.” Dar unii au probleme cu terasele, Liga cumpatarii, cumva?
    Inchideti bre terasele, sa vedem cum scad cazurile de infectare!

  7. Nimeni nu mai pomeneste de cele trei zile de vid legislativ dintre starea de urgentā si starea de alertā. A fost nebunie în marile orase si sā nu uitām situatia de la granita. Rezultatele s-au vāzut în aceste ultime zile. Cele datorate relaxārilor instaurate pe 1 iunie le vom vedea la sfârsitul sāptāmânii. Având în vedere perioada de incubatie si perioada necesarā pentru transmiterea în lant a infectārii comunitare este nevoie de sāptāmâni pentru a constata efectele si nu de zile cum afirmā unii „specialisti”

  8. La urma urmai conteaza doar numarul deceselor.

    Indiferent cati sunt testati, cati sunt infectati, cati sunt vindecati.
    La sfarsit de zi numeri decesele cauzate de Covid si peste o saptamana iti dai seama daca trendul e descendent sau ascendent, iar peste o luna e clar.

    Atata labareala cu testele, cu activii, cu pasivii cu simptome, fara simptome..etc
    Numeri mortii, tragi linie si faci socoteala.
    Si peste 6 luni sau un an se pot bate in diagrame si statistici toti specialistii, din toate domeniile, din intreaga lume.