G4Media.ro

GRAFIC Cum testează România în comparație cu țările din Europa: mai multe…

GRAFIC Cum testează România în comparație cu țările din Europa: mai multe teste la un milion de locuitori față de Franța, Olanda, Grecia și Ungaria, dar mult sub Spania, Italia, Marea Britanie

G4Media vă prezintă un clasament al țărilor din Europa în funcție de numărul de teste pe care aceastea le-au făcut de la începutul pandemiei, raportate la un milion de locuitori. Informațiile prelucrate sunt furnizate de baza de date World of Meters și sunt valabile pentru data de 13 iulie 2020.

În fruntea clasamentului sunt situate țările cu cea mai mică populație din Europa, care și-au testat aproape sau peste jumătate din numărul total de locuitori. Acestea sunt, în ordinea din top, Gibraltar, Insulele Feroe, Luxemburg, Monaco, Islanda și Malta.

Danemarca și Marea Britanie sunt țările care testează cel mai mult raportat la numărul de locuitori, urmate de Lituania, San Marino și Rusia.

În coada clasamentului se află Franța, Ucraina și, pe ultimul loc, Albania.

România se înscrie spre sfârșitul clasamentului, în topul țărilor cu sub 50.000 de teste la milionul de locuitori.

Armenia, Andorra, Azerbaidjan și Serbia efectuează mai multe teste decât România raportat la milionul de locuitori.

Totuși, mai puțin decât țara noastră testează Olanda, Ungaria, Franța, Bulgaria și Republica Moldova.

În ceea ce privește numărul total de teste realizate de fiecare țară, în topul clasamentului se află Federația Rusă, care a raportat până în acest moment 23,2 milioane de teste, urmată de Marea Britanie – 11,2 milioane teste, Germania – 6,4 milioane teste, Italia – 5,9 milioane teste și Spania – 5,7 milioane teste.

România se află pe locul 13 între statele europene, cu 847.586 de teste.

Citește și EXCLUSIV Câte teste a făcut fiecare județ de la începutul crizei COVID-19. Patru județe nu testează nici acum deloc / Mai mult de o treime din testele totale au fost făcute în București

sursa foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Aha, deci numărul de teste mai mare e vinovat pentru creșterea numărului de infectați! Păi, hai să o lăsăm mai moale, ce bine ne-a mers în starea de urgență, mai puține teste, puține infectări. Deci, teste mai puține, să-i spună cineva și Arahatului!

    • Adică să băgăm gunuiol sub preș. Nu se vede….nu există.

    • „…numărul de teste mai mare e vinovat pentru creșterea numărului de infectați”

      Nu. Nu reiese de undeva din articol că Feroe sau Danemarca are avea un umăr mare de infectați, pentru că au un număr mare de teste la mia de locuitori.

      Apoi, articolul se referă la numărul de teste, nu la numărul de persoane testate, în condițiile în care în România numărul de persoane testate este aproximativ jumătate din numărul de teste efectuate.

      În alte state – pentru care nu avem date – este posibil ca ponderea celor testați în total teste efectuate să fie mai mare, prin urmare, concluziile articolului sunt de fapt irelevante din punct de vedere statistic.

  2. „România se află pe locul 13 între statele europene, cu 847.586 de teste.”

    Asta nu se compara cu UE pentru ca suntem singura tara care interneaza cu forta, motiv pentru care am facut minim 3 teste / persoana pentru externare. Mult mai multe pentru cei care au stat 30-60 zile.
    Deci impartiti la 3 ca sa comparati cu EU

    • Ar fi interesant sa aflam un raport persoane testate / milion locuitori. Nu inteleg de ce de 2 luni capacitatea de testare zilnica a crescut cu maxim 2000 de teste.

  3. Daca am avea si disciplina altor tari din EU am fi avut epidemia sub control. Chiar si in Spania si Italia care nu sunt campioane la disciplina, oamenii au inteles care e treaba si au respectat regulile. Cine nu le-a respecat a fost amendat sau pus in carantina. Romanii tot niste cioflengari cu gura mare au ramas! Ca la fotbal:)

    • Spania si Italia n-au inteles nici o disciplina. Pur si simplu au avut suficient de multi infectati pentru ca virusul sa nu mai aiba spor acum.
      Iar unii dintre romani tot amatori de autoflagelare au ramas.

    • In Spania studiile au aratat ca 5% din populatie a trecut prin boala, in Franta 6.7%. Nu cunosc cifra in Italia, dar nici aia nu poate fi departe. Deci nu e vorba de imunizare, si asa nedovedita stiintific pt acest nou virus.
      Cel mai probabil e vorba de amenzi si chiar inchisoare. Amenzile sint extrem de mari 10000 de franci elvetieni, 1500 de euro.
      La noi dai amenzi si apoi vin Weber si Dorneanu, Ponta si Tariceanu si ti le ridica.
      Cine sa mai mai respecte ce?

  4. Pai Ungaria nu mai face atatea teste pentru ca acolo pandemia e in regres, zilnic se inregistreaza doar 2-7 cazuri noi.

  5. Dezinformezi, minți, care îți este scopul nobil, toată redacție draga G4Media?

    Ambele grafice, care vizual relava poziționări statistice diferite, comentate ca fiind același drac, arata că Rusia sta excepțional până și la capitolul democrație.

    • e greu cu intelesu’ unor grafice si date simple? cam asa e cand te ia gura pe dinainte… mai gandeste si vezi ce e scris inainte de a bate din taste…

  6. Teste mai multe sint utile mai ales in situatia de acum cind nr. de noi infectii a explodat.
    Dar cine sa se duca sa le faca din proprie initiativa? Cei care nu cred in existenta virusului, cei care se inghesuie pe plaje si terase sau la coada la intrare in Grecia?

    • sunt inutile pentru aia care stateau in casa oricum; acolo se poate rezolva cu un test de ‘comunitate’
      dar oamenii care vor sa calatoreasca (de nevoie sau chiar si de placere) ar trebui sa aibe acces si sa poata fi testati pentru a nu gasi/crea focare

  7. Și acuma r fi fost interesant de văzut cum au evoluat în timp numărul de teste per 1 milion, dar asta ar fi însemnat jurnalism serios, iar aste e prea mult.

  8. Canerul generalizat numit Romania nu e comparabil cu alte state.

  9. Cel putin in legatura cu Franta faceti o greseala uriasa.Franta a incetat raportarea numarului de teste in data de 17 Mai cind s-a iesit din izolare.De atunci in dreptul lor apare invariabil acelasi numar de teste,adica 1.384.000.Desi de abia de atunci au inceput testarile masive.