G4Media.ro

GRAFIC Evoluția numărului de cazuri de coronavirus în România, din 26 februarie…

GRAFIC Evoluția numărului de cazuri de coronavirus în România, din 26 februarie până astăzi. Creștere accelerată în ultimele zile

Numărul oficial de infecții cu noul coronavirus, confirmate în România, a trecut joi de 1.000. Mai precis au fost confirmate 1.029 de cazuri, cu o evoluție accelerată, vizibilă în ultimele câteva zile.

Primul caz a fost anunțat în data de 26 februarie, după care situația a evoluat relativ lent timp de aproape două săptămâni. Numărul de cazuri a început să crească semnificativ din 17 martie încoace.

Situația oficială este următoarea:

  • 1029 de persoane infectate cu coronavirus
  • 123 de cazuri confirmate doar în ultimele 24 de ore
  • 17 decese în țară și 11 în afara țării (români care au murit în străinătate din cauza COVID – 19)
  • 23 de persoane în stare gravă (dintre cele 29 internate la terapie intensivă)
  • 94 de persoane au fost vindecate și externate
  • 6.151 de persoane în carantină
  • 110.042 în izolare la domiciliu
  • 15.998 de teste prelucrate

La nivel mondial, România se află pe locul 33 în rândul țărilor care au raportat infecții cu coronavirus, între Thailanda și Arabia Saudită.

În lume au fost înregistrate un număr de 475.052 de îmbolnăviri, 21.357 de decese și 114.787 de persoane vindecate, dar cifrele sunt permanent în schimbare.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Termometru în fiecare casă

    Alo

    Dacă majoritatea celor afectați de Covid-19 au temperatura crescuta 38-39grade nu era mai simplu termometru la fiecare casă din România?
    TermoScannere în magazine la intrare ,pe străzi,testarea din masina exudat faringian si radiografia pulmonare la ce-i cu tuse seacă.
    ???????

    Aloo

    • Dacă ai simptome de temperatura crescută și tuse seacă anunți imediat Dsp sau suni la linia dedicată și ti se face testul.
      La asimtomatici cercetătorii spun că se pierde simțul olfactiv si gustul.
      Nu e o solutie realistă ca fiecare om sa fie informat intai de simptomele posibile covid-19 și apoi de ce are de făcut?

    • Pierderea gustului si mirosului apare f.rar. De multe ori e doar o senzatie ca la faringita.

  2. 1029-906=123
    906-762=144
    762-576=186
    Ajunge. Vedeti cum se face propaganda? Cazurile sint de fapt in scadere in ultimele trei zile.
    Dar daca poti sa sperii citiva fraieri cu un grafic de ce sa n-o faci?

    • Mai corect spus ritmul de crestere e in scadere.

    • Barosane, graficul NU e despre cresterea cazurilor de la o zi la alta ci de o crestere mare si rapida in cateva zile, dar te faci ca nu intelegi. Despre trend. Mesajele astea linistitoare pe care le bagati pe toate siteurile, ca totul e o conspiratie sa sperie lumea, oare de unde va vin? Sunteti foarte activi zilele astea. G4media, atentie la troli. Au primit un nou set de measje cu care vor sa schimbe sensul articolelor poatand intens la sfarsit. Ati vazut cate mesaje a pua si corectat? Sa ocupe bine spatiul.

    • Sau cauzurile noi raportate pe zi. Dar cel mai probabil acestea nu sunt toate, numărul real e mult mai mare. Pe de altă parte înmulțind decesele zilnice cu 50 ten estima numărul infectaților cu 18-20 de zile înainte de ziua respectivă.

    • @antrenatu, Trend-netrend, cresterea nu mai e exponentiala. Nici macar liniara nu este, de fapt avem un „trend” descrescator al cresterii. Adica decelereaza. Adica exact pe dos fata de ce bate campii articolul.

      Pentru cine stie matematica, derivata de ordinul 1 a numarului de cazuri (viteza de crestere), este in scadere. Deci derivata de ordinul 2 a numarului de cazuri, acceleratia, este negativa.

      Daca acceleratia negativa persista, peste un timp si cresterea devine negativa, adica incepe sa scada numarul de cazuri.

      Sa vedem daca asa se va intampla, este prea devreme sa tragem concluzii dupa doar 3 zile de scadere a vitezei, care pot avea alte motive, testare insuficienta de exemplu.

      Oricum afirmatiile eronate din articol cu „cresterea accelerata” ar trebui corectate, datele nu indica asta, ci exact opusul.

  3. ritmul de crestere in fapt este dat de ritmul de testare; daca azi au fost testati mai putin decit ieri, posibil ca si cazurile confirmate sa fie scazute; #prafinochi

  4. Numărul de cazuri a început sa crească fix din momentul în care s.a interzis prin ordin de ministru ca provincia sa dea date despre cazuri. Înainte aveam 39, 40 cazuri apoi au început 10, 120, 140…
    Sursa teoriei conspirației, blocarea transparenței informațiilor…

  5. În loc să întreţineţi optimismul şi să spuneţi că de fapt în ultimele trei zile s-a constatat o scădere a cazurilor de infecţie, puneţi un titlu prăpăstios „Creştere accelerată”. Îmi amintiţi de televiziunile pesediste şi sta nu vă face deloc cinste.

  6. Crestere accelerata? Din contra. In ultimele 3 zile se vede o scadere!
    Acum e adevarat si ca avand un numar nic de teste…nu ai cum sa ai multi pozitivi. Cand testezi 1000 pe zi cu 10% rata de infectare nu ai cum sa atingi 5000 de cazuri pe zi.
    Dar totusi, din grafic se vede o scadere

  7. Pe naiba crestere accelerata! cine stie sa citeasca un grafic observa o oareacare atenuare. Ok, e o situatie sezoniera si e prea devreme sa vedem daca tendinta este spre domololire sau nu.