G4Media.ro

GRAFIC Numărul testelor pentru COVID, în scădere săptămâna trecută în România, deși…

Sursa: INSP

GRAFIC Numărul testelor pentru COVID, în scădere săptămâna trecută în România, deși au fost introduse și cele rapide

Numărul testelor pentru COVID a fost din nou în scădere săptămâna trecută în România, deși au fost introduse și testele rapide pe bază de antigen. Și rata de pozitivare a scăzut la circa 12%, potrivit datelor prezentate în raportul săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Mai puțin de 150.000 de teste PCR au fost efectuate săptămâna trecută în România, dintre care în jur de 40% au fost făcute la cerere.

 

Sursa: INSP

Principalele concluzii ale INSP privind evoluția epidemiei în România:

  • În săptămâna 11 – 17 ianuarie 2021, 36.6% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Iași și Ilfov, iar 31% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Timiș, Suceava, Sibiu și Constanța.
  • De la începutul pandemiei până în prezent:
    • 1 din 66 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
    • 85% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60% din decese au fost la bărbați.
    • 95.1% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.
Sursa: INSP
Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Articolul e o explicatie (sper ca de inteles) pentru cei care sustin ca nu sunt sunt declarati bolnavi pentru ca nu sunt teste suficiente. Probabil ca numarul infectarilor va ramane pe un platou de 3000-4000 de imbolnaviri pe zi pana la valul urmator.

  2. Noua echipa MS a pastrat intacta politica echipei anterioare: cifrele masluite prin subtestare, definitia de caz, netransparenta si minciuna.

    Foarte important. Probabil ca echipa e in mare aceeasi. Doar cu o noua „imagine”.

    • Daca cifrele erau masluite prin subtestare, atunci cand apar in plus 25% teste trebuie sa creasca implicit si numarul de bolnavi. Ceea ce nu se intampla. De aici concluzia ca testele sunt acoperitoare pentru cate cazuri avem. Mai mult, testele vor scadea odata cu numarul de bolnavi si bineinteles vor creste odata cu cresterea numarului de infectati.
      Ce zici tu Doru (masluire prin subtestare) e ca si cum daca mi-as numara banii din portofel mai des as gasi mai multi. In rest sunt de acord ca lipseste transparenta si definitia de caz e gresita. Nu cred ca e minciuna ci doar incompetenta, in special la DSP judetene.

    • La „subtestare” ar trebui sa apara si o explicatie: cum s-ar face mai multe teste? Din ceea ce stiu (poate nu stiu tot) sunt testati cei care cheama ambulanta (sau ajung altcumva la spital) fiindca se simt rau si cei care se testeaza fiindca asa vor (cu plata desigur). Altii? In alte tari cum s-a facut?

  3. Fac si ei teste in urma anchetelor epidemiologice si la cerere.
    Sau trebuie sa te fugareasca pe strada sa te testeze?

    • Astazi, tot ce primesti este „sansa unica” de a te incuia in casa pe banii tai si pe tineretea ta. Iti mai da si amenda militia daca te prinde pozitiv la Poiana, ca acolo e #masteranzii. Nu mai bine se testeaza ma-ta?