G4Media.ro

GRAFICE Analiză INSP: Săptămâna trecută, a patra ca număr de cazuri noi…

Sursa: INSP

GRAFICE Analiză INSP: Săptămâna trecută, a patra ca număr de cazuri noi de când a izbucnit epidemia de coronavirus în România, peste valorile de la finalul lunii aprilie. Cele mai mari creșteri sunt în Argeș, Brașov și Vrancea

Săptămâna trecută a fost a patra ca număr de cazuri noi de când a izbucnit epidemia de coronavirus în România, peste valorile înregistrate la finalul lunii aprilie. De peste o lună, în fiecare săptămână se înregistrează tot mai multe cazuri noi, pe primele locuri fiind județele Argeș, Brașov și Vrancea, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Evoluția săptămânală este reflectată într-un grafic pe care INSP îl prezintă în fiecare raport de analiză. Este pentru prima dată când graficul nu mai cuprinde și evoluția liniară, care în analiza din urmă cu o săptămână devenise din nou ascendentă, după aproare două luni de scădere. Detalii aici

Sursa: INSP

Principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România până la 28 iunie sunt următoarele:

– În săptămâna 22 – 28 iunie, 45,5% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Argeș, Brașov, Prahova și Buzău.

– 49,5% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, București, Brașov, Vrancea și Argeș.

Sursa: INSP

– În județele Argeș, Brașov și Vrancea se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 50/100.000 locuitori.

– 1 din 8 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Sursa: INSP

– 77,3% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59% din decese au fost la bărbați.

– 93,9% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

– Vârsta medie a persoanelor infectate cu coronavirus este 48 de ani, fiind pacienți de la 0 la 99 de ani, în timp ce vârsta medie a celor care au decedat este 69 de ani. Cei care au murit aveau vârste cuprinse între 20 și 99 de ani.

Sursa: INSP

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Io zic ca o scurta (2-3 luni) inchidere a tarii se impune. Si dupa aia o luna-doua de relaxare, o noua crestere a cazurilor si din nou o scurta inchidere. Si tot asa.
    Ca am auzit (de la oameni foarte inteligenti, nu spui cine) ca asta-i solutia miraculoasa, carantina.

    • Nu e nevoie de nicio carantina. Doar poarta masca, spala-te pe maini si pastraza distanta. Masuri EXTREM de usoare in comparatie cu a fi carantinat. Acum avem experienta detectarii cazurilor, avem echipament, avem spitalele organizate cat de cat, am putea sa ne vedem de treaba relativ nestingheriti.
      Bun, la cat sunt de batuti in cap romanii vom avea nevoie de masuri mai restrictive pentru a pune frana epidemiei. Si vor zbiera ca nu le place.
      Ce e bah asa greu sa aplici cele 3 masuri de mai sus? Daca macar 80% din populatie ar face asta am putea tine cazurile noi la un nivel scazut.

  2. Frumos. Sper ca puteti mentine acest articol cu informatia la zi.