G4Media.ro

GRAFICE Creștere cu peste 50% a numărului de infectări COVID-19 depistate în…

GRAFICE Creștere cu peste 50% a numărului de infectări COVID-19 depistate în România în ultimele 7 zile, comparativ cu începutul lunii februarie/ Situație îngrijorătoare și în secțiile ATI

Numărul cazurilor de COVID-19 depistate în România în ultimele 7 zile arată o creștere cu 54%, adică peste 9.000 de infectări în plus, față de începutul lunii februarie, ajungându-se de la o medie zilnică de 2.425 la 3.738. Totodată, numărul pacienților cu forme severe de boală s-a înmulțit, astfel că joi erau internate 1.171 de persoane la ATI față de 955 în urmă cu o lună.

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 s-a accelerat în ultimele zile. Joi, 11 martie, a fost depășit din nou pragul de 5.000 de infectări, pentru prima dată din 6 ianuarie.

O comparație cu situația de la începutul lunii februarie (5-11 februarie) arată că zilnic se înregistrează acum în medie cu 54% mai multe cazuri, la doar o lună distanță. Însă în ultima zi, joi 11 martie, a fost raportat un număr de cazuri aproape dublu față de joi, 11 februarie.

De la o medie de 2.424 de cazuri zilnice în perioada 5-11 februarie s-a ajuns la o medie de 3.738 de infectări zilnice în perioada 5-11 martie.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a prezentat în 24 februarie o analiză, în care estima o creștere constantă a cazurilor zilnice de COVID-19 și prezenta trei posibile scenarii pentru data de 20 martie. Cel mai optimist a fost deja depășit.

Această evoluție accelerată a răspândirii cazurilor de COVID-19, asociată cu valul trei al epidemiei, se reflectă și printr-un număr sporit de îmbolnăviri grave. Numărul pacienților internați la ATI a ajuns joi, 11 martie, la 1.171 față de 955 în 11 februarie – o creștere de 216. Iar în 17 februarie erau 935 de pacienți cu COVID-19 internați la ATI.

Situația este cu atât mai gravă cu cât numărul total de paturi din secțiile ATI din toată țara este de doar 1.386 – o diferență de 215 locuri.

Numărul pacienților în stare foarte gravă a crescut mai ales în ultimele două săptămâni, cu câte 100 de cazuri de la o săptămână la alta. Dacă trendul se menține, în două săptămâni nu va mai exista niciun pat de ATI neocupat în România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. dar TESTAREA a stagnat.

    De ce nu creste testarea pe protocol ????

    acum nu mai e imp testarea? doar anul trecut era?

  2. eeeehe!
    scolile
    horeca
    skiul
    nesimtirea, conspirationistii, sosoaca si ocultii…
    asta e, pandemia salveaza Romania!😉

  3. Sudati in case ca la chinezi si rezolvata problema.
    Daca au fost vaccinati esentiali ce mai conteaza.
    Armata e vaccinata? macar sa stim ca nu mor pe tancul in functiune.

  4. Sa multumim celor de la conducere pentru buna exter.. organizare a statului. Au faut toate compromisurile posibile, ba cu turismul, ba cu Biserica. Jocuri de glezna, masuri luate numai pe jumatate, exceptii peste exceptii si schimbari la schimbari de reguli, special ca sa nu supere anumite categorii. La vaccinarea ne-am lamurit, exceptionalii au prioritate, opincarii mai au de asteptat. In spitale mori cu zile, ca de coruptii din sanatate n-au curajul sa se atinga.

    Mai ramane sa ne ureze Covid fericit.

  5. Și vaccinați și contaminați și cu banii luați!

  6. Metodologia de testare e parcă mai restrictivă acum decât era înainte, de parcă vrem să ținem sub control numărul cazurilor de COVID din raportări, fără să intereseze pe cineva situația reală. Acum că sezonul de ski e pe sfârșit putem sa diagnosticam mai multi că turismul oricum intra in hibernare vreo 2 luni. Chiar credea cineva in raportările alea fanteziste cu 2-3000 de cazuri pe zi? Pe la început de noiembrie raportam in jur de 10000 de cazuri noi pe zi, iar in terapie intensivă erau undeva la 1200 de pacienți. Apoi intre decembrie și martie numărul cazurilor nou diagnosticate a scăzut dramatic, dar în TI covid au fost mereu peste 900 de pacienți.

  7. Pai cum, ca doar vaccinarea e pe val.

  8. cate teste au fost facute saptama trecute in medie si cate sunt acum? oare cand scrieti un articol luati in calcul toate aspectele sau dati stirea numai sa fie data ?