G4Media.ro

Grecia este singura țară din UE care a reușit reducerea accidentelor rutiere…

sursa ISU Prahova

Grecia este singura țară din UE care a reușit reducerea accidentelor rutiere mortale cu un procent mai mare de 50% în 2020. România, cea mai slabă performanță

Grecia a fost singura țară din UE care a reușit obiectivul de a reduce accidentele rutiere mortale cu un procent mai mare de 50% în 2020, comparativ cu 2010. Îmbunătățirea rețelei rutiere, consolidarea siguranței rutiere, sistemele de asistență a șoferului la mașinile moderne și creșterea nivelului de cultură a condusului au dus la scăderea numărului accidentelor rutiere mortale, arată BANKING NEWS, citată de Rador.

Potrivit datelor Asociației Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA) în Grecia în 2020, au fost înregistrate 54 de decese din accidente de circulație la un milion de locuitori, adică au scăzut cu mai mult de jumătate (54%) față de 2010 (113 decese). Astfel, Grecia a scăpat de penultima poziție a celor mai periculoase țări pentru șoferi, clasându-se cu 8 locuri mai sus și lăsând în urmă Croația, Lituania, Polonia, Bulgaria, Letonia și România.

La nivel european, Suedia a avut cele mai sigure drumuri în 2020, cu doar 20 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, Malta și Danemarca completând primele trei poziții, cu 21 și, respectiv, 28 de decese.

Spania s-a situat pe locul al 4-lea, cu 29 de decese, urmată îndeaproape de Irlanda și Olanda cu 30 de decese la un milion de locuitori, pe locul 7 s-a situat Germania cu 33 de decese, iar pe locul al optulea Slovenia, cu 38 de decese.

La polul opus, pe ultimele trei locuri s-au aflat România, care are cea mai proastă ”performanță” din Europa, cu 85 de decese la un milion de locuitori, Letonia, cu 73 de decese și Bulgaria, cu 67 de decese la un milion de locuitori. (Traducerea: Carolina Ciulu)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Bravo pentru eforturile depuse și rezultatele obținute.
    👏🏻👏🏻👏🏻

  2. Bravo, aveti o bombonica de la coana Leana din Berleymont pentru maretele realizari!

    • Adică în creierul tău de omul peșterii salvarea de vieți omenești este nimic. Să nu te reproduci.

  3. Surprinzător, nu? Grecia e o tara unde nu prea se respecta limita de viteza. De asemenea Grecia are cel mai bătrân parc auto din Uniunea Europeană.
    Explicația trebuie căutată probabil altundeva. La modificarea stilului de condus.

  4. Grecii au drumuri expres si autostrazi, plus ca sunt mult mai relaxati in trafic. Inclusiv politia e relaxata.

  5. Alaturi de calitatea drumurilor, Educatia celor care participa la traficul rutier e determinanta!
    Intr-o tara in care chiar si analfabetii reusesc sa „ia” examenul de sofer, ce sa ne mai miram?!
    „Metoda prin care chiar și analfabeți au luat permisul de conducere în Ilfov. Cum funcționa schema de fraudare și sumele plătite.
    19.10.2022.
    Nouă persoane au fost reținute, după ce polițiștii au descoperit că examenul pentru carnetul de conducere era luat inclusiv de analfabeți, la Direcția de Permise Ilfov. Metoda i-ar face invidioși pe elevii și studenții care copiază.
    Un bărbat și-a dorit să devină șofer, dar cu un efort minim. Așa că, în loc să învețe codul rutier, a apelat la o metodă ilegală. Din schema de fraudare a examenului teoretic pentru obținerea permisului de conducere făceau parte 3 persoane: instructorul, candidatul și o a treia persoană care se ocupa cu suflarea în cască a răspunsurilor corecte, asta după ce candidatul era cablat și avea acces la monitorul calculatorului, așa că îi putea spune în cască răspunsurile corecte. Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au prins în flagrant 3 bărbați, respectiv un candidat, un instructor auto și un „sufleor”, care ar fi fraudat proba teoretică. Sumele solicitate pentru obținerea în mod fraudulos a permisului de conducere erau cuprinse între 3.000 și 7.500 de euro. Din datele obținute de polițiști până acum, cel puțin 55 de oameni ar fi apelat la aceleași metode. Percheziții au avut loc atât la sediul unei școli de șoferi din București, cât și la domiciliile a 2 dintre cele 3 persoane prinse în flagrant.”

    Va imaginati usor ce pericol pentru ceilalti participanti la trafic sunt acesti oameni zilnic, pe soselele patriei!
    Sa nu care cumva sa credeti ca e un caz izolat!!!!