G4Media.ro

Grecia, Italia, Belgia și Polonia cer Comisiei Europene plafonarea prețului la gazele…

Sursa foto: Pixabay

Grecia, Italia, Belgia și Polonia cer Comisiei Europene plafonarea prețului la gazele naturale. Și România ar fi de acord – presa elenă

Grecia, Italia, Belgia, Polonia promovează o scrisoare pe tema plafonării prețurilor la gazele naturale care urmează să fie trimisă Comisiei Europene, în perspectiva Consiliului Miniștrilor Energiei din UE, care va avea loc vineri, 30 septembrie, transmite publicația elenă Kathimerini.

Conform unor părți din proiectul de scrisoare aflate la dispoziția agenției Athens-Macedonian News, se subliniază că plafonul poate fi stabilit astfel încât să asigure securitatea aprovizionării și fluxul liber în Europa, realizând în același timp obiectivul comun de reducere a cererii de gaze naturale.

„Plafonul, care a fost solicitat încă de la început de un număr din ce în ce mai mare de state membre, reprezintă măsura care va contribui la menținerea sub control a presiunii inflaționiste. Plafonul ar trebui aplicat tuturor tranzacțiilor angro și nu ar trebui să fie limitat la importurile din anumite regiuni”, se arată, printre altele, în scrisoare, după cum se menționează într-un relatare de la rubrica Playbook a Politico.

Până acum, cel puțin 11 țări au manifestat o atitudine pozitivă față de această idee. În afară de Grecia, Italia, Belgia și Polonia (care erau în favoarea coordonării și a unei linii comune), mai spun da România, Malta și alte țări.

Alte state membre și-au exprimat sprijinul, dar propun unele amendamente. Discuțiile sunt în desfășurare și pot apărea modificări. (Traducerea: Carolina Ciulu)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Ne și lămuriți care este legătura dintre cele două?

  2. Asta daca va fi suficient gaz pe piata! Romania trebuie să importe aproximativ 10% din consum și da din colț în colț deja, dar țările ue care depind total de import au pus.o!