G4Media.ro

Grupul Renew Europe cere ca pacienții cu COVID-19 din țările puternic afectate…

Grupul Renew Europe cere ca pacienții cu COVID-19 din țările puternic afectate să poată fi tratați și în alte țări UE

Europarlamentarii Renew Europe au elaborat un set de propuneri de combatere a epidemiei de coronavirus pe care l-au trimis președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintelui Consiliului European, Charles Michel, o listă de măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei și a consecințelor acesteia.

”Pe lângă măsurile deja decise de Uniunea Europeană, credem că noile noastre propuneri pot contribui la salvarea de vieți și pot diminua multe consecințe provocate de noul coronavirus. Susținem acțiunile pe care Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană le-au întreprins deja, dar credem că putem să facem mai mult pe termen scurt atât pentru a ajuta sistemul medical, cât și pentru a atenua amenințările economice ale crizei”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe.

Principala propunere este utilizarea legislației europene care permite transferul pacienților în interiorul UE, de la țările puternic afectate, cu sistemul sanitar suprasolicitat, către țări mai puțin afectate.

Prezentăm mai jos setul măsurilor propuse de către europarlamentarii Renew Europe:

  1. ”Transportul pacienților cu COVID-19 care au nevoie de tratament de urgență între statele membre pentru a evita lipsa de tratament adecvat dacă un stat sau o regiune își atinge capacitatea maximă de terapie intensivă;
  2. Deschiderea unui punct unic digital pentru cetățeni și personalul sanitar cu informații relevante despre noul coronavirus accesibil în toate limbile europene;
  3. Un departament special care să combată dezinformările, ca parte a efortului medical;
  4. Măsuri care să sporească interoperativitatea sistemelor medicale din statele membre prin construirea unui task-force sanitar al UE pentru a combate criza socială și economică;
  5. Fonduri europene adiționale semnificative pentru sprijinirea implementării în statele membre a programelor de protejare a locurilor de muncă. Trebuie să ne asigurăm că evităm concedierile chiar dacă statele din UE rămân fără resurse interne pentru a asigura ele însele acest lucru;
  6. Utilizarea celor 4 miliarde de euro, bani puși deoparte în bugetul UE pentru 2020 pentru crize și evenimente neprevăzute pentru a diminua efectele negative ale COVID-19. Finanțarea unei „armate” de voluntari pentru ajutor comunitar care să ajute efortul de combatere a pandemiei din prima linie. Aceștia pot susține efortul autorităților prin sprijin acordat ONG-urilor care adăpostesc grupuri vulnerabile în timpul măsurilor de autoizolare prin distribuția de alimente pentru persoanele în vârstă.”

Foto: Delegația română din cadrul grupului Renew Europe

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Sigur, de ce nu. Noi, in Romania, avem un sistem de Sanatate de talie mondiala, ce mai.

    La cat de putin a votat prostimea, numai asta ne mai lipsea.

    • Aha, deci acum sa mai plateasca si acele tari cu sistem medical bun factura pentru incompetenta altora.
      Sant state care nu au distrus sistemul de sanatate, si acum cetatenii lor sa aiba solidaritate cu altii. Pai, si ce faceti daca si in acele tari rata de infectie creste ? Sa moara aia ?
      Fiecare sa trebuie sa simta consecintele, poate in viitor nu vor mai taia bani din sanatate politrucii.

    • Și când s-o strica situația și în țările „mai puțin afectate”, ceea ce tot voi ziceți că e iminent, ce facem cu transferații? Îi trimitem înapoi, sau îi eutanasiem?

      Dacă mor în alte țări, ce scandaluri și acuzații ies? V-ați gândit? Cum se repatriază corpurile? Ce părere au aparținătorii?

      Am scăpat de cotele de migranți și voi băgați cote de infectați?

      Iată, România e mai puțin afectată. Ce facem, aducem aici bolnavi din Italia, Spania sau Franța și umplem spitalele noastre, alea multe, cu ei?

      Înțeleg solidaritate, dar asta e tâmpenie!

      P.S. – Și ăștia de renew-iști sunt ca PLUSR-iștii de la noi: nu știu decât SĂ CEARĂ și SĂ PRETINDĂ, fără ca ei să puna vreodată osul la treabă sau să-și asume vreo răspundere.

    • Ma, boule, de ce critici o propunere buna. In curand in Romania ta nu vor mai fi locuri in reanimare. Ce vrei sa-i lasi sa moara? In cazul Colectiv, bolnavii au fost transferati in spitalele din vestul Europei. Bou de balta, asta esti.

  2. Mai, daca murim, hai sa facem pace intre noi: romani cu unguri, americani cu rusi, indieni cu pakistanezi, chinezi cu albanezi, s.a. O viata avem, sa o traim in armonie.

  3. Bine, nu va grabiti, este timp, nu?

  4. Renew Europe, sau africanize Euorpe, e cam acelasi lucru. De ce naiba nu isi schimba denumirea?

  5. O inițiativă foarte bună. La cât de slab echipați suntem, măcar să avem șansa de a fi transferați către țări cu capacitate mai mare.

    • Asa, si vinovatii de mizeria din sistemul sanitar RO ( ciuma rosie), vor scapa iarasi bine mersi.
      Hai sa ne aducem aminte votul din 2016. Romanii trebuie sa simta pe pielea lor dezastrul, asa incat sa se arda rau de tot adata cu ciuma asta rosie nenorocita,nu putem fi pe veci milogii altora.

    • Stai linistita ca nu pe tine te transfera, tot smecherii de la varf care au avut prioritate la testare, ajung primii in alte tari.

    • @Maggi Stai liniștit, că nu era neapărat vorba de mine, ci de români în general. Eu stau frumos acasă și învăț diverse, deci nu mă îmbolnăvesc, că n-am de unde, plus că pe măsură ce trece timpul sunt tot mai bine pregătită profesional.

      Hai să ne gândim și la cei care inevitabil vor avea nevoie de tratament. Sunt 1.000 de ventilatoare în România si 25.000 în Germania, unde sunt în producție alte 10.000. Nu putem lăsa oamenii să moară ca după Colectiv, fără să încercăm să-i salvăm prin transfer.

  6. Ma mir ca se ocupa si cu asa ceva! Mai adineauri, doamna Strugariu era „profund ingrijorata” de derogarile de la Conventia pentru drepturile omului, in contextul instaurarii starii de urgenta. Ea si cu Antena3. Buna alaturare. Lumea arde, inconstientii fug din spitale, ies de sub carantina ca sa vinda in piata, vin din Italia dar mint ca vin din alta parte si infecteaza zeci de oameni, si noi vorbim de sexul ingerilor.
    Mare dezamagire! Mai faceti voi din astea si nu mai9 pupati nici pragul electoral.

  7. Ciolos asta cu gasca lui sunt prosti gramada…

  8. Foarte bun demers! Felicitari grupului RE! Felicitari Ciolos! In sfarsit, un roman care de la inaltimea functiei pe care o detine In structurile UE, propune ceva benefic pt sanatatea romanilor. Sa speram ca demersul va avea succes. Romania este incapabila sa faca fata singura solicitarii de internari in reanimare, care va urma.

    • Felicitari si d-nei Valean, care a muncit f mult pt formarea de culoare transfrontaliere de transport de marfuri in UE. In sfarsit avem in structurile UE romani care ne reprezinta cu cinste. Bravo lor !!!

  9. Am impresia ca atât cei care lauda cât si cei care critica n-au înteles mare lucru (proba de analfabetism functional).
    De fapt se propune trimiterea bolnavilor din statele cu spitale deja sufocate catre state care înca au capacitate. Deci, cel putin azi, ar putea fi vorba de a aduce în România pacienti din Italia si NU invers.

    • @un urs. Glumesti. In ce spitale din Romania? Cate paturi de reanimare are Romania? Intr-o saptamana, doua toate sunt pline. De ce-ar venii italienii In spitalele mizere din Romania, cand exista locuri in alta parte? Aveti o parere prea buna despre voi si prea proasta despre altii.