G4Media.ro

Guvernatorul Băncii Irlandei spune că nu ar cumpăra Bitcoin și a comparat…

Guvernatorul Băncii Irlandei spune că nu ar cumpăra Bitcoin și a comparat ”febra criptomonedei” cu ”febra lalelelor” din secolul al XVII-lea: ”Să fie pregătiți să își piardă toți banii”

Gabriel Makhlouf, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a declarat marţi că el personal nu ar cumpăra Bitcoin, comparând investiţiile în cea mai importantă criptomonedă a lumii cu mania lalelelor prin care a trecut Olanda în secolul al XVII-lea, şi care s-a încheiat dezastruos, transmite Bloomberg.

Investitorii în Bitcoin trebuie să fie pregătiţi „să îşi piardă toţi banii”, a spus Makhlouf, repetând un avertisment pe care l-a făcut şi luna trecută, adăugând însă că declaraţiile sale nu trebuie luate ca o recomandare pentru cei care vor sau nu să investească în criptomonede.

„Personal, eu nu aş băga bani în aşa ceva dar în mod clar unii oameni cred că este un pariu câştigător”, a spus Makhlouf, care este şi guvernator al băncii centrale a Irlandei, la un webinar organizat marţi la Dublin. Chiar dacă unii văd Bitcoin ca o investiţie, „în urmă cu 300 de ani, oamenii au investit în lalele pentru că atunci credeau că este o investiţie”, a subliniat Makhlouf.

Marţi, cotaţia Bitcoin a depăşit pragul de 50.000 de dolari, continuând o tendinţă de apreciere alimentată de interesul marilor bănci şi companii precum Tesla. De la începutul acestui an, preţul unui Bitcoin s-a apreciat cu aproape 72%. Cea mai mare parte a acestor câştiguri a fost înregistrată după ce producătorul de automobile electrice a anunţat că a cumpărat echivalentul a 1,5 miliarde de dolari în bitcoin. În plus, Tesla a anunţat că va accepta bitcoin şi ca monedă de plată.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Unsplash

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. In conditiile in care companii precum Tesla, Paypal, Square, investesc si adopta BTC nu imi fac probleme.

    Bsncile centrale printeaza bani si genereaza inflatie, asta este un mediu prielnic ptr Bitcoin ptr 2021

  2. O droaie de „isteti” care se cred mai isteti decat toti canta prohodul BTC si al criptomonedelor de peste 5-6 ani. Intre timp, BTC a ajuns 50.000 de dolari, in deja al treilea ciclu de crestere accelerata, adicatelea n-a fost o singura crestere exponentiala (i.e. bula) si gata. Cine inca mai crede ca BTC e doar o bula (a naibii bula, se tot umfla la loc) traieste in alt secol.

    • Cei in mana nui minciuna tot ce ai tu e un pixel pe ecran.
      Aur taticule aur.

    • Da’ de Caritas ai auzit? De cate ori s-a umflat? Cate cicluri a rezistat?
      Cresteri care se produc numai prin aderarea unor noi participanti.
      Ajunge un singur moment de teama sau o retragere spectaculoasa si …
      Ce proportie din valoarea gigantilor care au investit masiv reprezinta BTC? Nu sunt niste amarasteni care-si vand casa ca sa bage la Caritas si raman pe drumuri dupa ce se-ntepeneste roata.

  3. lasati naibii comentariile ca nu mai conteaza nici o logica in ziua de azi. daca zice andra gogan pe tik tok ca bitcoinu’ e kool sa vezi cum urca ala pan’la cer. cu tot roubini ala outdated in teoriile lui savante se kk astia cu crypto pe toata cartea oamenilor care alta treaba nu au avut decat sa-si frece mnacile pe la scoli, daca astia zic ca sunt tari, sunt tari. AZI e rege.

  4. Am un bi g c oi îl dau pe o frun ză de trif oi sau pe o sticlă de irla ndeză Roșca tă la fofo loan că în Iris pub fără făcă turi din U K trăiască I R A

  5. Cartas la nivel mondial. Este fix parerea mea si nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Cred ca in continuare cele mai sigure investitii in România sunt apartementele, pe care le inchiriezi si produc imediat dupa achizitie. Vin tare din urma achizitiile de terenuri agricole, care in vremuri de grele iti pot oferi acea bula oxigen necesara. Arendare imediat dupa achizitie, iar pretul niciodata nu va scadea la teren arabil. Lasati vrajelile cu criptomonedele, cunoasteti pe cineva in viata reala care s-a imbogatit din ele, cunoasteti pe cineva in viata reala care si-a convertit „o parte” din criptomonede in moneda conventionala (eu. usd sau lira brit?). Eu nu cunosc pe nimeni.