G4Media.ro

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară / Cîțu: Efortul pentru majorarea alocaţiior este…

FOTO: gov.ro

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară / Cîțu: Efortul pentru majorarea alocaţiior este în jur de 600 milioane lei, efortul pentru majorarea pensiilor este aproape 4 miliarde de lei

Guvernul a aprobat în ședința de vineri rectificarea bugetară anunțată anterior, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmând la finalul ședinței că rectificarea aprobată ”vine să aloce resurse pentru programele aprobate în prima parte a anului, care au ca obiectiv menţinerea locurilor de muncă, creşterea economiei şi investiţiile”, transmite News.ro.

De asemenea, Florin Cîţu a declarat că datoria publică a României va fluctua, dar că suntem departe de baremul de 60% impus pentru a intra în zona Euro.

El a mai precizat că efortul financiar în 2020 pentru creşterea alocaţiilor cu 20% este 600 de milioane de lei, iar pentru creşterea cu 14% a pensiilor este de 4 miliarde lei.

”Facem rectificarea bugetară după ce avem execuţia bugetară la 6 luni de zile. La această rectificare bugetară am luat în calcul câteva elemente. Pentru noi este foarte important să continuăm injecţia de lichididate în economie, pentru a menţine ritmul investiţiilor, de a păstra locurile de muncă şi profitabilitatea firmelor, în condiţii de criză globală”, a declarat ministrul.

Forin Cîţu a precizat că ”şi Romnia a fost afectată de criză, dar într-o măsură mult mai mică, dacă ne uităm la ce se întâmplă la restul economiilor din UE”.

”În primul semestru din acest an, economia a scăzut cu 3,9% ceea ce reprezintă şi aproape estimarea noastră pe întreg anul”, a mai afirmat Cîţu.

Ministrul a precizat că rectificarea bugetară ”vine să aloce resurse pentru programele aprobate în prima parte a anului, programe care au ca obiectiv menţinerea locurilor de muncă, creşterea economiei şi investiţiile”.

Acesta a prezentat, din nou, câîteva dintre datele recificării bugetare.

”De la ce pornim? O estimare a contracţiei economice în acest an cu 3,8% este o înrăutăţire a prognozei făcută în aprilie cu 2 puncte procentuale pe care economia le-a pierdut în două luni când economia a fost închisă din cauza crizei de coronavirus. Asta înseamnă că şi PIB-ul a scăzut, din estimarea iniţială. (…) Pe partea de venituri avem o scădere a veniturilor din economie de 7,8 miliarde de lei, iar pe partea de cheltuieli, influenţa este de 18 miliarde lei. Deficitul bugetar consolidat creşte de la 73,4 miliarde la 90,9 miliarde”, a mai anunţat ministurl Finanţelor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

41 comentarii

  1. Bună seara! Oare am putea găsi soluții să creștem pensii și alocații, dar să nu avem deficit bugetar? Cum am putea face asta? Cât putem avea deficit și încă să fim ok?

    • Trebuie sa creasca incasarile la stat ca sa se poata. Ca sa creasca incasarile trebuie sa producem si sa vindem mai multe produse, cu precadere in afara tarii, si sa angajam mai multi oameni. Ca sa ajungem sa vindem mai mult si sa avem mai multi oameni angajati trebuie sa fie mai competitiva tara, adica sa dezvoltam infrastructura tarii (autostrazi, cai ferate), sa crestem calitatea educatie si sa facem transfer de cunostinte si tehnologie de la companii de succes internationala (investitii straine).

    • @radu Reteta este foarte simpla dar de 30 de ani politicienii evita sa o aplice.
      Atunci cand este criza economica nu se dau gratuitati si nici mariri de salarii sau pensii decat pentru a compensa inflatia.
      Banii se dau doar pentru a stimula economia, inclusiv contracte guvernamentale pentru producatorii autohtoni, sunt atatea tari care practica acest lucru pentru a-si salva companiile din criza si pentru a le ajuta sa revina rapid si la un nivel competitiv pe export.
      PSD a plasat niste bombe cu ceas in economie obligand si guvernele succesoare sa urmeze aceeasi rata de crestere a pensiilor, cu un efort bugetar mult mai mare, chiar si atunci cand ar trebui sa ne gandim serios sa taiem pensiile mari.
      Datoria publica a trecut de 40% din PIB iar deficitul este peste 8%.
      Unor oameni responsabili le-ar fi rusine sa mai vorbeasca de mariri salariale de orice fel in aceste conditii dar o armata de postaci s-au pus pe latrat pe tot internetul ca si cum ne putem imprumta la nesfarsit ca sa platim salarii si pensii.

    • Esti bine intentionat, Radule!
      Consider ca si prin eradicarea snobismului intelenit de ceva timp in mintile romanilor se pot rezolva problemele.
      Prea ne externalizam bruma de venituri.
      Si nu o facem intotdeauna cu scopul de a reinvesti profitabil, ci pentru ca asa este la moda.

    • @Anxi Etate Bati campii.
      Te-ai bagat pe fir ca sa introduci zgomot si sa muti atentia de la ce e esential.

    • 1. cat e efortul pt acordare gratuitate transport CFR pt studenti ?

      2. cat e efortul pt SRI (cel mai mare buget al unui „sirviciu” secret raportat la nr de locuitori) ?

      de ce bugetul creste la sirvicii dar nu vedem nici un efect pozitiv ?

      evaziunea creste, padurile sunt barbierite in continuare, kwi merge fara masca (analogie la tara arde si baba se piaptana).

  2. Spune-mi ca e o gluma.

  3. Copiii sunt viitorul.
    Este tot ce imi doresc , prichindei.
    Asta caut o singura nevasta.
    Inteligenta , mai mica de inaltime ca mine , slabuta.
    Vom creste si educa copiii.

    Voi ingenunchia in fata ei.

  4. sa fie saraca.

  5. cum sunt si eu.

  6. Cel mai slab guvern de la infiintarea Romaniei !

  7. Degeaba au crescut pensiile si alocatiile daca odata cu acestea creste si inflatia. Din pacate acest lucru nu este interesant pentru partidul populist psd.

  8. Băieții ăștia îmi lasă impresia că se sacrifică pentru noi, ne spun verde in față că fac eforturi uriașe.
    Mai că te ia plânsul!

    • Imi apare o lacrima in coltul ochiului, de mandrie, cand ma gandesc ca sunt cetatean al Romaniei, tigrul Europei.

    • @Faust, guvernanții ne fac sa ne simțim vinovați pentru că ei muncesc pe rupte, fac eforturi disperate sa plătească pensii, salarii bugetare și alocații, În vreme ce noi stam aici în timpul liber și scriem ce gândim!
      E interesant modul lor mizerabil de victimizare.

  9. Uitați fratilor cine a ajuns să împartă banii țării, bani împrumutați fără număr.

    • Doar codru-i frate cu romanul, tu esti doar un postac putinist de doi lei. Ia-ti tainul si du-te!

  10. Să caste gura cine dorește la spune Cîțu!
    L-a întrecut pe discotecar în minciuni.
    Efortul lui pentru creșterea cu 14% a pensiilor NU ESTE de 4 mld. lei ci de aproape 3 mld.
    Impactul majorării cu 40% era de 8,5 mld.
    14 / 40 = 0,35
    8,5 x o, 35 = 2, 975
    Omul ăsta îmi provoacă numai silă!

    • Frumos spus -impactul majorarii era de 8,5 .Dar arata calculul exact care ti-a adus aceasta cifra in fata . Poti spune doar ca estimarea facuta initial de guvern era 8,5 miliarde . Si dupa ce intelegi asta , intelegi si greseala pe care o faci – banuiesc ca intentionat .Oricum cifrele sunt prezentate -orientativ . Nu mai cauta nod in papuram doar din dorinta de te bucura singur in baie .

    • Tu, ori nu vrei să vezi minciunile Guvernului tău, ori ești fanatic penelist!
      Dacă ești fanatic, ia-te de mână cu Gabriela și plimbați-vă!
      Cum o dai, cum o întorci, tot n-ai dreptate să mă ataci la acest comentariu, pentru că, dacă acel 8,5 mld. efort inițial era greșit calculat sau greșit comunicat, atunci tot problema Guvernului este pentru că ori e mincinos, ori e incompetent!
      Nu știu ce mi-a venit să pierd timpul cu tine să-ți explic, pentru că, nefiind de bună intenție, nu meritai!

    • Era o estimare si atit . Daca vrei faci diferenta intre o estimare si o suma fixa .Si nu te atac cu nimic ,doar te contrazic ,sesizezi diferenta ?

    • 8,5 miliarde este o estimare evidenta . Un calcul exact este de forma 8,423….este deci o aproximatie .

    • Calculați pentru tot anul nu doar 4 luni și o să-ți dai seama ca nu ai de unde

  11. Investiti, domnilor, mai mult in motorul cresterii economice sustenabile si in viitor: in IMM-uri si startup-uri inovatoare. Nu vedeti ca lumea se schimba, nu vedeti trendurile?
    Startup-urile care dezvolta tehnologiile viitorului vor genera fondurile din care vor putea fi platiti asistatii in noile economii. Altfel, ramaneti iar la sapa si lopata cu economii inapoiate, in care majoritatea romanilor vor continua sa sclavageasca in tara lor sa sustina petrecerile pe iaht si cheltuielile de 1 million RON/ zi ale puslamalelor marilor corupti si altor paraziti. Sau imbogatiti companii straine de la care achizitionati tehnologiile pe care va trebui sa le implementati ca sa tineti pasul cu lumea. De ce platiti acum millioane de oameni sa stea de-ageaba cand puteati investi aceleasi sume in antreprenori cu potential sa creeze ceva.

    Fortele care controleaza tara fac eforturi sa tina evolutia tehnologica nationala la nivel de Acheulean technologies, cand acum vorbim de quantum technlogies, brain-computer interfaces, the code of consciousness, personal bio-technology and cyber-physical systems.
    Unde se va ajunge si cine va plati datoriile daca se tine tot din pomeni in pomeni, si cu stimularea prioritara doar a consumatorilor pe datorii si nu a creatorilor, antreprenorilor tehnici si multidisciplinari cu potential?

  12. Abureli, abureli, dar chiar minciuni sfruntate așa?!!!!! Ce credibilitate mai are un asemenea ministru, un asemenea guvern?!

  13. Sa va arat cum manipuleaza vuvuzelele PSDiste si azi:

    DCNEWS.ro: „Pensiile, direct vizate! Florin Cîțu a făcut anunțul.
    Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a explicat pentru DCNEWS de ce Guvernul Orban nu a respectat legea pensiilor, conform căreia acestea ar fi trebuit să crească cu 40 la sută de la 1 septembrie.
    „Dacă nu sunt posibilităţi financiare pentru mărirea cu 40 la sută a pensiilor, de ce nu a fost schimbată legea pensiilor sau de ce nu s-a cerut un vot de încredere în Parlament pentru Guvern?”, a fost întrebat ministrul Finanțelor.
    „Este o decizie a Guvernului. Decizia a fost de a majora pensiile, într-un moment dificil, cu cea mai mare sumă pe care putem să ne-o permitem. Dar a fost şi cea mai mare sumă pe care am văzut-o în ultima perioadă. Nu am văzut să mai crească atât. Eu zic că este o decizie foarte bună pe care a luat-o Guvernul, este un efort care a meritat. Ştim foarte bine cât de greu este pentru o mare parte dintre români”, a declarat Florin Cîţu.
    Ministrul Finanţelor nu a răspuns în întregime întrebării de la DC NEWS. Pentru că legea pensiilor nu a fost respectată, dar nici modificată, reporterii DCNEWS l-au întrebat pe ministrul Cîţu de ce Guvernul PNL nu a cerut un vot de încredere în Parlament. Răspunsul nu a venit, însă.”

    Jigodii ordinare, aceiasi „jurnalisti” de la DCNews.ro nu l-au intrebat niciodata pe Dragnea de ce NU a Respectat Legea care a Aprobat in Parlament Programul de guvernare al PSD din 2016, Program din care PSD NU a facut NIMIC, NIMIC!!!!
    Nici sutele de Km de autostrazi, nici alea 9 Spitale ultramoderne, nici Sisteme de irigatii…NIMIC PSDist!!!
    Nu au scazut TVA la 18% din 1 Ianuarie 2018(cum e prevazut in Programul PSD, in 2018 au AMANAT pentru 2019!), dar nici de la 1 Ianuarie 2019, TVA e si AZI la 19%!
    NU au respectat Maririle la Punctul de pensie prevazute in Programul de guvernare, care aratau asa: la Pagina 22 din 188 Pagini de Promisiuni(minciuni!):
    „Capitolul ECHITATE: „Echitatea trebuie să fie și pentru PENSIONARI, alături de salariați și celelalte categorii sociale. De aceea Punctul de pensie va crește în următorii 4 ani, astfel: la 1 iulie 2017 punctul de pensie va fi 1.000 lei, la 1 iulie 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, la 1 aprilie 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, la 1 aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei și la 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei.”
    http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf

    Bogdan Chiriac, unul dintre cei mai bogati ziaristi(!) lingai de partid manipuleaza in cel mai mizerabil mod, rusine!!!!

    • În toată povestea asta, mie mi se pare mai mizerabil și mai jigodie ministrul decât jurnaliștii!!! Dar, fiecare cu percepția lui!

    • Poate ca ,atita timp cit nu vei mai pune totul la -oala- si vei incerca sa separi responsabilitati , cantitatea de decizie ce este parte a fiecarui ministru si minister , poate reusesti sa poti face diferenta intre decizie ministeriala si una guvernamentala . Poate intelegi modul in care se pun aceste intrebari ,doar , doar sa te apuci ca respondet ,sa iti depasesti competentele si sa fii atacat apoi , asa cum , de – buna sama – ai remarcat ca s-a intimplat in cazul ultimei conferinte de presa a presedintelui si poate in ultima instanta chiar ai poti sa separi dorinta unora de a primi un raspuns de aceasta simpla de non necesitate. Stii foarte bine ca uneori si a tacerea e de aur . Iti urez succes la intelegere .

    • Dragă lili ,programul de guvernare nu este lege .Legea pensiilor a fost votată și promulgată de cel ma înalt președinte al României .Eu sau tu dacă nu respecți o lege primești sancțiuni .Majorarea pensiilor a fost prinsă în legea bugetului de stat pe 2020 .Cine încalcă legea și cine trebuie să răspundă pentru asta? Un partid responsabil nu intră la guvernare dacă știe că nu poate respecta propriul buget și legile în vigoare .Apropo, tu ai pensie specială că nu ai spus niciodată?

    • Kinki stii ce inseamna – a promulga –

    • @Kinki: GRESITI, Programul de guvernare e LEGE, fiecare Guvern e votat de Parlament pe baza unui Program de guvernare prezentat in Parlament la Investirea Guvernului, o data cu votarea Guvernului e votat si Programul de guvernare!!!
      Totdeauna a fost asa, fiecare Guvern PSD(au fost 3 Guverne PSDragnea!!) a venit cu un „nou” Program de guvernare Adoptat ca LEGE de Parlamentul Romaniei!
      Practic, Premierul desemnat de PSD a depus la Parlament lista noului Guvern și Programul de guvernare, care au fost validate anterior de Biroul Executiv al PSD, iar in Parlament urmeaza VOTUL.
      Un Program de guvernare votat de Legislativ are puterea unei LEGI.
      In urma Votului din Parlament, Presedintele Romaniei da un Decret prezidential privind Numirea Guvernului Votat de Parlament, cu acel Program de guvernare care a primit Votul Parlamentului(fiecare Minsitru propus a prezentat Programul de guvernare pe Domeniul sau, cititi pe net!)

      Programul de guvernare e LEGE, daca nu ma credeti uite cum o spune chiar dl Dragnea:

  14. Dar tu ce credibilitate crezi ca ai dupa ce minciunesti pe site ?

  15. Eu nu sunt ministru, deși aș putea fi oricând având în vedere profesionalismul care există în guverne în ultimii 10 ani!!!!

  16. Oala albinei a fost acoperita .Pensiile sau marit cu 14 % fara a se mari si partea de pensie ce nu acoperea contributivitatea (punct cistigat ). Pensia minima a ajuns la 800 de lei (punct cistigat ).Alocatiile au crescut etapizat (punct cistigat ), Motiunea nu trece ,nu au majoritate . (punct cistigat ). Ambasadorul American s-a exprimat in clar catre parlamentul condus de PSD : modificati legile -In alegeri USRPLUS-PNL cistiga tot .( punct cistigat ) Cetatenii , pensionarii au inteles deja ce inseamna economic aceasta pandemie , cum ceea ce guvernul Orban a facut este maxiumul posibil si nu mai accepta promisiunile fara acoperire ale altor guralivi politici . In sondaje cresc toate procentele viitoarei aliante PNL-USRPLUS. In parlament nu intra nici UDMR, nici PMP, nici PRO, nici ALDE nici altii . Banutii vin girla de la Bruxelles . Inflatia este tinuta in friu . Ziaristii , mereu impotriva a ceva , nu mai capata atentie .Primarii PSD trec in corpore la PNL. Ciolacu nu stie pe unde sa mai scoata camesa ,dupa ce a auzit cuvintele in limba engleza , partidul se destrama toti se cearta ,toti se acuza . Fostul presedinte -candidat- a mai batut o surcica in poala lui Firea.De Pro nu se mai stie nimic , De UDMR la fel . Motiunea si daca trece si daca nu trece defavorizeaza PSD. In curind presedintele – trumfator – va pune lucrurile la punct .

  17. Adica vrei sa spui ca esti mai bun decit dancila . Nici macar a zecea parte din ce a facut ea tu nu poti face .

  18. hai cu motiunea, sa scapam de prost, daca stau bine sa ma gandesc nu e prost, e doar ticalos si antiroman, cred ca e platit de sindicatul bancilor si lockheed martin!

  19. Tu, ori nu vrei să vezi minciunile Guvernului tău, ori ești fanatic penelist!
    Dacă ești fanatic, ia-te de mână cu Gabriela și plimbați-vă!
    Cum o dai, cum o întorci, tot n-ai dreptate să mă ataci la acest comentariu, pentru că, dacă acel 8,5 mld. efort inițial era greșit calculat sau greșit comunicat, atunci tot problema Guvernului este pentru că ori e mincinos, ori e incompetent!
    Nu știu ce mi-a venit să pierd timpul cu tine să-ți explic, pentru că, nefiind de bună intenție, nu meritai!

    • Uite ,doar admira cum te exprimi : mincinos si incompetent sau nefiind de bună intenție, nu meritai! crezi ca mardeiau s-ar exprima la fel face la fel ?

    • Dragă albină ,ai grijă de PNL cu care te-ai măritat că orice ai face tot TEÂNTOR rămâne.PS.Să nu dea dracu să faceți pui

  20. Are dreptate!Efortul lor a fost prea mare ca să câștige încrederea populației care,cu un efort mic le da să mănânce din noiembrie!!!Au rectificat…RECTIFICAREA și v-au spus fără documente și fără date….PUR SI SIMPLU…NU sunt bani!!!Iar ce au împrumutat până acum,s-au cheltuit pe tablete scrise pe hârtie,pe măști pentru populația defavorizata(tot pe hârtie!!) si…pe ce au mai vrut ei dar fără să știți voi!!Aveti că ati vrut,deci….SA TRAITI BINE!!!