G4Media.ro

Guvernul a decis să nu amâne termenul de depunere a declarațiilor fiscale.…

Guvernul a decis să nu amâne termenul de depunere a declarațiilor fiscale. Ministerul Finanțelor și ANAF spun că au nevoie de situația fiscală actualizată a firmelor

Ministerul Finanțelor a anunțat printr-un comunicat de presă că termenul de depunere a declarațiilor fiscale nu va fi amânat, astfel că firmele care au obligația să transmită informațiile către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie să o facă în termenul prevăzut de lege, până la 25 martie.

Precizarea ministerului vine după ce ministrul Florin Cîțu și ANAF anunțaseră la începutul acestei săptămâni că termenul de depunere a declarațiilor fiscale se amână de la 25 martie la 25 aprilie, măsură menită să îi ajute pe contribuabilii afectați de efectele epidemiei de coronavirus.

Iată cum a motivat Ministerul Finanțelor schimbarea de poziție:

”Având în vedere că Ministerul Finanțelor Publice a lansat un amplu program de garantare și subvenționare a creditelor pentru IMM-uri în scopul de a susține mediul privat și în special sectoarele lovite puternic de criza cauzată de virusul COVID-19, dar și măsura de a rambursa cât mai urgent TVA pentru a asigura fluxul de capital, injecții de capital către companii, iar pentru a beneficia de o rambursare companiile trebuie să aibă o situație fiscală actualizată, s-a decis renunțarea la propunerea de prorogare a termenului de depunere a declarațiilor”.

Prevederea ar fi urmat să facă parte din pachetul legislativ adoptat miercuri noaptea de guvern pentru susținerea economiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. De ce ti-ai face firma in Romania, cand Romania isi bate joc de tine si de firma ta?

    • Pai ca sa te ajute statul atunci cand esti vulnerabil trebuie sa cunoasca sit fiscala . Cum sa cunoasca situati fiscala daca tu nu depui declaratiile ? Ele se pot depune si on line , deci e de bun simt sa faci treaba asta

    • Pentru ca impozit de 1% pe venit si 5% pe dividende nu gasesti in toata Europa

    • La ce ii trebuie statului asa urgent situatia fiscala din FEBRUARIE? :)) Vinerea trecuta mi-au instituit poprire pe conturi si luni era stare de urgenta si scria la anaf ca nu mai fac popriri :)) NU CREDETI NIMIC DIN CE PROMITE STATUL, PASTRATI-VA REZERVELE DE CASH PENTRU MAI TARZIU, ANGAJATII ORICUM N-AU UNDE SA PLECE, ii vom gasi disponibili din plin!

    • AMINISTIA FISCALA SALVEAZA ECONOMIA.

      E singura solutie!

      Totul de la 0.

  2. Cu alte cuvinte statul roman nu are bani pentru pensii speciale si salarii nesimtite din sistemul public si firmele trebuie stoarse pana la ultima suflare.

    O masura de bun simt ar fi fost plafonarea salariilor din sistemul public si a pensiilor pentru aceasta perioada, la o suma decenta, si eventual plata unei pensii in plus pentru ca pensionarii sa-si faca provizii sa iasa cat mai rar din casa.
    Este incredibil de prost acest guvern!

    Eu sunt in situatia in care am de plata tva si impozit pe profit pe o perioada din urma, doar ca acum nu mai incasez nimic, de unde crede guvernul ca voi face rost de bani? Crede guvernul ca sunt asa prost sa ma imprumut la banca ca sa mi platesc taxele in timp ce guvernul nu mi arata ca ma respecta?
    NU, concediu fara plata pentru angajatii si intru in faliment! Nu halesc marul otravit a lui Orban!

  3. Dl.Catu a declarat public acum cateva zile ca amână depunerea până la 25 aprilie.
    Microintreprinderile sunt cele mai lovite, dar obligațiile fiscale nu au suferit nicio eșalonare/amânare in limita unei anumite sume.
    In schimb, statul român plateste in continuare pensiile speciale si salariile babane din mediul bugetar supradimensionat, iar angajații din mediul privat sunt trimiși în șomaj tehnic cu sutele de mii.
    Cum va putea mediul privat lovit crâncen sa susțină toate pensiile speciale si sporurile de toate felurile din mediul bugetar nerestructurat?
    Sau ne vom împrumuta pentru plata de salarii uriașe in mediul bugetar, nu pentru programe de susținere a economiei?

    • Boss zici ca suntem intr o piesa de Caragiale ! Ca sa poata sa ti ramburseze tva ul trebuie sa depui declaratiile ca sa stie cat are sa ti dea NU SA-TI IA!!!!

    • Nu mai spune, tu, statul român fix TVA ul pe februarie mi-l va rambursatin perioada de criza.:)))))
      Prin decembrie Dl.Citu a rambursat TVA firmelor mari, TVA care se acumulase pe multe luni.
      La 25 martie se depun declaratiile lunii februarie, o lună normala in prima ei jumătate, situatia precipitandu-se abia spre final.
      Adică vor fi bani multi de dat la stat, din încasările foarte mici ale lunii martie.
      O esalonare pentru microintreprinderi ar fi fost foarte bună, poate peste 3 luni situatia va merge spre normalizare.
      Din banii pe care eu, si multi altii ca mine, cu companii mici cu pana in 10 angajati, ii vom plăti până la 25 martie o parte importanta va merge la pensiile speciale si la salariile babane de la stat.
      Acest lucru nu imi convine deloc.
      Dacă propagandistii penele cred că asta e o piesă de Caragiale, sunteti total pe dinafară.

  4. Guvernul crede ca firmele se vor imprumuta (chiar si cu credite garantate de stat) ca sa tina oamenii acasa?
    Nu cred, va urma o concediere in masa, somaj in masa sau concedii fara plata care mai departe se va vedea si in afacerile celor care inca mai misca ceva acum (alimentara, farmaceutica etc).
    Ne vom intoarce in 1990!!!
    Solutia statului era sa consume el cat mai putin si sa lase resursele la cei care le produc!

  5. E bine ca toata lumea s-a culcat pe o ureche ca nu depunem declaratii si nu s-au dat actele la contabili acum avem 4 zile din care 2 nelucratoare sa le trimitem actele. Multzu Catzu.