G4Media.ro

Guvernul anunță că România nu are militari în Republica Moldova pentru a…

Sursa foto: Facebook / MApN

Guvernul anunță că România nu are militari în Republica Moldova pentru a participa la exerciţii sau alte forme de instruire comună/ Executivul ”analizează” proiectul de lege care ar permite donarea de echipamente militare Ucrainei

Guvernul a anunţat că, în perioada curentă, Armata României nu are militari în Republica Moldova pentru a participa la exerciţii sau alte forme de instruire în comun cu militari din Republica Moldova. De asemenea, în ceea ce priveşte proiectul de lege care ar permite donarea, din resursele armatei, de echipamente militare către Ucraina, acesta se află în analiză. Executivul va lua o decizie după finalizarea acestei analize.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, precizările Ministerului Apărării Naţionale vin în contextul în care o publicaţie de limba rusă a publicat informaţii false potrivit cărora „România intenţionează să atace Transnistria cu sprijinul NATO, urmând apoi să anexeze Republica Moldova, menţionând că deja pe teritoriul Republicii Moldova au fost dislocaţi militari români.”.

„Nu există nicio decizie şi nu este analizată ipoteza constituirii în România a unor tabere de instrucţie pentru militarii ucraineni”, mai indică sursa citată.

De asemenea, decizia MApN de a consemna la sol avioanele MiG ale Armatei Române face parte dint-un proces de analiză tehnică a aeronavelor MiG-21. Decizia nu are nici o legătură şi nu poate fi corelată cu ştirea potrivit căreia Forţele Aeriene Ucrainene au mai multe aparate de zbor. Aeronavele nu au fost scoase din uz.

„Se doreşte o analiză care să fundamenteze decizia pe baze tehnice, astfel încât să fie garantată siguranţa zborului”, mai arată comunicatul de presă.

În ceea ce priveşte proiectul de lege care ar permite donarea, din resursele armatei, de echipamente militare către Ucraina, acesta se află în analiză. Guvernul va lua o decizie după finalizarea acestei analize.

Premierul Nicolae Ciucă a clarificat luni, aceste subiecte, răspunzând unor întrebări ale mass-media.

Întrebat dacă vor exista şi în România tabere de instrucţie, premierul a răspuns: „Nu există acest lucru. Nu am luat în analiză acest subiect”.

Referitor la o posibilă legătură între consemnarea la sol a avioanelor MiG ale Armatei Române şi informaţia potrivit căreia Forţele Aeriene Ucrainene au în prezent mai multe aparate de zbor decât aveau la începutul războiului, prim-ministrul a declarat: „Nu! Absolut deloc. Am primit informarea de la Ministerul Apărării Naţionale pe marginea acestei decizii, este vorba de continuarea elementelor de analiză tehnică a aeronavelor MiG-21. Ele nu au fost scoase din uz, se doreşte să se finalizeze şi să existe o decizie pe baze tehnice foarte bine fundamentate, astfel încât să asigurăm pe deplin siguranţa zborului”.

sursa: News.ro, Sursa foto: Facebook / MApN

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Generalul măCiucă „analizează” continuu. Vin rușii? Analizăm!

  2. hai ca ajung rusii la granitele noastre pana terminati voi proiectul de lege.
    acum trebuie actionat urgent, ucraina trebuie ajutata sa reziste

    • Păi , ești tare precaut ca să nu scriu altfel ? Dacă ,,vin rușii,, (cum scrii tu ) e mai bine să ne prindă fără avioane (fie ele și tractoare) ? Mai mult șampon face bine tuturor?

    • Dvs propagandistilor pro-sovietici, cu siguranta, Si hartie igienica v-ar trebui, sa va stergeti la gura. Bine ca v-ati convins si dvs ca nu vin rusii. Nu ca n-ar vrea, dar am auzit ca sunt prea ocupati sa alerge dupa tractoarele alea care le-au furat tancurile.

  3. Dacă vine războiul la noi, tot pe analize rămânem

  4. Vestea ca nu avem trupe in Moldova ma intristeaza. Chiar ma enerveaza. Dar de ce nu avem doua divizii in exercitii comune in Moldova? Si macar o divizie de tancuri? Rusii si belarusii o ard in exercitii comune, in pauza invadeaza Ucraina, o mai si bombardeaza, iar noi Romanii zambim politicos. Pe bune? Uite eu propun 5 divizii in exercitii comune cu Moldova timp de 2 ani.

    • Existe si metode mai subtile: Trupe romanești de mercenari, fără sa lupte sub steagul României. Echivalentul omuleților verzi din Donbas.

  5. Mincinosi fara coloana nvertebrala macar sa isi asume, sclaveti

    • Zise molusca…

    • Singurul nevertebrat esti tu. Pardon, mai sunt vreo 3-4, mi-e scarba sa le pronunt numele.

    • ATENTIE! elena e trol/postac rus! Observati felul nefiresc in care potriveste cuvintele!

  6. G4 blochează cuvântul PACE?

    • Pregătirea unei OUG e inserată așa ca o remorcă la o știre ? Se poate face ceva că poporul să decidă dacă vrea să participe la distrugerea ( omo. rârea )oamenilor? Înțeleg că unii sunt obișnuiți cu moartea din jurul lor, alții și-au trăit traiul , și-au mâncat mălaiul (79 , 69 de ani (marii decidenți ai morții….)) dar eforturi pentru PACE se pot face ?

    • Dvs trolii putinisti blocati cuvantul pace, pentru ca faceti propaganda pentru razboi si pentru uresese.Nu credeti ca un efort minim pentru pace ar fi ca armata rosie sa inceteze agresiunea militara pe care a pornit-o, iar soldatii sovietici sa se intoarca in gaurile de unde au iesit? Cat despre participarea la distrugeri si la luarea de vieti omenesti, asta a decis marele popor rus, ala caruia ii plangem sportivii, ca nu-i sunt lasati sa participe la competitii.

  7. Pai cum, Doamne fereste sa facem si noi ceva in Moldova care este practic our backyard.
    O sa intre Rusia in Moldova iar dupa o sa exclamam toti „bai nu se poate asa ceva”.
    Stam cu mainile in san si ne uitam la ce se intampla in jurul nostru de parca suntem paralizati. Trebuiau trimise trupe in Moldova acum MULT, MULT timp. Pe langa asta, inca de la inceputul conflictului trebuia discutata cu Ucraina si guvernul de la Chisinau o mica „Operatie militara speciala” proprie in Transnistria. Treaba asta tine de securitatea nationala, daca nici macar aici nu suntem in stare sa gandim o boaba, atunci ne meritam soarta.