G4Media.ro

Guvernul britanic evocă posibilitatea confiscării vilelor oligarhilor ruși în scopul cazării refugiaților…

foto: captură video

Guvernul britanic evocă posibilitatea confiscării vilelor oligarhilor ruși în scopul cazării refugiaților ucraineni din calea războiului lansat de Vladimir Putin

Viceprim-ministrul britanic și ministrul justiției, Dominic Raab, a încercat să apere pachetul de sancțiuni al Marii Britanii de criticile conform cărora a fost mai slab și mai lent decât cel aplicat de Uniunea Europeană, relatează Huffington Post.

Ministrul Raab a spus că va anunța în curând planurile de a opri oligarhii aliați ai lui Putin să folosească sistemul de justiție al Marii Britanii pentru a reduce la tăcere criticii, jurnaliștii și universitarii din Rusia.

Și întrebat la postul de radio LBC dacă Marea Britanie ar putea confisca proprietăți deținute de elitele ruse ca pedeapsă pentru invazia Moscovei în Ucraina, Raab a spus: „Da, dacă avem dovezile și baza legală, atunci o vom face”.

Presat dacă va sprijini utilizarea acelor proprietăți pentru a găzdui refugiații ucraineni – așa cum a cerut ministrul pentru locuințe Michael Gove – Raab a răspuns: „Da, absolut.

„Ne uităm la totul pe rând, este un efort de echipă în întreaga guvernare, de la ministrul de externe și apărare până la Michael Gove și, desigur, prim-ministrul conduce acest efort cu vigoare”.

În ciuda presiunii politice, guvernul se confruntă cu întrebări cu privire la motivul pentru care proprietarul clubului de fotbal Chelsea și aliatul lui Putin, Roman Abramovici, rămâne nesancționat.

De asemenea, a fost criticat pentru faptul că a impus sancțiuni doar oligarhilor Alisher Usmanov și Igor Shuvalov abia aseară, când UE l-a sancționat pe Shuvalov din 23 februarie.

În mod similar, guvernul a fost, de asemenea, forțat să facă o întoarcere de 180 de grade în privința perioadei de grație de 18 luni pentru care a oferit-o inițial oligarhilor pentru a-și declara bunurile imobiliare, ceea ce a stârnit temeri că mulți își vor transfera banii de pe piața imobiliară din Regatul Unit și în refugii sigure în altă parte.

Dar Raab a spus că a fost o „diferențiere falsă” să sugereze că UE impus sancțiuni mai rapid împotriva Moscovei decât UK.

„Întrebarea nu este dacă sunt persoane fizice sau companii – este locul spre care se scurg banii”, a declarat Raab la BBC. “Am fost în avangarda acțiunii și, desigur, ceea ce este cu adevărat important este să acționăm în comun cu aliații noștri, europeni, americani și alți aliați NATO.”

„De exemplu, am sancționat mai multe bănci rusești decât UE, inclusiv Sberbank, care este cea mai mare bancă rusă. Am clarificat și am introdus măsuri pentru ca trei milioane de companii rusești să nu obțină împrumuturi sau să fie listate la bursa din Marea Britanie. Aceste măsuri – și fiecare țară are regimuri de sancțiuni ușor diferite – sunt toate menite să strângă lațul, dacă doriți, și să sugrume finanțele care alimentează mașina de război a lui Putin” a mai spus vice-prim ministrul Raab.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Am eu impresia sau englezii/britanicii s-au trezit si sunt iar pro-UE?

    • Poate ca britanicii s-au trezit mai devreme… cand au iesit din UE…
      Dupa logica ta, Taiwanul, Australia si Noua Zeelanda, care aplica si ele sanctiuni Rusiei, sunt pro-UE, iar tarile care nu aplica asemenea sanctiuni – sunt anti-UE???

    • Stai liniștit, arunca o petarda, ca oligarhii sa între în panica. Dacă yahturile pot pleca în alte tari, casele rămân. În felul asta, oligarhii vor vinde proprietăți la juma de preț, iar englezii vor profita din plin.
      Tradus, asta înseamnă „Drughi, luați ceva bani pe ele pana nu vi le confisca!”

    • PRO UE, anti UE or fi. Doar ca sunt în NATO, clar?

  2. de parca nu era evident, toti banii si toate averile acestora vor fi puse la dispozitia urainenilor!

  3. Ar fi fain sincer :))))

  4. proprietatea privita nu mai este protejata de nicio lege in UK?

    • lasa ca este protejata de rusi…

    • așa-i că vă ofticați? pai Putin mai respecta ceva? când amenință ca da cu nucleare si prăduiește cea mai mare centrală nucleară din Europa?
      te-ai găsit tu apărător de oligarhi cocalarii de la est.

    • Deci legile democratice sunt bune când le convine rusofililor !
      Să vorbești de proprietatea privată a rușilor, când Putler a distrus și distruge blocuri, poduri, muzee a căror valoare probabil depășește PIB-ul unei țări jalnice ca Rusia, asta însemnă să fii mujic.

  5. Evoca… posiblitatea… vorbe goale. Sa treaca legea care le permite sa monitorizeze posesiile detinute prin offshore si sa treaca la confiscat. Pana atunci e gargara

  6. Ce-au inceput sa sara trolii si sa ceara respectarea legilor. Pai tovarasi, conducatorul vostru suprem n-a respectat legea cea mai importanta: granitele de dupa al doilea razboi mondial nu se mai modifica.

    Nu prea va mai merge ca voi sa faceti ce aveti chef dar occidentul sa isi respecte toate legile. Si din cauza asta cam muriti de ciuda. Lasa, o sa va obisnuiti.