G4Media.ro

Guvernul cere în instanță deposedarea lui Ion Iliescu de titlul de luptător…

sursa foto: Agerpres.ro

Guvernul cere în instanță deposedarea lui Ion Iliescu de titlul de luptător cu merite deosebite în Revoluția anti-comunistă din 1989

Secretariatul de stat pentru revoluționari, structură subordonată Guvernului, a decis să ceară în justiție retragerea certificatului de luptător cu merite deosebite în Revoluția anti-comunistă din 1989 atribuit fostului președinte Ion Iliescu, potrivit unei decizii oficiale postate pe site-ul instituției.

Decizia a fost luată de comisia abilitată din cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist la data de 31 mai 2022. Pasul următor este deschiderea unei acțiuni în instanță, singura abilitată să decidă retragerea titlului acordat lui Iliescu.

Instituția guvernamentală condusă de Irina Leulescu vrea să îi retragă titlul lui Ion Iliescu pentru că acesta a deținut funcții de conducere în aparatul de stat comunist, în condițiile în care legea 341/2004 nu permite acordarea acestei calități persoanelor cu astfel de funcții.

Ion Iliescu a fost membru al comitetului central al Partidului Comunist Român (PCR) și șef al Uniunii Tineretului Comunist (UTC).

Citește aici decizia integrală a Secretariatului de stat pentru revoluționari

Foto: Ion Iliescu în sediul TVR în timpul Revoluției din decembrie 1989 (sursa: Agerpres)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

33 comentarii

  1. Într-o țară normală, Iliescu ar fi înfundat pușcăria pentru trădare. Dar românii sunt un popor de sclavi, care înghite orice și nu votează.

    • ba voteaza, dupa cum le spune primaru’ sau dupa care partid da mai multi mici si bere la serbarea campeneasca

    • @ Vladimir putinnn,
      Într-o țară normală Iohannis nu ar fi ajuns președinte

    • Și dacă votam usr scăpăm de sclavie? Dacă nu ați fi plecat de la guvernare, am fi ajuns sclavi sexuali!

  2. In sfarsit!

  3. Dupa 31 de ani ma c-ac pe deposedarea voastra

    • De regulă, Iliescu a câștigat totdeauna la noi în justiție. Riscă să aibă necazuri cu certificatul de revoluționar mai degrabă Ciolacu.

    • @Camelian: 🙂 🙂 Bine zis! 🙂 🙂

  4. Stat eșuat acaparat de găștile de interese cu girul celui mai mare șarlatan care a mințit și furat voturile la 6 milioane de români. O escorie ordinară nici scuipatul nu merită acest infect

  5. apa de ploaie .. iliescu la cei 92 ani mai mult ca sigur e total indiferent .. va fi o „mare” victorie a guvernului

  6. Ura !!! Nu mai pot de bucurie !!!
    Nea Nelule, nu-i așa că te superi puțin și mata și dai din gușă tot ce știi despre PSD, cum ai închis mata ochii ca să poată fura miliarde , cum au schimbat urnele cu buletine de vot în miez de noapte, cum s-a votat în procente de 130% in Unitățile Militare !?

  7. Guvernul a rezolvat toate problemele țării,rămânând doar carnetul lui Iliescu.Trebuiau deființate toate aceste titluri ,deoarece n-am avut niciun revoluționar în Romania.Eventual să-i felicităm pe turiștii KGB-iști.

  8. Dar cu acuzarea şi pedepsirea pentru crimele ordonate în timpul loviturii de stat, ce se mai aude?

  9. dar încă mai trăiește scârba 🙁
    și cu o pensie frumușică din banii noștri.

    • ce zici tu e adevărat, dar hai sa privim din toate unghiurile (istoriei): a pus umărul la instaurarea democrației în Romania – democrație care nu avea cum să fie perfecta ( el comunist fiind). De aceea azi îl poți înjura liniștit, fara teamă că vei pati ceva.

  10. Cand va aud cu lovitura de stat, imi vine sa vomit pe voi. Nu a fost lovitura de stat, asta e doar in capul vostru si propaganda fostei securitati (Serviciile Secrete actuale) si voi puneti botul. A fost revolutie impotriva regimului lui Ceausescu pentru toate atrocitatile facute, ca a venit linia 2a a PCR in fata, e problema poporului de atunci care au vrut sa schimbe regimul dar au ales tot comunistii la putere (FSN). Si din linia a2a, au devenit mari politicieni si afaceristi.

  11. dar faptul ca se stia cu juma de an inainte ca va fi „revolutie” cum se cheama?? ca din prima secunda au aparut in fata „oamenii de bine” cum se cheama? ca stiau ce si cum, ca nu s-a tras unde erau ei etc etc cum se cheama?
    a fost o lovitura de stat bazata pe faptul ca lumea va iesi masiv in strada (si a iesit), asa ca poti sa vomiti cat vrei, o faci degeaba. aveau nevoie de legitimitate, de aia au si murit unii complet degeaba. degeaba nu in sensul ca au murit pt nimic, ci ca se puteau evita acele morti fara probleme.

  12. Tarziu si putzin

  13. Astia care cer deposedarea de titluri sa mai astepte!
    Eu am cerut deposedarea sufletului sau pacatos de trupul stafidit ca o smochina si pana acum, nimic!
    Am vorbit personal cu cernita verisoara a lui Scara, i-am spus „pune-l in capul listei, e depasit demult” dar ea niente, nada!
    Trebuie sa-l iau pe inventar, tin un loc rezervat doar pentru el, un cazan de lux, cu vedere la focul Gheenei da’ mai sunt si altii interesati. Uite, bunaoara ieri Talpa Iadului m-a intrebat ce am de gand cu cazanul ala ca l-ar vrea pentru Putin, vine curand sa se cazeze iar purgatoriul e super-aglomerat…

  14. Gem pe paine,cerificatul! Deposdati-l de vila din Primaverii unde sta moka de 100 de ani ban di tul!!!

  15. Certificatul de revoluționar să fie retras la toți membrii PCR.

  16. Ala care ia bani de la stat ca a fost mare revolutionar?!?un revolutionar e un om cu caracter,nu lacusta!sa ia bani urmasii celor morti in revolutie si cei raniti,nu leprele care au facut revolutia la televizor!

  17. Prea putin mai conteaza, acum. Multi oameni au murit, din ’90 incoace, convinsi fiind ca omul e un erou. Si multi l-au votat.
    Decuplarea lumii occidentale de rusia si de fantosele sovietice trebuie sa fie totala.

  18. Ati observat ca multi dintre marii lideri ai Romaniei nu au dus-o prea bine dupa ce au fost la putere? Antonescu, Coposu, Maniu, Ceausescu, Iliescu, Nastase, Basescu, … lista e lunga

    Noi i-am pus acolo, noi le dam in cap.
    Oare cum ne defineste pe noi ca popor acest lucru.

    Nu poti sa nu te intrebi care va fi soartea actualului sef al statului. 🙂

    • Și a camarilei lui de „civili” care au nenorocit justiţia, au devalizat ţara și vor să ne facă Rusia.

  19. Drujbarna voia să defrişeze pădurile din 89!

  20. piesa asta este hit dan spataru n-a murit.nu aveti ce face iliescu place. iliescu apare soarele rasare.

  21. Am iesit in strada sa l dam Jo’s pe Ceausescu,si l au ales pe catelul lui ,pe iliescu.
    Bolsevic sovietice
    Sa de a si toti banii inapoi

  22. O mare greseala care va fi pusa in spatele PSD .
    Decizia de retragere.a titlului de luptator cu merite deosebite al revolutiei, dlui Ion Iliescu, de un organism subordonat guvernului, ATENTIE, guvern in coalitie cu majoritate PSD, si cu lider al coalitiei dl Ciolacu, va produce o antipatie la foarte multi simpatizanti PSD pt PSD si dl Ciolacu . Va avea ca efect scaderea PSD si a dlui Ciolacu .
    Antipatia se poate sesiza f usor, la discutii cu simpatizanti vechi ai PSD , foarte putini din ei, sau deloc agreind aceasta decizie .