G4Media.ro

Guvernul dezbate azi, în primă lectură, Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă

sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu

Guvernul dezbate azi, în primă lectură, Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă

Guvernul a anunţat că se va reuni vineri, în şedinţă, pentru a dezbate, în primă lectură, Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă, transmite Agerpres.

O şedinţă de lucru pe tema PNRR a avut loc miercuri la Palatul Cotroceni, unde şeful statului, Klaus Iohannis, i-a convocat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

La finalul reuniunii, preşedintele a anunţat că s-a convenit asupra Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care urmează să fie supus aprobării Guvernului şi, ulterior, transmis Comisiei Europene pentru negociere.

„Cele circa 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin acest plan reprezintă o şansă majoră pentru dezvoltarea României, o oportunitate care va permite economiei, dar şi societăţii româneşti o rezistenţă sporită în cazul unor viitoare crize. Totodată, este important să înţelegem că acest plan, prescurtat PNRR, ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâţia ani, reforme care vor îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a fiecărui român, prin dezvoltarea şi modernizarea activităţii în sănătate, în economie, în educaţie şi în administraţie”, declara Iohannis.

Citește integral – VIDEO Iohannis: PNRR ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâția ani, care vor îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărui român

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Dezbate!
    Dezbate!
    Degeaba!
    Nu au proiecte pentru PNRR!
    Acum 2 luni Autostrada Moldovei era absența din program!
    Si metroul de la Cluj!
    Si Spitalu lRegional!
    Ciudat peste noapte s-au integrat in acest faimos PNRR!
    Obiectivele trebuiesc livrate pana in 2026!
    Cine poate crede?
    Nu se vor realiza decat POATE asa niste cioturi de Autostrada sau vreun depou de metrou!
    Pana in 2026 vor mai fi 3 guverne pe putin de la Marea Coalitie!
    Plus cel care va castiga alegerile din 2024!
    Pandemia nu e luată in calcul!

    • Buna!
      Planu asta de redresare e asa cum e pt ca nici primarii sau autoritatile locale NU au idei… nu au avut idei de mai bine de 30 de ani!
      Singura idee a fost da si mie da si mie ca „vad eu ce fac cu banii”. (adica ii impart cu clientela personala si oamenii nu vad nimic de calitate/importanta locala/regionala/nationala niciodata!).
      Daca citesti comentariile oamenilor pe paginile media observi ca exista o confuzie generala. Oamenii de rand nu inteleg faptul ca banii UE nu se DAU asa „da si mie da si mie” ci se ALOCA pe proiecte CONCRETE!
      Un alt lucru de observat este ca deja au iesit postacii la inaintare cu tot felu de minciuni si sloganuri cum: „nu se poate face autostrada x/y pt ca se face metrou la Cluj/ce le trebuie metrou la aia/nu se fac spitale pt ca motive bla bla bla” sau alte baliverne de genul acesta!
      Oamenii NU inteleg ca NU exista ALTE proiecte concrete!… de 30 de ani nimik concret in Romania…. si autoritatile locale au o mare parte din vina!!! (parerea mea)!

  2. Într-o țară normală, această „dezbatere” trebuia să fie transmisă integral în direct de televiziunea publică, dar în Romanica lucrurile se desfășoară confidențial! Ce să ceri unui stat eșuat și antidemocratic?!

    • Da’ cine zice ca asta-i o tara normala?!!! Planul acesta este numai o „comedie” in citeva episoade:

      1. Se inventeaza ceva proiecte …. cu impact popular (vezi metrou la Cluj, autostrada verde in Moldova etc)

      2. Se face tam-tam serios, se include, se dezbate, se inveteaza chiar cuvinte si sensuri noi pe tema acestor proiecte.

      3. Se fac studii serioase de prefezabilitate si fezabilitate scuuumpe.

      4. Vin banii. Se achita studiile, se incaseaza comisioanele.

      5. Se sapa citeva santuri siii,

      6. Vine anul 2026. Stop joc!

  3. Președintele a omis că PNRR trebuie și ratificat, adică votat, de Parlamentul național?! Sau o fi convenit cu Bruxelessul să i-l accepte fără, că e el smecher?!

  4. Unii ne tin de vorba cu planul de Relansare si Rezilienta iar altii ne talharesc si fura de ne usuca.