Guvernul modifică organizarea mai multor instituții și OUG-uri/ Printre acestea, Administrația Fondului de Mediu și Consiliul Legislativ condus de Florin Iordache
Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de vineri, un proiect de lege privind modificarea Legii pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ (CL), prin care se propune completarea atribuţiilor Consiliului în sensul publicării versiunii consolidate a unui act normativ modificat sau completat, pe site-ul CL, după intrarea în vigoare a a actului de modificare.
Astfel, prin proiectul de lege se propune modificarea Legii nr. 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, precum şi a Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative.
Urmează să fie aprobat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru Mediu.
Prin proiectul de act normativ se propune, între altele, introducerea în cuprinsul OUG nr.196/2005 a unei prevederi potrivit căreia Administraţia Fondului pentru Mediu „gestionează sisteme informatice care permit monitorizarea tranzacţiilor cu deşeuri pe teritoriul naţional”, în scopul eficientizării acestei activităţi şi a verificării corectitudinii tranzacţiilor cu deşeuri pe teritoriul României.
Totodată, printr-o altă modificarea propusă se stabileşte că Administraţia Fondului pentru Mediu este „agenţie de implementare a proiectelor/structură de implementare pentru obiective de investiţii din cadrul componentelor Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, în numele beneficiarilor”.
În şedinţa Executivului vor fi aprobate, printr-o hotărâre, Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 105/2022 privind aprobarea continuării Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.
Printr-un alt proiect de hotărâre, Guvernul va aproba şi Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.
Pe agenda şedinţei de Executiv figurează şi un memorandum având ca temă aprobarea Foii de parcurs privind implementarea metodologiei BIM (Building Information Modelling) la nivel naţional în proiectele de investiţii finanţate din fonduri publice din sectorul construcţiilor, conform Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 – Valul Renovării.
Măsura este prevăzută ca jalon în cadrul PNRR şi vizează realizarea unui cadru normativ simplificat şi actualizat care să sprijine implementarea investiţiilor în tranziţia către clădiri verzi şi reziliente.
sursa: Agerpres.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank