Guvernul Orban vrea să reintroducă masteratul la distanță, în anul în care pilotează masteratul didactic pentru profesori / Plus: Toate prevederile pentru mediul universitar dintr-un nou proiect de OUG care modifică Legea educației
Guvernul Orban vrea să reintroducă masteratul la distanță, în contextul în care legea permite în prezent doar masterate cu frecvență și cu frecvență redusă. De remarcat că propunerea de a reveni la masterate la distanță – tip de învățământ care a atras pentru multe universități eticheta de “fabrici de diplome” – vine în același an în care Executivul pilotează masteratul didactic ca rută de formare a viitorilor profesori.
În plus, masteratul la distanță nici măcar nu ar respecta obligația existentă în lege pentru studiile de licență la distanță – de a avea același program acreditat deja, la forma cu frecvență.
Masteratul la distanță este prevăzut într-un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) lansat în dezbatere de Ministerul Educației. Proiectul de OUG modifică legea educației în 10 puncte, dar aduce și alte schimbări în afara celor la lege.
În ceea ce privește propunerile de modificare referitoare la învățământul superior, Ministerul Educației le dă universităților posibilitatea să organizeze online examenele de finalizare a studiilor de licență, de masterat sau a programelor de studii postuniversitare, susținerea tezelor de doctorat, susținerea tezelor de abilitare – pentru anul universitar 2020 – 2021 – “în situația limitării sau suspendării activităților didactice”.
Universitățile vor folosi “metode didactice alternative de învățământ” până la începutul anului universitar 2021 – 2022, dacă se suspendă cursurile față în față. “Cadrele didactice raportează, la finalul fiecărei luni, în cadrul fișelor de pontaj, către responsabilii desemnați de conducerea facultăților/departamentelor, aspectele specifice pentru activitatea desfășurată prin intermediul platformelor on-line”, prevede proiectul de OUG.
În această toamnă, admiterea la facultate, masterat, doctorat sau la postuniversitar “se poate desfășura și prin intermediul platformelor mijloacelor on-line”.
Foto: Pexels.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii