G4Media.ro

Guvernul prognozează un deficit bugetar de 3,6% din PIB pentru anul viitor…

Sursa foto: Pexels

Guvernul prognozează un deficit bugetar de 3,6% din PIB pentru anul viitor și de 3,34% din PIB pentru 2021

Deficitul bugetar prognozat de Guvern pentru anul 2020 este de 3,6% din PIB, iar pentru 2021 acesta scade la 3,34% din PIB, potrivit proiectului legii plafoanelor bugetare.

Cheltuielile de personal vor fi de 9,7% din PIB pentru anul viitor și ar urma să scadă la 9,4% din PIB în 2021.

Plafonul privind datoria publică pentru sfârșitul anului 2020 este de 40% din PIB.

Bugetul pe anul 2020 a fost construit pe o țintă de deficit bugetar cash estimată la 3,60% din PIB și deficit ESA estimat la 3,58% din PIB, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Legea prin care sunt stabilite plafoanele bugetare pentru anul 2020 a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.

Proiectul a fost adoptat, marți seara, de Guvern și va fi trimis astăzi Parlamentului pentru angajarea răspunderii Executivului. Acest act normativ este esențial pentru aprobarea bugetului de stat pe anul 2020.

Citește și

Guvernul trimite astăzi Parlamentului cele trei proiecte pe care vrea să își angajeze răspunderea

Sursa foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Adica, hai sa profitam de cretinismul psd si sa spargem plafonul! Bai domnilor-tovarasi, gindirea asta „astia-s prosti, putem zice orice ca nu inteleg nimic” nu cred ca va va duce prea departe.

    • Așadar PSD a scăzut datoria publică de la 37% la 35% , iar PNL spune că va urca la 45% ! Dragnia e de vină !
      ????

  2. Aud ca se pregateste asumarea raspunderii guvernului pe abrogarea OUG 114 cu exceptia masurilor pentru sectorul de constructii…
    Intreb, cum zic unii, „pentru un prieten” care are credite, inseamna ca pica si ultima reglementare privind ROBOR pentru sistemul bancar si se revine la forma veche a lui?!
    Daca da, inseamna ca prieteul meu a belit-o?!

  3. De la 2,8 deficit, in doua luni sa se ajungă la 4,3…nu cumva înseamnă sabotaj? Cifrele nu sunt scoase din sacoșă! Vai de Romania cand leprele duc frâiele țării. Parcă bugetul țării e jucat lapacanele. Ce stat e asta când banii necheltuiti de la educație, infrastructura..etc sunt împinși spre serviciile secrete? Ne întoarcem spre securismul comunist?! Atunci în România se mai construia ceva, azi cotizam străinilor…iar romanii dansează Lambada! Bravos Națiune! Să trăiți bineee!

    • 2,8 al PSD era un deficit mincinos, unul care ascundea multe datorii neplatite (unele cu anii!).
      6 elemente bombă care au dus la acest deficit REAL de 4,4% PIB:
      1. Guvernul a decis plata restanțelor de 4 miliarde ale statului la TVA de rambursat;
      2. Guvernul a decis plata facturilor restante la investițiile locale executate: 1,8 miliarde de lei;
      3. Guvernul a decis plata concediilor medicale neplătite de stat de ani de zile: 1,2 miliarde;
      4. Din finanțarea creșterii pensiilor lipseau 2,2 miliarde de lei: pentru luna decembrie nici nu era prevăzută cheltuiala în buget;
      5. Guvernul a decis plata drepturilor câștigate în instanță împotriva statului;
      6. ”Gaura” bugetară a anului 2019 cu care România a intrat încă din prima zi a anului 2019.
      https://cursdeguvernare.ro/cele-6-bombe-care-au-aruncat-in-aer-deficitul-pe-ultima-suta-de-metri.html?fbclid=IwAR14nkiy2P4u32UFhkWWToSIQfMN_w4f5NhnsYpzpcfurG_B8YyBsN4AoCc
      Deci, guvernul asta n-a inventat nimic, doar a adus la lumina si la zi, tot ce vechiile guverne ascunsera sub pres sau prin sertare.
      Practic, au fost 3 ani de minciuni bugetare. Au crescut salariile bugetarilor, da, dar nu din cresterea economica ci din banii de investitii in infrastructura (scoli, spitale, autostrazi) si taxe aplicate firmelor din energie (care au condus iar la amputari de investitii esentiale).
      Dar, urmeaza calendarul legii pensiilor (pana in 2022), cu sume incredibil de mari, un veritabil Caritas. Nu exista un profet sa inmulteasca banii precum painile si pestii din Biblie; mai ramane varianta tiparnitei, dar ne-am intoarce in anii 90.

    • ulise, nu va mai chinuiti cu ei, pentru ca sunt fixisti! Daca vor sa se informeze si sa afle, au de unde, nu e nevoie sa-i luminam noi pe giboni! Ne pierdem timpul cu ei!