G4Media.ro

Guvernul reia subiectul restructurărilor din sistemul bugetar. În noiembrie 2019 erau 1,3…

sursa foto: Radu Badoiu

Guvernul reia subiectul restructurărilor din sistemul bugetar. În noiembrie 2019 erau 1,3 milioane de angajați în sectorul public, astăzi sunt tot atâția

Pentru diminuarea deficitului bugetar, o soluție o constituie restructurările din sistemul insituțional de stat, a afirmat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, la Digi24.

Acesta a explicat că tema a fost abandonată pentru moment din pricina epidemiei de Coronavirus, dar că subiectul va fi reluat în cel mai scurt timp, mai cu seamă că promisiunile privind restrcuturărilor din sistemul bugetar s-au făcut încă din momentul în care PNL a preluat guvernarea.

Numărul celor angajați în sectorul public în noiembrie 2019 era de 1,3-1,4 milioane. E în continuare la același nivel. A apărut criza sanitară COVID, a fost nevoie ca Guvernul să se concentreze pe alte priorități, pentru salvarea vieții și sănătății populației și acest lucru s-a făcut și cu un necesar de resurse financiare și umane suplimentar”, a spus Dancă. 

Șeful Cancelariei premierului a întărit că obiectivul restructurării aparatului bugetar nu numai că este absolut necesar, dar că el „va fi făcut”.

„Având în vedere necesarul de cheltuieli bugetare, care a crescut enorm ca urmare a cheltuielilor făcute cu criza sanitară și a cheltuielilor făcute pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor, veniturile, toate măsurile de sprijin pe care le-am adoptat în această perioadă, vor reclama în perioada următoare, pentru anul următor, o ajustare a deficitului bugetar care trebuie făcută inclusiv prin restructurarea aparatului bugetar”, a mai spus Dancă la Digi24.

Sursa Foto: gov.ro/Radu Badoiu

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Votez PNL la urmatoarele 10 alegeri de acum incolo daca chiar fac treaba asta si daca nu cresc pensiile de la 1 sept.

    • EI, NU TE ENTUZIASMA PREA TARE: AU MAI SPUS SI, BRUSC, SI-AU AMINTIT CA… NU E O PRIORITATE! GARANTEZ CA NU SE VA INTIMPLA NIMIC IN ACEST SENS CI, POATE, IN SENSUL CRESTERII APARATULUI BUGETAR! STITI, LIPITORII DE AFISE TREBUIE GRAS RECOMPENSATI!

    • Asta nu e guvern liberal. E guvern pesedist sub acoperire. E varianta B. Pnl=psd nu a vrut niciodata sa restructureze aparatul bugetar. Niciun guvern nu vrut sa restructreze aparatul bugetar.Orice partid a venit la putere, a inceput sa toarne pomeni electorale in capul bugetarilor, in speranta ca acestia ii vor vota pe ei. Asa gandeste si iohanis si guvernul actual. Acum cand au vazut ca scad in sondaje, s-au gandit sa promita iar restructurarea, in speranta ca isi vor apropia iar fostii simpatizanti. Iar bugetarilor, le spun, prin cai de informare interne, ca nimeni nu va fi dat afara. PNL NU VA RESTRUCTURA NICIODATA APARATUL BUGETAR. Sefii pnl sunt toti bugetari din familii de bugetari cu soti/sotii, frati, cumnati, fii si fice bugetari.
      Atata timp cat nu vor fi facute publice LISTELE OFITERILOR DE SECURITATE CARE AU RACOLAT INFORMATORI, CU NUME, PRENUME, ADRESA, OCUPATIA ACTUALA SI TIPURILE DE PENSIE PE CATE LE IA, atata timp, romania este o ȚARĂ COMUNISTA, CONDUSA IN CONTINUARE DE SECURITATEA CEAUSISTA, PRIN INTERMEDIUL FORMELELOR PE CARE LE ARE ASTAZI SECURITATEA CEAUSISTA, SI ANUME c.n.s.a.s. si i.i.c.m.e.r.-ul infiintat de COMUNISTUL MARIUS OPREA, cu scopul a arunca praf in ochii cetatenilor, incercand sa creeze impresia ca tortionari comunisti au fost numai in ani 40-50. Realitatea e ca cei mai multi si feroce tortionari au fost pana in 1990. Multi tortionari au astazi 50-60 de ani si au pensii speciale si/sau functii de conducere. Multi fiind mult mai tineri ca dinca sau ca ,,profesorul de educatie sexuala” de la valcea.
      Dovada a faptului ca revolutia a fost confiscata se securistii ceausisti si ca toate guveenele de pana acum au fost continuatorii securitatii ceaușiste, e faptul ca nu a fost desconspirat niciun securist care a racolat informatori iar in plus, securistii ceausisti, militienii ceausisti si militarii care au tras in popor la revolutie iau in prezent pensii speciale

  2. dornenii si tudoreii au mai multe pensii pe langa mai multele salarii. oare reusesc sa-si numere banii ? dar dupa ce or sa le creasca ?
    Cea mai mare pensie de romania a trecut de 100000 de lei pe luna ?

  3. Asta nu e guvern liberal .

    • E guvern leberal sau pesedist, nu e mare diferență!

  4. Digitalizare si eliminarea pilelor din institutiile publice. Mai cautati pe la protectia copilului..e plin de PSD-isti pe posturi caldute.

  5. Buna seara!Trebuie sa-i scadeti pe cei pe care i-a dat Grindă afară de la ministerul dezvoltării și pe cei pe care i-a desființat Catu la departamentul juridic al finanțelor!!!Apoi sa-i adunați rudele lui Grindă ,Tătaru,Danca și alți consilieri ai premierului de la terase(pe care le-au angajat recent!!)!!!!Deci,cred ca nu aveti șanse sa-i votați în următorii 10 ani….o sa va dezamăgească!!!!

  6. Vezi că ai uitat-o la numaratoare pe nepoata lui Marcel Ciolacu, tocmai a cocotat-o unchiul prin ICR.

  7. PNL se face că lucrează pe acest subiect. Cel puțin jumătate dintre ei ar trebui dați afară, fișa postului modificată și cerințe mai mari la angajare, fără 1001 sporuri pentru te miri ce. Dar nu va face nimic, va amâna până după alegeri, apoi vin alte alegeri și tot așa.

  8. Fotografie de excepție! Nu stiu ce le arată Dl Orbán pe hârtie dar toti și-au pus masca de protecție!

  9. Așa au promis de la început cu restructurarea aparatului de stat , dar nimic , au promis eliminarea pensiilor speciale, eradicarea coruptiei combaterea evaziunii fiscale ei la fel promisiuni neonorate. Acum ca vine campania electorală si scade PNL in sondaje aruncă praf in ochi votanților. Singurul care a avut sânge in instalație sa taie salariile la bugetari a fost Basescu iar de acum încolo nimeni nu mai are curajul sa se ia de bugetari după ce a pățit PDLul.

    • Gigel, ai dreptate. Doar ca p.d.l. nu a pierdut alegerile pentru ca a da afara buugetari si a taiat salariile bugetarilor. El a pierdut pentru ca a mărit tva-ul, pentru ca a vrut sa taie/impoziteze si pensiile mici si datorita campaniei nesimtite si deșănțate si de prost gust de preamarire si ridicare in slavi a nulitatii pe nume elena udrea

  10. Gigel, ai dreptate. Doar ca p.d.l. nu a pierdut alegerile pentru ca a da afara buugetari si a taiat salariile bugetarilor. El a pierdut pentru ca a mărit tva-ul, pentru ca a vrut sa taie/impoziteze si pensiile mici si datorita campaniei nesimtite si deșănțate si de prost gust de preamarire si ridicare in slavi a nulitatii pe nume elena udrea

  11. Prioritatea numarul unu este reforma administrativă. Nu este normal să existe comune cu o populație de sub 5000 de locuitori. Comasați comunele și județele, digitalizați la maxim administrația locală și veți scăpa de cel puțin 100000 de bugetari.

    • Corect.
      Eu de mult am atras atentia pe aici.
      New York- 11 mil loc- 1 primar-51 consilieri.
      Paris – 20 mil loc – 1 primar- 146 consilieri.
      Bucuresti – 2 mil loc – 7 primari – 246 consilieri.
      Comuna cu 2500 loc – 1 primar – 15 consilieri.
      In Germania orasele cu 10-15 mii loc au 6-7 consilieri care lucreaza fara salariu.Fiecare isi vede de meseria lui, pompier,veterinar,profesor….
      Nu 100 000 de bugetari am reduce , ci 500 000.
      Regionalizare.Una e sa ai 8 Consilii regionale si alta este sa ai 42 Consilii Judetene.

    • 500000, nu. Cu siguranță nu. Mai e o problemă:învățământul. De ce se încăpățînează să țină deschise școli în care sunt câte 3, 5,8 elevi intr-o clasă când s-ar putea foarte bine introduce autobuze școlare care să-i ducă pe elevi în școlile mai mari, cele din resedintele dr comună de exemplu. De ce să ai 41 de DSP-uri, prefecturi, ANIF-uri, OCPI-uri etc. când ar putea exista doar câteva astfel de instituții regionale. De ce nu se redimensioneaza învățământul universitar după nr. actual de absolvenți de liceu. Ar trebui păstrate doar universitățile din centrele mari, cele cu istorie și care performeaza, nu câte o universitate se stat în fiecare municipiu reședință de județ. De la 1.3 milioane de bugetari am putea ajunge lejer la maxim 0,8.

    • Foarte corect!

  12. „Numărul celor angajați în sectorul public în noiembrie 2019 era de 1,3-1,4 milioane. E în continuare la același nivel.”
    Cifre absolut inexacte si mai mult, ma uimeste cu cata lejeritate vorbeste despre „1,3 – 1,4 Milioane”, niciodata un PATRON care PLATESTE Salariile NU va vorbi atat de usor, adica va STI foarte BINE CATI Angajati are, pentru ca STIE CATI Angajati PLATESTE cu BANII Firmei lui!
    Danca TREBUIA sa STIE foarte bine, exemplu: „La Data de 1 Februarie 2020 numarul TOTAL al angajatilor Platiti din BANI Publici(adica Angajat la Stat!) a fost de ….”
    Habar NU au!
    Se vede ca astia NU au platit niciodata un Salariu unui angajat macar, NICI UNUL dintre politrucii Romaniei NU stie ce inseamna sa PLATESTI Salariul unui angajat, la Stat fiecare isi primeste Salariul, in timp ce la Privat GRIJA unui Patron sa aiba disponibili BANII pentru PLATA Salariilor fiecarui Angajat e uriasa!(un Patron are nevoie de fiecare Angajat, asa ca TREBUIE sa il plateasca, cat timp are nevoie de el, de aici GRIJA Uriasa!)
    Statul roman NU cunoaste Numarul exact al Angajatilor PLATITI din BANII publici, e jenant sa auzim un oficial vorbind despre „1,3 – 1,4 Milioane”, cand FIECARE Angajt inseamna BANI PUBLICI despre care guvenantii trebuie sa STIE foarte bine unde se duc si de ce se duc, ce FACE acel Angajat al Statului!
    In 12 Aprilie 2020, intr-un interviu la Digi 24, Violeta Alexandru Minsitrul Muncii a declarat, senina nevoie mare, ca Statul roman NU stie cati Angajati are la nivel central si local:
    ”N-am ştiut NICIODATA câţi angajaţi sunt în sectorul public. Nu există o centralizare la nivelul ţării cu privire la toţi angajaţii din toate primăriile, din toate consiliile judeţene, toate prefecturile, toate companiile”, a spus ministrul.
    In 14.04.2020 la ADEVARUL LIVE ea a spus ca pe Site-ul Minsiterul de Finante e afisat Numarul Posturilor ocupate din Institutiile publice si inseamna ~1,2 Milioane angajati la care se adauga Angajtii din Institutiile de forta(necuprinsi la MF!): MAPN si Servicii, inseamna un TOTAL de 1.700.000 angajati PLATITI din BANI Publici!
    Intr-adevar Site-ul MF afiseaza acum pe Luna Martie 2020, Numarul posturilor ocupate in Institutiile publice si e 1.248.057.
    https://www.mfinante.gov.ro/pagina.html?categoriebunuri=numar-salariati-bugetari&pagina=domenii&menu=Buget

    Ma indoiesc ca vor face o RESTRUCTURARE reala a aparatului de stat, pe criterii de EFICIENTA si care sa aiba EFECTE reale, CINE sa o FACA, TOATE Minsiterele sunt populate cu clientela politica de 30 de ANI, ma tem ca va fi varza, precum s-a intamplati zilele trecute la Minsiterul Dezvoltarii, unde Minsitrul „grinda” s-a apucat de RESTRUCTURAREA Ministerului si a iesit varza moldoveneasca!
    Restructurarea inseamna OAMENI Competenti care sa gandeasca Structura Minsiterului respectiv si Obiectivele urmarite: Grinda si-a populat Ministerul cu toate rubedeniile si apoi a vrut sa-i dea afara pe ceilalti!
    Gasiti pe internet povestea penibila!

  13. G4media, unde e postarea mea?
    De ce naiba cenzurati?!
    Rusine!

  14. In timp ce la televizor, dl Danca ne vorbeste frumos despre „restructurarea din sistemul bugetar:
    „Numărul de bugetari a crescut în plină pandemie.
    Numărul de posturi ocupate în instituțiile și autoritățile publice a crescut și în luna martie, astfel că totalul de la schimbarea guvernului PSD cu un executiv PNL, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, a ajuns la un plus de 12.268 de posturi.
    Totalul Angajărilor este mai ridicat decât reflectă numărul de posturi ocupate, indicator Raportat de Ministerul Finanțelor, întrucât acesta nu evidențiază impactul posturilor eliberate prin pensionări, demisii sau demiteri, fiind cunoscut că la schimbările de guverne sunt înlocuite de foarte multe ori conducerile instituțiilor publice chiar și la eșaloane inferioare.”
    Uite mai jos Evolutia Numarului de posturi Ocupate in Adminsitratia publica, asa cum a aparut Luna de Luna pe Site-ul Ministerului de Finante(azi, apare numai pe Luna Martie 2020, pe Luna Aprilie NU au actualizat desi au Publicat Executia bugetara pe Aprilie, iar pe Lunile anterioare Documentele au disparut, eu le-am salvat si cand vreau sa le deschid apare „Document lipsa”, acum am inceput sa le NOTEZ undeva):
    https://newsbv.ro/2020/05/12/numarul-de-bugetari-a-crescut-in-plina-pandemie/
    Dle Danca, asa arata „restructurarea” la PNL, cu CRESTERE a Numarului de Angajati in Institutiile publice in 7 Luni cu peste 12000 de oameni?!

  15. Acum PNL si PSD sunt in cardasie, ce este la TV e sa pastreze aparentele.
    Dupa alegeri, poate, o sa desfiinteze ca sa reinfiinteze prin reorganizari si schimbari de denumiri de institutii.
    Aparatul de stat e intesat de „angajati” ce au firme, asociatii, fundatii, terenuri (pe care pretind ca le lucreaza sa primeasca subventiile) si asa iau bani de la stat cu 10 maini.
    Doar cu activitati de interes personal se ocupa in timpul programului.
    Regionalizare, in alt secol sau mileniu, sunt prea multe posturi caldute unde nu trebuie sa raspunzi de nimic ca sa incasezi salariul.
    1,3 milioane de angajati bugetari asigura o parte din bugetul de pensii cu asa o „anvelopa salariala”.
    Cand vor gasii bani de pensii in alta parte o sa reduca si aparatul, aparatul sistemului bugetar umflat de PSD.