G4Media.ro

Guvernul sparge pușculița copiilor. Ce înseamnă că Pilonul II pe pensii devine…

Guvernul sparge pușculița copiilor. Ce înseamnă că Pilonul II pe pensii devine opțional

Posibilitatea retragerii banilor strânși în conturile Pilonului II de pensii administrat privat, după 5 ani de cotizare, anunțată de Guvern, înseamnă transformarea acestui mecanism din obligatoriu în opțional. Scoaterea banilor din cont ar avea în primul rând efecte pe termen scurt: creșterea inflației (dacă banii sunt cheltuiți în consum), decredibilizarea Fondurilor de pensii și administratorilor lor, cu efecte pe bursă și în toată economia. Principalul efect pe termen lung va fi lipsa unei variante la pensia de stat, în condițiile unei degradări demografice previzibile și a reducerii numărului angajaților concomitent cu creșterea numărului pensionarilor.

Pilonul II înseamnă “pușculița copiilor”, potrivit Coaliției pentru Dezvoltarea României pentru că, spre deosebire de pensia de stat, cea privată poate fi lăsată – prin lege – drept moștenire de familie.

Iată ce se întâmplă dacă un părinte își retrage banii:

 

Photo by rawpixel.com from Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Sa-i vezi pe toti contestatarii aldepsd cum nu voteaza in 2020 e de nepretuit.

  2. Nu are nici o legatura articolul cu ,,pusculite” si cu atat mai putin cu copii.
    Titlul este facut sa sa sperie si sa ingrozeasca. : ,,Guvernul sparge pusculite”.
    Desigur ca eceasta propaganda o fac aceleasi banci care au dat mita pentru a corupe parlamentarii necesari pentru aprobarea de catre Romania a existentei Pilonului 2 de Pensii.

    • Pe cine credeți că mai fraieriți? Ați făcut totul praf!! Praful și pulberea se va alege de țara asta, totul pt a acoperi niște tâlhari ( in frunte cu Dragnea) carora le e frica de trei ani de puscarie după ce au devalizat tot!
      După ce că vor fi mult mai puțini copii care vor trebui sa suporte pensiile decrețeilor, le mai luați decrețeilor și ce au mai agonisit in ideea de a mai suporta din șocul pe care copiii noștri îl vor avea.
      Da, pilonul II putea sa ajute copiii noștri să suporte mai ușor dezastrul care va urma!
      Dar PSDul așa a făcut întotdeauna, a furat cât a putut, a dat pomeni, a distrus tot fara a se gândi la ziua de mâine ; cât tupeu să aibă să facă măriri de pensii și salarii pe care sa nu le plătească ei! Ei măresc din pix totul cu începere din 20-21!!!cum sa fii atât de idiot sa pui botul la așa ceva?!? Ceva de genul, noi le-am spus sa va dea, dar ei nu au vrut…

    • Pilonul II inseama simplu o pensie privata, bani stransi pentru pensie.
      In tara in care locuiesc, de ceva ani, banii platiti la pensia privata nu se impoziteaza (altfel ar fi 40% impozitati) si firma angajatoare plateste la pensia mea privata 5% din salariul meu (daca si eu platesc cel putin 5%).
      Banii sunt investiti la bursa si continua sa creasca .
      Banii la pensia privata sunt proprietate privata, raman mostenire ca orice alt bun nu este o favoare facuta de cineva.

    • Pilonul 2 a fost impus ca fiind obligatoriu , ceea ce de la inceput a fost ceva incorect .
      Acum exista posibilitatea ca fiecare persoana sa aiba posibilitatea de a decide unde doreste sa contribuie .

  3. Articolul e penibil, nu știu cum mai funcționează sistemul de pensii in România dar opțiunea de a cotiza către un fond de pensii sau nu trebuie sa fie personală, nu obligatorie. Nu apar PSD ul dar mi se pare de bun simt sa îți retragi banii dintr-un fond de pensii arunci când vrei, e foarte posibil sa pleci din țara, sa ai o problema de sănătate care se poate trata altfel decât cu stafilococ auriu sau alte Infecții prin spitale. E normal ca cei din sistemul public sa aibă pensii publice plătite doar de ei, iar cei din privat sa opteze pentru cele private. Dacă sunt și iresponsabili cărora pensia li se pare degeaba, asta e viața… le dorim bătrâneți ușoare… statul dădaca nu funcționează. Individul trebuie sa decidă ce e mai bine pentru el nu Dragnea, Orban, Cioloș sau alți politruci. Statul doar trebuie sa asigure infrastuctura la nivel național, sa apere integritatea țării și sa mențină ordinea publica.

    • Statul nu este un bun administrator, este doar un bun cheltuitor…de aceea, o parte din pensie era administrată privat, macar sa rămânem cu ceva in caz că statul da chix…
      daca nu alegi pensie privată, nu îți dă ție statul restul de bani , ci toata suma ce trebuie sa mearga către pensie merge către stat…scoți acum suma strânsă, o cheltui într-o lună și apoi astepti să îți de-a statu’ pensie când ti-o veni rândul…posibil că acest stat sa nu mai aibă cu ce plăti pensiile și salariile! De ce crezi că acum sug de peste tot?? Cel mai probabil nu mai au bani!!!
      Nu mai bine păstrezi tu o parte din pensie într-un fond de rezervă, și îi scoți atunci când ajungi la pensie pe toți?? De ce mai sunt bani pt „pensie” daca noi vrem sa ii scoatem acum, când suntem activi, să ii cheltuim pe diverse??

  4. Exact, sistemul de pensii “public” este un dezastru peste tot in lume. De aceea opțiunea privată este singura valabilă. Dacă sunt indivizi care aleg sa cheltuie banii pe mașini și haine de firma, e alegerea lor și va trebui sa trăiască cu ea, dar nici nu poți îngrădi accesul la banii cuiva doar pentru ca “ ai grija de el”. Un exemplu, ai 45 de ani și ai strâns in pilonul 2 sa spunem 100k dolari, ai un copil bolnav al cărui tratament costa 85k in alta țara. Ai banii dar nu ii poți accesa, ce faci? Se întâmpla o tragedie dar te bucuri de pensie la 65 de ani…Sistemul medical din România e cunoscut peste tot in lume…

    • Asa ar fi ok, doar pt cazuri deosebite; dar nu cred că romanii se gândesc să îi scoată doar pt cazuri de extrema urgenta, noi cheltuim tot ce avem de pe o zi pe alta..

    • Aici e problema fiecăruia, cum ii cheltuie. Iar cheia nu e in mâna statului ci in educația fiecăruia. Fiecare trebuie sa fie responsabil pentru alegerile pe care le face. Un fumător trebuie sa accepte faptul ca poate face cancer la plămâni și sistemul medical nu îl poate trata gratis, sau o persoana care trece pe roșu trebuie sa știe ca și-a asumat niște riscuri. Încă o data, sistemul de pensii pe care România și Europa in general se incapataneaza sa îl mențină e falimentar. Nu statul trebuie sa fie responsabil de pensia cetățeanului cu el însuși. De aceea se întâmpla și in Franța ce se întâmpla, nu trolii ruși sau marțieni. Statul devine incapabil sa livreze și va colapsa inevitabil. Înspăimântătoare e doar perspectiva ca in continuare se dorește viratul la stânga…

  5. Au făcut totul praf, au mărit totul din pix, au produs scumpiri peste scumpiri; nu sunt in stare sa colecteze banii de acolo de unde trebuie și îi iau de la copii și pensionari, că astia sunt mai fraieri și neștiutori…
    Nu au fost în stare să ia bani europeni, nu au fost în stare să facă investiții care sa ducă la creșterile de salarii și pensii..
    Guvernul a făcut doar un CARITAS care a început să se clatine din toți rărunchii…banii din consum nu produc alți bani decât pe termen scurt, cei din investiții aduceau creștere adevărată. Daca tu faci împrumut la bancă și îi cheltui pe țoale, poșete și mașini scumpe, clar că peste un timp nu mai ai nici bani, ramai și cu rate și apoi începi să te împrumuți de la rude și prieteni (cât mai merge și cu ei). Daca împrumutai banii sa faci o investiție, posibil sa fi plătit toate ratele și să îți fi adus bani pe și viitor.
    Dar na, când toți te avertizează că economia ta e tigrul Europei datorită consumului, nu e sănătos și curând o să ai probleme, iar tu te încăpățânezi sa petreci în neștire, la un moment dat vine și durerea de cap de a doua zi…

  6. Asta cu pușculița copiilor e pentru cine e atat de inteligent încât sa creada așa ceva. E vorba de faptul că Pilonul II e obligatoriu si astfel administratorilor de fond le vin clienții fără sa miște un deget. Evident că dacă PII devine opțional, având de ales, toți își vor retrage banii. Sunt banii lor și au dreptul să facă ce vor cu ei. In schimb administratorii de fonduri vor trebui să înceapă să muncească pentru prima oară ca noi toti ceilalți.

    • Eu cred ca romanii sunt mai prosti per total si ca venezuelenii si ca distrusii aia din Cuba si postacii pesedisti tin sa ma faca sa cred ca romanii sunt si mai prosti decat credeam eu :))))