G4Media.ro

Guvernul sud-coreean a aprobat suspendarea acordului militar cu Coreea de Nord din…

Sursa foto: Unsplash / Daniel Bernard

Guvernul sud-coreean a aprobat suspendarea acordului militar cu Coreea de Nord din 2018

Guvernul sud-coreean a aprobat suspendarea acordului militar semnat în 2018 cu Coreea de Nord, dând astfel undă verde reluării tuturor activităţilor militare pe linia de demarcaţie dintre cele două Corei, relatează dpa, transmite Agerpres.

Toate activităţile forţelor armate sud-coreene de-a lungul liniei de demarcaţie dintre cele două Corei şi lângă insulele sale de nord-vest, care erau restricţionate de acordul militar semnat în 2018, vor fi reluate, a declarat marţi, la Seul, ministrul adjunct sud-coreean al apărării Cho Chang Rae.

Cabinetul şi preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol au aprobat anterior o moţiune pentru suspendarea temporară a acordului.

Acordul a fost semnat de miniştrii apărării ai celor două Corei la summitul intercoreean din septembrie 2018 de la Phenian cu scopul de a pune capăt tuturor gesturilor de ostilitate peste graniţă.

Suspendarea acordul militar cu Phenianul a venit drept răspuns la lansarea de către Coreea de Nord, începând de săptămâna trecută, a sute de baloane încărcate cu deşeuri deasupra teritoriului sud-coreean.

Armata din Coreea de Sud a acuzat de asemenea Phenianul că blochează sistemul de navigaţie prin satelit în regiunea de frontieră.

Phenianul a afirmat la debutul săptămânii că baloanele sale reprezintă o ripostă la trimiterea pe teritoriul său de către organizaţii sud-coreene a unor baloane încărcate cu manifeste împotriva liderului Kim Jong Un.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...