G4Media.ro

Harghita: Peste 290 de apeluri prin 112 pentru alungarea urşilor din zonele…

sursa foto: Captură video

Harghita: Peste 290 de apeluri prin 112 pentru alungarea urşilor din zonele locuite de oameni, în creștere cu 21,5% față de 2023

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita a primit în acest an peste 290 de apeluri prin intermediul numărului de urgenţă 112 pentru alungarea urşilor din zonele locuite de oameni, informează conducerea instituţiei, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, numai în ultima săptămână au fost înregistrate 12 apeluri care anunţau prezenţa unor urşi în jurul localităţilor Băile Tuşnad, Miercurea Ciuc, Topliţa, Fitod, Sărmaş, Sânsimion, Bălan, Zetea şi Şicasău.

„Dintre cele 12 apeluri înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita prin intermediul SNUAU 112, prin care erau semnalate prezenţa unor urşi, a fost nevoie de intervenţia pentru alungarea acestora o singură dată, deoarece urşii nu mai erau prezenţi la locurile indicate de către apelanţi în restul cazurilor. În data de 18 august, în jurul orei 19.45, a fost semnalată prezenţa unui urs în Miercurea Ciuc. La caz s-a deplasat o patrulă de jandarmi care, ajunsă la faţa locului, a confirmat prezenţa animalului sălbatic. În scurt timp, jandarmii au alungat ursul în zona împădurită cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase”, au precizat, luni, reprezentanţii IJJ Harghita.

Aceştia au menţionat că la nivelul Dispeceratului Inspectoratului au fost înregistrate în acest an 293 apeluri prin intermediul SNUAU 112 prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite de oameni.

În toate situaţiile au fost trimise patrule de intervenţie, care au rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Prin comparație, IJJ Harghita a primit anul trecut 230 de apeluri la 112 prin care era semnalată prezența urșilor în zonele locuite, ceea ce înseamnă cu 21,5% mai mult decât anul precedent.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...