HARTA clădirilor cu risc seismic din Constanța: Cele mai multe și vulnerabile, în Centrul Vechi/ Șapte școli din județ, printre cele aproape 180 de clădiri aflate în pericol (galerie foto)
Județul Constanța are 175 de clădiri încadrate în cele trei clase de risc seismic, 148 fiind în municipiul reședință de județ, conform listei cu toate construcțiile vulnerabile la cutremur realizată de ISU Dobrogea și consultată de Info Sud-Est. Cele mai multe dintre acestea se află în centrul orașului și în zona veche a Constanței (Peninsulă).
Cinci clădiri din municipiul Constanța sunt clasificate în clasa I de risc seismic, ceea ce înseamnă că prezintă un pericol major de prăbușire, în cazul unui cutremur cu magnitudinea mai mare de 7 grade, asemănător cu cele din Turcia, de luni.
Una dintre aceste clădiri este situată pe strada Ștefan Cel Mare, nr. 26, fiind construită în anul 1931. Compusă dintr-un subsol, parter, două etaje și o mansardă, clădirea găzduiește, la parter, un restaurant fast-food, iar imediat lângă acesta se află un centru comercial pentru îmbrăcăminte.
Un alt imobil aflat în clasa I se află pe strada Mercur, nr. 10, tot la începutul centrului vechi al orașului. Geamurile de la parter sunt burdușite cu bucăți de BCA, iar zidul clădirii este vopsit în orange. Clădirea, care se află în ruină, are o arhitectură de sfârșit de secol XIX, iar RAEDPP Constanța derulează un proiect de reabilitare pentru acest imobil.
Clădirea de pe strada Mercur, nr. 10 este cea mai veche din lista scurtă a imobilelor care prezintă un risc crescut în caz de dezastru. Construită în anul 1900, aceasta dispune de un demisol, parter, două etaje și o mansardă, iar la prima vedere, nimeni nu pare să locuiască în interior.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii