Harta incendiilor grave din întreaga lume: Regiuni din Grecia, Turcia, Italia, SUA, Canada și Rusia, distruse de flăcări
Incendiile sălbatice se dezlănțuie în Europa și America de Nord, din cauza secetei și temperaturilor extrem de ridicate care alimentează flăcările.
Combinația de căldură extremă și secetă prelungită a condus, în multe regiuni, la cele mai grave incendii din aproape un deceniu. Oamenii de știință avertizează că temperatura globală în creștere din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră crește riscul de incendiu pe toată planeta.
Grecia
Grecia s-a luptat cu unele dintre cele mai grave incendii din Europa pe fondul temperaturilor extreme. Incendiile s-au dezlănțuit în toată țara de aproape două săptămâni, lăsând zeci de persoane care au nevoie de tratament la spital.
Un incendiu puternic a izbucnit la nord de capitala grecească Atena, iar Evia, a doua insulă ca mărime a Greciei, a fost devastată de flăcări în weekend, iar mii de localnici și turiști au fost evacuați.
În cele 10 zile de incendii, până la data de 7 august, aproape 57.000 de hectare (140.000 de acri) au fost arse în Grecia, conform Sistemului european de informare împotriva incendiilor forestiere. Suprafața medie arsă în aceeași perioadă între 2008 și 2020 a fost de 1.700 de hectare.
Turcia
Flăcările au cuprins zone din coasta de sud în ultimele 10 zile, cum ar fi Antalya și Marmaris, ucigând cel puțin opt persoane. Zeci de mii de oameni au fost evacuați din casele lor, iar incendiul a devastat suprafețe întinse de pădure de pini și terenuri agricole. Ploaia a adus o pauză în weekend.
Italia
Incendiile continuă să amenințe părți din sudul Italiei, Sicilia și Sardinia fiind printre regiunile cele mai afectate. Primele incendii semnificative din țară, între 24 și 26 iulie, au distrus 10.000 de hectare de pădure, iar aproximativ 800 de persoane au fost evacuate din casele lor din sud-vestul Sardiniei.
Rusia
Autoritățile rusești s-au mobilizat duminică pentru a evacua mai multe sate din regiunea Siberia, unde ard 155 de flăcări. Vremea caldă, combinată cu neglijarea regulilor de siguranță la incendiu, a provocat un număr tot mai mare de incendii, care au distrus zeci de case și clădiri.
Statele Unite
În SUA, pompierii din nordul Californiei se luptă cu cel mai mare incendiu din istoria statului. Incendiul „Dixie”, numit după drumul pe care a început acum aproape patru săptămâni, a ajuns la o suprafață de 1.875 kilometri pătrați. Doar 21% din incendiu este controlat, potrivit Departamentului Forestier și de Protecție împotriva Incendiilor din California. A ars o zonă de peste două ori mai mare decât New York City.
Valurile de căldură și seceta istorică legate de schimbările climatice au făcut ca incendiile sălbatice să fie mai greu de controlat în vestul Statelor Unite. Incendiile din California din acest an sunt pe cale să le depășească pe cele de anul trecut, care în sine au fost cele mai grave din istoria recentă a statului american. Pe lângă incendiile din California, regiunea de vest a SUA se confruntă cu alte 107 incendii de amploare care ardeau în 14 state.
Canada
Incendiile continuă să ardă în Columbia Britanică, în ciuda unor ploi din weekend. Presa locală a raportat duminică 279 de incendii sălbatice în provincie, zeci de mii de locuitori fiind supuși alertelor de evacuare. Încă din primăvară, aproape 5.800 de kilometri pătrați din regiunea Columbia Britanică au ars.
Sursa foto: Infogram
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
7 comentarii