G4Media.ro

Heineken anunță închiderea fabricii din Constanța. Procesul va dura un an

Sursa foto: Pexels

Heineken anunță închiderea fabricii din Constanța. Procesul va dura un an

Heineken România intenţionează să-şi înceteze activitatea de producţie la fabrica din Constanţa, cu aproximaţie din septembrie 2023, potrivit unui comunicat al companiei, remis, marţi, Agerpres.

„Suntem mândri de tradiţia noastră în fabricarea berii, din Constanţa, însă fabrica a funcţionat mult sub capacitate de câţiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producţie pentru a asigura creşterea şi investiţii suplimentare, pe termen lung”, spun oficialii companiei.

Heineken va transfera, în timp, elemente ale capacităţilor de producţie şi ambalare ale fabricii din Constanţa către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni.

„Vom continua, de asemenea, să investim semnificativ în cele trei fabrici rămase, pentru a ne susţine ambiţia de creştere şi dezvoltare durabilă, păstrând o prezenţă puternică pe piaţa românească şi în comunităţile în care activăm. Cunoaştem impactul pe care această decizie îl are asupra colegilor noştri din Constanţa, ale căror muncă şi dăruire le respectăm şi le apreciem profund. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim pe colegii noştri în mod corespunzător pe durata acestei tranziţii”, au mai spus responsabilii companiei.

Heineken are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere şi cidru internaţionale, regionale şi locale. La nivel mondial, compania este prezentă în peste 70 de ţări şi are 80.000 de angajaţi.

Compania are patru fabrici în România şi peste 1.100 de angajaţi.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Mda, se pare ca stii multe despre Heineken si ce branduri locale de bere are in portofoliu.

  2. Dupa ce au casapit toate brandurile de beri locale acum dom’le functioneaza mult sub capacitate. Pai au distrus gustul la Silva si-au propulsat mizeria lor de bere H. Sper sa iasa de tot de pe piata Romaneasca.

    • Silva este cea mai buna bere romaneasc multe peste alte beri „de marca” din Olanda, Germania etc…

  3. au falimentato intenționat nici măcar nu au încercat să o vândă ,au vrut doar sa elimine posibili competitori de pe piata. Primăria ar fi trebuit să ia măsuri la ce beneficii le-acordat

  4. Duca-se, oricum berea aia e imposibil de baut. Suna bine brandu da gustu e sub Schol. Cine naiba bea posirca aia? Un Peroni un Kotzel un Tuborg hai si-un Neumarkt si-un Ursus merg da Haineken e apa de canal

  5. La fabrica din Constanta se imbutelia in principal bere Bucegi la pet. Fabrica este fosta bere Mamaia,Litoral,Pescarus 1970 si pe urma Malbera 1997 cumparata de Heineken in 2000 si distrusa treptat, locatia si instalatiile erau si sunt un colos care nu avea cum sa dispara decat distrusa voit, ganditi-va ca berea vanduta pe litoral in 3 luni de vara depaseste orice volum din Romania. Sa nu o fabrici local si sa o transporti de la sute de km distanta nu face nici un sens, dar asta este economia de piata, in loc sa producem local importam, si dam de munca altora, stricam tot ce este Romanesc.