Hellfest 2024 începe joi în Franţa / Trupele Metallica şi Foo Fighters, pe afişul festivalului
Devenit aproape un ritual la început de vară pentru iubitorii muzicii rock, festivalul Hellfest se pregăteşte pentru o nouă ediţie în comuna franceză Clisson, într-un complex sportiv situat în apropiere de oraşul Nantes: 60.000 de persoane sunt aşteptate în fiecare zi de joi până duminică pentru a asista la concerte susţinute de trupe precum Metallica, Foo Fighters şi Shaka Ponk, informează AFP, transmite Agerpres.
Dedicat metalului şi curentelor acestui stil muzical, Hellfest s-a impus treptat de-a lungul celor 17 ediţii ale sale şi a devenit festivalul muzical cu cel mai mare buget din Franţa, dispunând în acest an de un buget de 38 de milioane de euro.
Puse în vânzare în două sesiuni, în iulie 2023 şi în toamna anului trecut, abonamentele pentru cele patru zile ale festivalului, costând 329 de euro, s-au epuizat în mai puţin de o oră. Biletele pentru o zi puse în vânzare în ianuarie au stârnit un entuziasm similar în rândul publicului.
Trupa Metallica, un nume important al industriei muzicale, va reveni pe scena festivalului francez sâmbătă seară, după ce a electrizat deja publicul de la Hellfest în 2022.
Duminică seară, trupa Foo Fighters va fi cap de afiş. Condus de Dave Grohl (fostul toboşar al trupei Nirvana), care este solist şi chitarist, formaţia americană va susţine la Clisson singurul concert din Franţa programat în cadrul actualului său turneu mondial.
„Foo Fighters vine rar în Franţa, este un grup pe care visam să îl primim aici de mulţi ani”, a declarat Eric Perrin, directorul de comunicare de la Hellfest.
Peste 180 de trupe sunt aşteptate în cele patru zile ale ediţiei din 2024, printre ele aflându-se formaţii cum ar fi The Offspring, Megadeth şi Shaka Ponk – o trupă franceză care a anunţat că se va destrăma după încheierea ultimului său turneu.
Înfiinţat în 2006, Hellfest a devenit unul dintre cele mai mari festivaluri de metal din Europa.
Festivalul „şi-a atins în prezent capacitatea maximă de primire” şi încearcă de acum „să îmbunătăţească confortul publicului” mai degrabă decât să îşi crească numărul de spectatori, a precizat Eric Perrin.
„Echipele noastre se gândesc şi la soluţii pentru ca festivalul să fie mai ecologic”, în special în ceea ce priveşte emisiile cauzate de generatoarele pe bază de petrol, a adăugat el.
Datorită decorurilor gigantice din oţel, produselor derivate, zecilor de containere transformate în baruri şi spectatorilor săi euforici, Hellfest şi-a construit după înfiinţarea sa o reputaţie care s-a extins dincolo de fanii muzicii rock metal.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank